Dat wil de Nederlandse “AUTORITEIT” voor voedsel en waren ((VWA).
De VWA is de “autoriteit” die gaat bepalen wat goed voor u is, die dat dan gaat controleren. En wee als u er tegenin gaat, want dan zal de straf volgen.

Inspecteur-generaal Kleinmeulman van die Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) zegt in het dagblad Trouw dat er een einde moet komen aan de verkoop van alcohol aan personen die jonger zijn dan 21 jaar.

Deze dictatoriale instantie is door de, door de kiezers “gekozen”, regering tot stand gekomen. Die gaat nu bepalen dat jonge mensen, van bvb. 20 jaar, niet meer een flesje bier mogen kopen!
Een betuttelende dwang op jonge mensen, die ook al gedwongen worden om een belangrijk deel van hun verdiensten af te geven, via belastingen, om dergelijke VWA-instanties macht en een briljant inkomen te verschaffen.
Jongelui die wel dienst mogen nemen in het Nederlandse leger om zich in landen als Irak en Afghanistan in flarden te laten schieten.

Wat een discrepantie! Wat een collectivisme!

19 REACTIES

 1. Misschien dat die jongeren voor een verandering kunnen gaan zorgen.
  Voor een bevrijding van die oude bevoogdende, moralistische, betweterige, bemoeizuchtige, machtsgeile politieke elite.

 2. Waarom kunnen we trouwens niet toelaten dat het de ouders zijn die mogen bepalen wat een jongere onder de 18 voor risico’s mag nemen? Of willen we alle jongeren tot hun 21ste in een gesticht opsluiten, zodat ze "onbeschadigd" aan hun volwassen en uiteindelijk onvermijdelijke aftakeling mogen beginnen?

 3. Je kan beter een glas bier(fermentatie) nemen wat van granen is gemaakt (hoofdvoedsel der mensen) spoelt goed door en bier(alcohol opgelost in gerstenat) wordt al eeuwen door de bevolking gedronken in tegenstelling tot die vieze Cola en ander drankjes vol met kleurstoffen en suiker wat van de laatste tijd is
  Ik heb een keer gehoord dat bij de meeste blanke rassen een eiwit gevonden is (katalysator) dat alcohol in het lijf versneld afbreekt,weet iemand daar meer van ?
  ach overal waar "te" voor staat is niet goed (oude volkswijsheid,schijnt)

  Maar voor de Heren is (te)veel geld nooit genoeg wat ze verdienen(jatten) aan hun bemoeienissen

  De eerste keer dat ik es een keer goed doorzakte was ik 16 (27 jaar geleden)ben dr nog trots op!

 4. [4]
  Ik heb wel eens gehoord dat Japanners slecht alcohol kunnen afbreken en daardoor sneller dronken zouden worden dan westerlingen door een ontbrekend enzym of zoiets. Maar het fijne weet ik daar ook niet van.

 5. Er zit zowiezo een rare kant aan de zaak, los van de moraal. Sinds enige tijd zijn jongeren vanaf hun 18e verjaardag meederjarig, dus handelingsbekwaam, vroeger was dat met 21 jaar. Dus men mag zelfstandig transacties aangaan zonder toestemming te moeten vragen aan mams of paps. Maar nu is men opeens nog 3 jaar handelingsonbewaam om een biertje te mogen drinken. Onze Geliefde Leiders zijn weer goed bezig. Ik denk dat de kroegbazen in Belgie en Duitsland het in de weekends extra druk gaan krijgen, of hebben wij hier te maken met nieuw EU beleid?

 6. In Amerika is het officieel voor mensen onder de 21 verboden om alcohol te kopen en drinken. De practijk wijst uit dat er heel veel illegaal drank en drugs door de betreffende leeftijdscategorie wordt gebruikt, berucht zijn de feesten waar jongeren aan de fles zitten en stomdronken naar huis gaan.

  Overigens: wat alcohol betreft konden de Nationaal Socialisten (Lijst Adolf H.) er ook wat van, die hadden vergelijkbare maatregelen. Want de Staat moest mensen gezond houden.

  De enige die beter van dit plan van NSB’er Kleinmeulman zijn criminelen. Er komt ineens een gigantische zwarte markt van drank voor jongeren

 7. [3] "alle jongeren tot hun 21ste in een gesticht opsluiten",
  Niet "we" maar "ze" werken wel in die richting. Leeftijd verplicht naar scholl is verlaagd van 6 naar 4 jaar, en de leerplicht willen ze verhogen van 16 naat 17 jaar.
  Salamitactiek!

 8. [4] [5]
  Er zijn twee enzymen verantwoordelijk voor de afbraak van alcohol: alcohol-dehydrogenase en aldehyde-dehydrogenase.
  Japanners hebben een inactieve vorm van het tweede enzym.
  Ze breken alcohol dus niet volledig af en accumuleren het nog giftiger aldehyde.
  Gevolg: enorme dronkenschap + kater.

