Een nieuwe BBC serie verkondigt dit. Daarin komen voor Abu Mazen, de premier van Palestina en zijn Minister van Buitenlandse Zaken Nabil Shaath, die over hun eerste ontmoeting met George Bush in juni 2003 vertellen.
Toen vertelde George Bush dat hij door God gezonden was.

Laten we vooral sceptisch zijn over wat dergelijke lieden vertellen en niet alles geloven wat ze zeggen. De BBC zal dat ook wel weten, maar toch besloten hebben tot het publiceren van deze serie:”Elusive Peace”.

Nabil Shaath zegt daarin: “President Bush zei tegen ons:’Ik word gedreven door een missie van God. God vertelde mij:”George, ga en vernietig die terroristen in Afghanistan”, en dat deed ik, en toen zei God:”George, ga en vernietig de tirannie in Irak”, en dat deed ik, en nu voel ik weer Gods woord tot mij komen: “Ga en geef de Palestijnen hun eigen staat, en geef de Israelieten hun veiligheid, en zorg voor vrede in het Midden Oosten.” En bij God, dat is wat ik ga doen”!

Abu Mazen was in dezelfde bijeenkomst en bevestigt dit verhaal.
De serie “Elusive Peace » wordt door BBC TWO uitgezonden op maandagen 10, 17 en 24 oktober om 22.00 uur.

Nogmaals, met de nodige scepsis, lijkt het me niet onmogelijk. We weten immers dat “Power corrupts, and absolute power corrupts absolutely”.

66 REACTIES

 1. Natuurlijk heeft Bush dit gezegd. In zijn geval kan hij ook niet anders. Hij kan zich, mocht hij ooit tot verantwoording worden geroepen, beroepen op deze uitspraken. Het is niks meer of minder, dan het indekken van al zijn walgelijke daden.

 2. Daarbij is het een publiek geheim dat het een notoire drinker was in de jongere jaren. Ook duiken er berichten op dat hij deze gewoonte weer naar volle tevredenheid en met veel enthousiastme voort zet.
  Ik kan je vertellen dat je dan de gekste dingen kunt gaan zien / vertellen! En weet je wat het mooie is? Je meent het nog ook!!!

 3. Zielig dat hier SP-lovers komen die de leugens over Bush geloven…

 4. ik zal mij er niet populair mee maken maar ik heb hier geen moeite mee. Ik ben net als Sjors een wedergeboren Christen en ik geloof echt dat Sjors er niet zomaar is gaan zitten maar daadwerkelijk een missie van Boven heeft.

  Om het beknopt te houden: wij orthodoxe Christenen zien de wereld opgedeeld in licht (de God van het Jodendom en Christendom) en duister, de satan en dat is duidelijk het Islam extremisme en die zijn in oorlog met elkaar, dat zal een ieder duidelijk zijn. De Islam brengt overal armoe, moord & doodslag en onderdrukking, niet 1 Islamitische samenleving is een uitzondering daarop terwijl de meeste moorden dagelijks door Islamieten worden gepleegd (op andere Islamieten nog wel), in naam van de Allah.

  Voor Sjors hadden overal in het Westen de Dijkstallen & de Cohens het voor het zeggen zodat er voornamelijk de andere kant werd opgegeken als het duistere (Islamitische) geweld en dreiging betrof terwijl Sjors als eerste die lui durfde aan te pakken.

  En met resultaat: Khaddafi hield op met terreur, Syrie schijt bagger, Iran is heel voorzichtig geworden, Pakistan en Saudi Arabie zijn van partij gewisseld, in Egypte en Jordanie is het wat democratischer geworden en de Palestijnen beginnen te snappen dat Isarel blijvend is. Kortom, er is wat licht gekomen in het rijk van het duister, er is aardig wat beweging gekomen in de Moslimwereld dank zij Sjors. Daarbij is hij de beste vriend die Israel zich kan wensen en steunt ze door dik en dun.

