Een inbreker richt schade aan. Gedupeerden zien hun vermogensbestanddelen verminderd met de vervangingswaarde van het gestolene.

Vreemd zouden wij staan te kijken, als de inbreker de ochtend na de inbraak aanbelt om belasting te heffen over het ontvreemde.
De staat der Nederlanden doet echter hetzelfde door belasting te heffen over inflatie, want de ten gevolge van inflatie geleden schade is niet aftrekbaar van het inkomen voor dit belast wordt.

Van het biljet van 100 euro dat iemand aan het begin van het jaar in een lade legt, is aan het einde van het jaar de koopkracht verminderd tot 97 euro. Aan het einde van het jaar zou iemand om dezelfde hoeveelheid goederen te kopen, immers drie euro meer nodig hebben. De staat heeft kans gezien, de waarde van de munt in een jaar tijd met drie procent te doen dalen.
Het volume van deze diefstal is zo groot dat het de totaalbuit van alle inbrekers in den lande verre overtreft. Ik heb er nog nooit een over de daling van normen en waarden zuchtende politicus over horen klagen. Deze heeft vermoedelijk met de gestolen gelden de staatsruif gevuld, waaruit zijn kiezers tot in lengte van dagen bediend zullen worden.

4 REACTIES

  1. De meeste mensen denken dat inflatie een soort natuurverschijnsel is; politici laten hen graag in die waan.

  2. Waarden en normen gelden alleen voor onderdanen, nooit voor de regenten in Nederland. Dat is iets wat overduidelijk is over de laatste 30 jaar.

  3. Wat een geniaal idee!
    Inflatie moet aftrekbaar zijn van de belastingen, dan is de overheid daarmee ineens haar onrechtmatig door valsmunterij verkregen geld kwijt. Er zal geen of veel minder inflatie optreden!

Comments are closed.