althans dat is mijn conclusie wanneer ik onderstaande wijzigingen in de (fiscale) Box 1 (op een rijtje gezet door De Zaak.nl) lees.Ze hebben het ongetwijfeld goed bedoeld, maar lees eens gewoon wat er hieronder staat en laat het even op je inleven. En dan niet zo van wat levert het mij op, maar wat betekent dit nou eigenlijk en wat gaat dit mij kosten aan extra tijd voor mijn belastingaangifte.

De algemene heffingskorting wordt verhoogd met ¤ 78,-;
De aanvullende combinatiekorting wordt verhoogd met ¤ 156,-;
De combinatiekorting wordt verlaagd met ¤ 85,-;
De bestaande ouderenkorting van ¤ 287,- wordt vervangen door een alleenstaande ouderenkorting van ¤ 562,-, waarbij een inkomensgrens ontbreekt;
De algemene ouderenkorting wordt verlaagd met ¤ 85,-, de bijbehorende inkomensgrens wordt verhoogd met ¤ 200,-;
De nu bestaande kinderkortingen worden samengevoegd tot een kinderkorting. De hoogte van deze kinderkorting is afhankelijk van de hoogte van het verzamelinkomen van het huishouden. Als dat onder ¤ 28.521 blijft, geldt een kinderkorting van ¤ 802,-. Is het hoger dan wordt de korting verminderd met 5,75 % van het verschil tussen het hogere inkomen en de grens van ¤ 28.521,-.

Alleen dit verhaal is al genoeg reclame voor Vlaktax.

2 REACTIES

  1. Elke wijziging in de tarieven van dit belastingstelsel levert een nieuw smoesje van deze staat op om de belastingaangifte te kunnen blijven centraliseren, de o-zo-mondige werknemer vrij te stellen van zijn verantwoordelijkheden, om zodoende het politieke gewicht van het centraal overleg te versterken.

    Hoe staat het in dit verband eigenlijk met de "gelijke behandeling" van de zelfstandige ondernemer door de overheid ?

    Of -om in de collectivistische terminologie te blijven-: waarom zou je dit belastingsysteem geen "discriminatie van de zelfstandige ondernemer" mogen noemen ?

  2. Ik ben heel benieuwd hoe lang de vlaktaks stand zal houden in EU landen als Estland en Slowakije, nu de EU plannen wil doordrukken voor belasting ‘harmonisatie’. Water stroomt altijd naar het laagste punt. Staatbemoeizucht en belastingen meestal naar het hooste punt. Bovenstaand lijstje laat ook goed zien hoe gedegenereerd de NL bureaucratie is, welk gezond en weldenkend mens verzint zulke bizarre onzin?

    Ondanks alle mooie praatjes door de politiek over ondernemersschap heb ik sterk de indruk dat zelfstandige ondernemers als ‘public enemy #1’ worden gezien. Men valt buiten het voorspelbare controleapparaat, dus aanpakken die zooi. Zoals bijvoorbeeld met extra hoge premies voor het nieuwe oostblok-zorgstelsel dat wij op 1 januari opgedringen krijgen.

Comments are closed.