  Voor mij is het dus zeer aannemelijk dat Sjors daar door God is neergezet voor een missie tegen het kwaad.

 5. Ik ben een puur atheïst, maar ik vind wel dat GWB volkomen gelijk heeft in zijn war on terrorism.

 6. [5] Ga je dat dan ook persoonlijk tegen de ouders van de gesneuvelde Amerikaanse soldaten zeggen? Of heb je eerst een slok nodig? Denk jij oprecht dat als er geen olie in het gebied had gezeten "De Here" nog steeds aan GB opdracht zou hebben gegeven tot "De Heilige" missie?
  Wat dat overigens met de communisten van de SP te maken heeft ontgaat me helemaal. Ik denk dat ik ook maar eens een slok pak dan worden de zaken wellicht wat helderder!

 7. Volgens mij had Fortuyn ook gezegt dat hij door God was gezonden en had hij het ook over een missie.

 8. [7] Het verschil zou hem dan zitten in het feit dat Fortuyn welliswaar een roker was maar geen drinkebroeder?

 9. [6] De gesneuvelde soldaten in Irak zijn beroepsmilitairen die vrijwillig voor dat bestaan gekozen hebben, zij wisten van te voren dat er een risico is om te sneuvelen. Dat olieverhaal is de standaard linkse leugen, dat sinds de VS genoeg eigen voorraad heeft om nog heel lang in hun eigen onderhoud te kunnen voorzien.
  Alle zwartmakerij aan het adres van de VS en GWB is gebaseerd op valse sentimenten en de wet van het abjecte westen: "Als er sprake is van een conflict tussen westers en niet westers kiest de progressief intellectueel voor niet westers".

 10. [9] ‘De gesneuvelde soldaten in Irak zijn beroepsmilitairen die vrijwillig voor dat bestaan gekozen hebben’: volgens de letter ja, in de praktijk veelal een heel ander verhaal. Ik ben overtuigd van je intelligentie en zal het daarom niet nader uitleggen.

  ‘Dat olieverhaal is de standaard linkse leugen, dat sinds de VS genoeg eigen voorraad heeft om nog heel lang in hun eigen onderhoud te kunnen voorzien’: Wat is het eigen onderhoud? Dat van de VS zelf? Dat van bondgenoten? Of inclusief de olie nodig voor internationale operaties? Inclusief de gemiste quota van natuurrampen? Nee, eigen onderhoud of niet: MEER olie = MEER macht. ALLE olie is ALLE macht.

  "Als er sprake is van een conflict tussen westers en niet westers kiest de progressief intellectueel voor niet westers": Ik kan alleen doch uitdrukkelijk voor mezelf spreken als ik zeg dat ik 100 procent westers georienteerd ben. Maar wel kritisch! En als je het over de Islam hebt dan denk ik dat jij en ik veel meer raakvlakken hebben dan je zult vermoeden! Geloof is voor mij daarbij in de politiek een non-factor. Althans, dat zou het moeten zijn. Geloof is immers iets wat er niet is, daarom heet het ook geloof!

 11. Er zijn bij mijn weten geen Amerikaanse jongemannen meer die gedwongen worden om naar de oorlog te gaan, Bertus.

  Sommigen kennen mijn mening als het over Bush-bashing gaat: communisten vallen je bij (zie hoger) en in het algemeen is communisme nooit ver weg waar amerika-gebasht wordt.
  Afgezien daarvan heeft de libertariër uiteraard een afkeer van alle etatisme, dus ook van dat van Dzheedubbyah.

  Er is nog wat anders dat Amerikanen drijft in de strijd tegen de Islam.
  In openbaring staat ergens dat in de eindtijd het woord Gods in alle uithoeken van de wereld zal verkondigd worden. Dat is met name in de Islamitische wereld nog niet het geval. De Amerikanen willen de apocalyptische profetieën een handje helpen door de Islamitische wereld te breken en open te stellen voor christelijk proselitisme.

