Of bent u er vandaag al bij?
Wordt u al achtervolgd en wordt uw telefoon al afgetapt?


Guus Hiddink werkte een tijd in Korea. Terug in Nederland ging hij weer in Eindhoven werken en vond toen een huis pal over de grens in België. Na enkele maanden verhuisde hij weer naar Nederland en woonde in Eindhoven en Amsterdam.

Guus zei (radio) dat hij daarbij alles gewoon officieel geregeld heeft en zelfs een gerenommeerd belastingkantoor alle financiële rompslomp heeft laten verzorgen.

De belastingdienst vertrouwde ergens iets niet, ging zijn telefoon aftappen, liet hem volgen en uitzoeken hoeveel nachten hij waar sliep. Hoeveel procent nachten in België, hoeveel in Eindhoven en hoeveel procent in Amsterdam.
Daarna viel de FIOD-ECD zijn huis binnen en hield een “huiszoeking”. Datzelfde bij zijn accountant, die zelfs werd “aangehouden”.

Er zijn misschien mensen die proberen zo min mogelijk belasting te betalen. Mensen met het ouderwetse idee die vinden dat het geld dat ze verdiend hebben hun eigendom is. Misschien is Guus Hiddink wel één van die (weinige?) mensen. Dan nog zijn er wel andere manieren te bedenken voor de overheid om dat te behandelen.
Of moeten we er mee leren leven dat we al in een politiestaat zitten?

8 REACTIES

 1. Je kunt beter iemand vermoorden dan één EURO te weinig belasting betalen. Want dan achtervolgen ze je tot op de maan.

 2. leuk hoor, de nederlandse staat perst het hele volk uit. en daarbij mogen alle wapens en middelen ingeschakeld worden. op elke burger van nederland is er een fiscale raket gericht en iedereen moet gehoorzamen.

  de nederlandse staat gedraagt zich in wezen als een kartel en heeft nederland gemonopoliseerd.

  je koopt als burger eigenlijk verrotte appels en stinkend vlees door belasting en btw te betalen aan de nederlandse staat.

  punt is hoe moet je deze staatsmonopolie opheffen of verminderen?

  zie ook mijn pittige tekst online:

  Opheffing BV Nederland

  Offeraar Dewanand
  Offercode wfor1085
  Offerdatum woensdag 17 november 2004

  Kritisch Podium Dewanand in rubriek podium
  http://www.dewanand.nl
  veel leesplezier

 3. [5] Ik las op je genoemde Hindoe-site:

  “Elke Hindoeschrijver streeft hierom naar het ontwikkelen van volmaakte kennis, die leidt tot meer wetendheid, harmonie, tolerantie, levensgeluk en meer vrede in de menselijke wereld. “

  Als veel (alle) Hindoes dat doen, komen we beslist dichter bij een libertarische samenleving!

 4. [6]
  Het spijt me zeer, maar ik lees op die site erg veel onzin. Zoals de ondeugdelijkheid van het blanke ‘ras’ door het niet-gepigmenteerd zijn b.v.
  En de voordelen van de Joodse ‘Messias’ Hitler.
  Als dit de libertarische samenleving dichterbij brengt, is dit werkelijk anti-propaganda van de bovenste plank!

 5. [7] Beek, let wel, ik pikte er ook het eene zinnetje uit dat m.i. de goede kant op moet werken. Als al die Hindoeschrijvers dat gaan doen.

Comments are closed.