Kandidaat: Rita Verdonk (VVD) Minister voor vreemdelingenbeleid

Nominatie: “De overheid heeft adequaat gehandeld”

Toelichting: Rita Verdonk vindt dat de overheid adequaat heeft gehandeld bij
de gevangenisbrand waarbij 11 mensen verbrand zijn die geen Nederlands
paspoort hadden. Hoewel zij niet de eindverantwoordelijke is voor de
brandbeveiliging, is zij er wel voor verantwoordelijk dat deze mensen in die
gevangenis in Schiphol zaten.

Rita heeft de taak op zich genomen om het vreemdelingenbeleid van het
NL-kabinet uit te voeren, en dat doet ze consequent. Iedereen die in Nederland wil komen wonen, moet “inburgeren”. Ook mensen uit andere landen die hier al jarenlang wonen moeten een inburgeringcursus volgen. Dat waren er eerst 750.000, maar die verplichting is teruggebracht tot 500.000 mensen. En dat terwijl al eeuwenlang buitenlanders hier, en Nederlanders elders gingen wonen zonder ooit een cursus te volgen.

Een ander punt voor Rita Verdonk is dat nu blijkt dat vertrouwelijke gegevens over uitgezette Congolese (en andere??) asielzoekers zijn verstrekt aan de overheid in Congo (en andere ??). Het is bekend dat de gevolgen hiervan kunnen zijn dat de betreffende personen die aan de Congo zijn uitgeleverd, aldaar worden vervolgd, mishandeld of vermoord. Rita toont ons daarmee hoe de NL-overheid omgaat met vertrouwelijke gegevens, en dat zal voor velen een les zijn hoe de overheid omgaat met vertrouwelijke gegevens. Bij voorbeeld de gegevens die worden vastgelegd uit alle telefoongesprekken en alle e-mails.

Rita Verdonk werkt ook aan het opleiden van Imams in Nederland. Daarvoor komen er meer mogelijkheden om meer leraren te krijgen die de Islam gaan verspreiden. Nu hebben we in het algemeen niets tegen het opleiden van leraren. Wel zijn we er al tegen als dit met belastinggeld gebeurt, maar helemaal zuur is het om dan mensen op te leiden die vinden dat de religie ook de dienst in de staat moet uitmaken.

Rita Verdonk heeft ook gevoel voor decor en ceremonie. Zij heeft ook “de dag van de burger en democratie” ingesteld. Zij stelt:”Het moet een vast ritueel worden. Een dag van democratie, burgerschap en een dag van de binding”. Op die dag krijgen ingeburgerde buitenlanders een nieuw vaderland. En soort wedergeboorte feest. (zie ook “Gatverdamme”)

Dit is slechts een deel van de in de Vrijspreker beschreven heldendaden van Rita. U kunt er nog meer opzoeken met de zoekfunctie. Maar de hier genoemde zaken geven heel overtuigend aan dat Rita de Award voor de Politicus ven de Week ruimschoots verdient.

12 REACTIES

 1. Geweldig artikel, geweldige keus. Hieruit blijkt spijkerhard welke fnuikende invloed het statelijk denken op de mentaliteit van dit soort collectivistische machtswellustelingen en carrieremakers heeft.
  Hayek krijgt elke dag *nog meer* gelijk.

 2. Is deze minister niet lid van een politieke partij die zichzelf ‘liberaal’ noemt (in elk geval tijdens verkiezingstijd)? Het lijkt mij dat zij en haar partij het spoor aardig bijster zijn geraakt. Het zou leuk zijn om een reactie op haar nominatie van haar te lezen hier, zou zij het aandurven?

 3. "De overheid heeft adequaat gehandeld"

  Hmmmm, contradictio in terminis. Foei Rita!

 4. Dag allemaal,

  Iedereen moet nu eens stoppen met zuren over minister Verdonk!
  Ze is geweldig!

 5. Wat een vreemd bericht,
  Altijd gedacht dat gevangenen zelf verantwoordelijk zijn voor hun eenzame opsluiting.
  maar nu blijkt toch maar weer dat dit alles het werk is van die gemene mevrouw verdonk

 6. Ik heb haar nooit gemogen en haar beleid vind ik verschrikkelijk! En nu nog eens een beetje lopen liegen over Congo…Weg met haar!

 7. Ik vind dat iedereen een beetje overdreven reageert. Minister Verdonk is ook maar een mens. Iedereen maakt fouten.

Comments are closed.