  Dus dat verhaal over Bush en zijn "Goddelijke Missie": Het is ongetwijfeld waar.

  Olie is bullshit, it’s the scripture, stupid!

 12. [11] "De Amerikanen willen de apocalyptische profetieën een handje helpen door de Islamitische wereld te breken en open te stellen voor christelijk proselitisme."
  Hier ben ik het voor de volle 100 procent mee eens. Kan ik dus kort over zijn.

  Ik ben er van overtuigd dat als de VS het er slechts om te doen was Saddam te elemineren en zodoende ‘Het Iraakse Volk" te bevrijden er voor de "Super-High-Tech" uitgeruste Amerikaanse veiligheidsdiensten er wel andere, goedkopere en efficientere manieren te bedenken zouden zijn geweest e.e.a. te bewerkstelligen.

 13. Stop de hetze tegen Bush ?

  Elke leider zal zn kanttekeningen hebben maar als mensen beweren dat elk probleem in de wereld te weiten is aan de persoon Bush zoals je links en rechts hoort dan schaar ik me achter bovenste leus !

  En zullen we hier wel of niet met een missie zijn al dan niet door God gezonden daar zijn naar horen zeggen en lezen wel of niet een god (ja tegen nee en andersom)de laaste woorden niet over gezegd een patstelling ?

  Laat m maar lekker zn werk afmaken dan zien we wel waar het schip strand en by the way Fortuin heeft ook nooit zn missie af kunnen maken misschien wou God het niet ????

  Als iets niet verklaart kan worden dan halen ze God er maar weer bij,ze doen maar !

 14. [4] Wladimir,

  Mij is het niet helemaal duidelijk.Ik
  dacht dat Christus leerde dat "Zijn koninkrijk niet van deze wereld was"
  en dat de apostelen een boodschap van persoonlijke bekering en geloof in Christus als Heiland preekten (zie Joh 3:12-21 waar gesproken wordt over Licht en Duister) maar volgens jou ligt dat , als ik je goed begrijp, anders en is de geestelijke strijd waarover de Schrift spreekt dus niet de strijd van "Vlees" tegen "Geest" maar de strijd tegen de militante Islam ? Kwaad is de militante Islam ? Hoe zie jij als wedergeboren Christen dan eigenlijk Romeinen 6 en 7 ? En hoe
  denk je over de zondeval (die het kwaad in de wereld bracht) : Adam werd Islamiet of zo ?

  Verder is het aardig dat jij de leiding God’s ziet in de opgang van GW Bush maar met dezelfde logica kan
  iemand menen dat Balkenende, Chiraq,
  Berlusconi, Schröder enz… door God
  zijn bestemd om Europa een mooie collectivistische grondwet (die zorgt voor vrede en welvaart) te bezorgen
  of dat de Haagse idioten en hersenbeschadigden waartegen jij zo vaak uitvaart door God in het pluche zijn neergezet.

  GW Bush heeft op 4 jaar tijd het federale budget met meer dan 40 % laten groeien (dat is meer dan Slicky Willy Clinton op 8 jaar), hij heeft geen enkele overheidsdienst opgedoekt maar integendeel de bevoegdheden van de staat geweldig uitgebreid (Patriot act)en tienduizenden extra "klerken" zijn kunnen beginnen in Washington, hij geeft meer ontwikkelingshulp dan enige president voor hem, hij heeft de USA opnieuw lid gemaakt van de UNESCO,
  hij heeft stevig gelobby-ed voor toetreding van Turkije tot de EU, hij
  is voor een algemene amnestie voor illegale vreemdelingen,hij heeft de
  staatsgeorganiseerde
  welfare (medicaid) de grootste uitbreiding gegeven sedert LB Johnson enz…

  Hoe sta jij tegenover die zaken ? Volbrengt "Sjors" daarin ook de wil van de Allerhoogste ?

  Groetz,

  Cincinnatus

 15. [11] Napoleon heeft es gezegd dat als ie in een protestants land woonde protestant zou zijn en indien in een Mohammedaans land Mohameddaan want een
  koning kan best de godsdienst van de meerderheid van z’n onderdanen moet aanhang.

  In dezelfde sfeer situeert zich het
  "Christendom" van Bush.Met 40 % van het kiezerskorps dat zich "evangelisch" noemt en 80 % Christelijk is het voor een president(skandidaat) geen slecht idee al es
  een kerk binnen te lopen,kerkleiders
  te ontvangen en wat te femelen over God en al es een symbolische wet zoals over Terry Schiavo te tekenen kwestie van de bigots in de achterban tevreden
  te stellen.

  In praktijk echter zijn meneer Bush en de powerelite waarvan hij de zetbaas is
  niet bezig (zoals het vrome Christenen betaamt) met hun plaatsje in het hiernamaals maar met het vergroten van hun macht in het hiernumaals.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 16. [11]
  "Sommigen kennen mijn mening als het over Bush-bashing gaat: communisten vallen je bij (zie hoger) en in het algemeen is communisme nooit ver weg waar amerika-gebasht wordt."

  Ik heb dit inderdaad al een paar keer gezien, en ik moet zeggen: ik kan hier niet zo veel mee.

  Als ik klaag over het slechte weer zal ik ongetwijfeld ook bijgevallen worden door communisten. Is dat dan een reden om het niet te doen?

  De SP was net als veel (alle?) libertariërs tegen de EU-grondwet. Hadden wij dan voor moeten zijn?

 17. [14] Eens met Cincinnatus dat George de grootste socialistische president aller tijden is ! De combinatie lichte geloofswaanzin, een familiefrustratie (Pa ging de Iraaks/Koeweitse grens niet over) en de verheven plannen van neo-conservatief Amerika (‘een vijand verenigt het volk’) samen met de druk ‘iets’ te doen tegen 9/11 zal de basis voor het ongelukkige avontuur in het land van de Tigris vormen.
  Een ander mag de rommel opruimen c.q. het begrotingsgat sluiten.

 18. [16] Waar nog bij komt dat Bush-bashing niet noodzakelijk hetzelfde is als Amerika-bashing : land en leider vallen niet samen en men kan een regering en haar politiek verwerpen zonder daarom het volk en de cultuur te haten of te misprijzen ( vraag maar
  aan Alexander Solzjenitzin ).

  Groetz,

  Cincinnatus.

 19. [4] Wladimir,

  Nog een bijkomend vraagje : wat denk je ervan dat de Amerikaanse Libertarian Party in 2000 (Browne) en 2004 (Badnarik) eigen kandidaten voor het presidentschap naar voren schoof inplaats van "God’s man" Bush te steunen ?
  En dat veel libertariërs ginds zeer kritisch en afwijzend zijn over ’s man
  binnen- en buitenlandse politiek ?

  Weerstreven zij op die manier niet de "man God’s" en zijn
  zoals Korach, Datan en Aviram (Numeri 16:1-35) opstandelingen tegen de door
  God gestelde leidsman ?

  Hoe zie jij dat ?

  Groetz,

  Cincinnatus.

 20. Het is in ieder geval duidelijk dat ‘Sjors Dubbeljoe’ het boek Ezechiël (m.n. hoofdstuk 38) goed heeft gelezen.

 21. Vernietig die.., en vernietig die..,en sticht een Palestijnse staat.
  Lijkt mij een typisch islamitische inkleuring van wat Bush gezegd kan hebben.
  Oproepen tot vernietiging hoort men zeer zelden in kerken, des te meer in moskeeen.

 22. voormalig president reagan,
  citeerde ook uit de bijbel,
  toen er een starwarsplan kwam,
  rakketten die atoombommen uit de lucht
  moesten schieten.
  armaggeddon noemde hij het,
  en wanneer bush een alcoholist is,
  dan bid hij elke dag,
  god geef me kracht
  om onderscheid te maken
  tussen de zaken die ik kan veranderen,
  en geef me wijsheid om onderscheid
  te maken,tussen wat kan en wat niet kan.
  maar een president kan helaas meer
  dan een gewone mens.

 23. Hoe ziek is de mens tegenwoordig geworden…
  Men gelooft maar onderzoekt niet, een zeer trieste situatie waarbij het gros zoekt naar verlichting om de hoek en wij verlagen onze intelligentie elke keer maar weer om in de comfortabele "zone" te kunnen verblijven.
  Zoveel jaren zijn we verder en nog steeds trekken we geen lering uit het verleden. We worden onderdrukt, maar dat schijnt voor de meeste mensen een veilige deken te zijn…

  Mijn hart bloed.

 24. Wat ik zo verbijsterend vind is dat jullie twee idioten op hun woord geloven. Waarom zou je aannemen dat Mazen en Shaath de waarheid spreken? Waarom zendt de BBC dit uit? En zelfs als het zo was, wat dan nog? Ik weet ook wel dat 1) religie zeer belangrijk is in de VS en 2) GWB daarin een speciaal geval is.
  Persoonlijk heb ik het soort kreten als ‘door God gezonden’ dezelfde reactie als Caiaphas en Pilatus: waar was dat kruis ook al weer? Voor de leeuwen, dat mag ook…

  Waarom betrapt nemand GWB nou eens met een lekkere vette stagiaire?

 25. En alah stuurde mohamed om de wereld te verbeteren ??????

  PFFFFFFFFF…………

 26. Ik ben het wel met Wladimir eens dat Amerika eigenlijk het enige land is dat de wil en moed heeft om daadwerkelijk iets tegen terroristen te ondernemen. Stel dat die terreur-organisaties over een nucleaire bom gaan beschikken. Dan zijn de rampen niet te overzien. Dan wordt het slikken of stikken, zonder het daadkrachtige optreden van Amerika.
  Intussen zitten we hier met armen over elkaar, onder Amerika’s paraplu, lekker Amerika af te zeiken, terwijl zij het vuile werk opknappen.
  Intussen heeft Bali alweer mogen kennismaken met de verbreiding van de goede boodschap.
  Amerika vervult nu de rol van ooit Karel Martel en Wenen.
  Europa lijkt liever te kruipen, vanwege het broederideaal.

 27. [27] weer met je eens Beek en ook Wladimir.

  Wat de US regering moet doen, aan ieder land waar US militairen gelegerd zijn vragen een referendum te houden, met de vraag:
  Moeten alle US militairen het land verlaten of niet? (ook ingeval van bedreiging door een derde land, komt het US leger niet terug).
  Landen die geen referendum houden stemmen voor aftocht van de US soldaten.
  Dit geldt voor alle landen, dus ook voor NATO landen, Iraq en Afganistan.

  Ik voorspel zeer grote verrassingen.
  Zoals gebruikelijk, is het toch weer iets anders (spijt me Hub), rechtstreeks van de BBC:
  http://news.bbc.co.uk/1/hi/

 28. [28] Dat zou een heel interessant referendum zijn. Europa laat Amerika al jaren haar vuile klusjes opknappen (ja ik weet het, ik generaliseer even voor het gemak). Alleen de Angelsaksische landen lijken het lef te hebben om de terroristen aan te pakken, de NL aanwezigheid in Afganistan vind mij lachertje. Beter niet aanwezig daar dan de knuffelbrigade moeten spelen.

  Wat de goddelijke missie van Sjors en religies betreft; persoonlijk ben ik van mening dat de Bijbel en Koran (in mindere mate) een spirituele kern hebben, maar verder de indruk wekken eerder geschreven te zijn door politici en juristen uit oude tijden dan door echte profeten.

 29. [17] Bush’s legacy may be summed up in an old quip: “You can fool all of the people some of the time, and you can fool some of the people all of the time, and those are pretty good odds.”

  http://www.sobran.com/colum

  Groetz,

  Cincinnatus.

Comments are closed.