  Vrouwen hebben minder actieve vormen van het eerste enzym, ook zij zijn slechter bestand tegen alcohol.

  http://endeavor.med.nyu.edu
  Cheers!
  Huub

 9. Er zit natuurlijk ook een positieve kant aan dit verhaal.

  Indien er maar genoeg politici en gelieerden opstaan met zulke ferme Nationaal-Socialistische waanbeelden dan ontkomen deze lieden natuurlijk uiteindelijk niet aan een zware, superbepansterde auto a la Balkenende.
  (Zware auto=zware verontreinigende motor)

  Kijk, en dan mogen ze de binnensteden niet meer in. Dan kan iedereen ongecontroleerd toch zijn biertje drinken!

 10. alcohol is een legale drug,
  er zijn hele beschavingen aan ten
  onder gegaan,
  indianen,eskimo’s,veel familie’s
  zijn getroffen,ongevallen,
  zelfmoorden,armoede,terreur in het gezin, de prijs die je moet betalen
  voor een beetje plezier ,
  want na een paar glaasjes verandert
  je gedrag,van plezier naar vervelend,
  er zijn maar weinig mensen die na
  een of twee glaasjes stoppen,
  de rest zijn pontentieéle alcohollisten
  en dat is niet leeftijdgebonden,
  ieder moet bij zichzelf ten rade gaan,
  neem de juiste beslissing voor het
  te laat is.
  wanneer je niet tegen alcohol kan,
  laat het dan,
  wanneer je van de eerste pint afblijft
  volgt de rest ook niet.
  blijf nuchter en doe je ogen open!

 11. [11]
  Slechts een heel kleine minderheid van alcohol-gebruikers is ook werkelijk problematisch alcoholist. Ik heb zelf enkele alcoholisten in mijn familie, waarvan 2 na enige nare ervaringen er uiteindelijk mee gestopt zijn, maar zelfs in hun jaren van erg alcoholisme waren ze de meeste tijd prima in staat om hun leven te leven en goed te werken in banen met een grote verantwoordelijkheid. Het is dus allemaal vrij relatief. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat er geen grote problemen zijn. Maar als we alles moeten laten wat een risico met zich meebrengt zitten we straks echt met z’n allen levenslang in een isoleercel en daar heb ik niet zo’n zin in. Ook al ben ik persoonlijk een behoorlijk risicomijdend iemand, op het neurotische af, dat ga ik niet aan anderen opleggen, of zelfs maar adviseren. Van ieder risico mijden word je knettergek, dan kun je nooit je deur meer uit (geloof me, ook dat weet ik uit ervaring). Al blijf ik begrijpelijkerwijs over het algemeen van alcohol af.

 12. Ik ben dit weekend naar Belgie (tienen)
  geweest naar een aantal vrienden een trappist kost er maar 1.50 i.p.v. 3.50
  t loont zeker de moeite om daar heen te gaan en je haalt je benzinekosten er ook nog uit!
  Heerlijk zo een jupiler(1 euro) pintje uit de tap ik wil af en toe nog wellus doorzakken dan maar een paar jaar minder te leven :)Hub en Owl nog bedankt voor de uitleg

 13. Heel grappig inderdaad dat je op achttienjarige leeftijd wel mag beslissen om naar Iraq te gaan teneinde je daar aan flarden te laten schieten en dat je geen biertje mag bestellen in een restaurant!
  Ik denk dat het iets te maken heeft met het door de overheid voorgestane stelsel van normen en waarden, die wat bijgesteld worden als er ten behoeve en op verzoek van de Verenigde Staten van Amerika kanonnenvlees uitgezonden moet worden. Voor Turken worden de normen ook bijgesteld als er kanonnenvlees nodig is: zij mogen Europa niet in om te werken, maar wel als soldaat sterven voor Europa !

 14. ze willen de leeftijden gaan verhogen voor die pussy’s die niet weten hoe ze moeten drinken. die kosten 2.6 miljard per jaar.

  als die lui gewoon oprotten kan door die besparing de prijs van alcohol naar beneden

 15. Het huidige Gevaarlijke en Ongezonde Bier verbieden.
  Door wanbeleid van de overheid hebben de grote brouwerijen de kleine brouwerijen die een goed product maakte, mogen opkopen om ze vervolgens te sluiten. De grote brouwerijen brouwen nu hoofdzakelijk Pils of Pilsners omdat hier het meeste aan wordt verdiend, Pils wordt nu aangeprezen als dorstlesser en doordrinker, dit is onjuist omdat een doordrinker geen dorstlesser is, een doordrinker is het wel geworden.

  Door aanpassingen van de recepturen is een zoet waterig bier ontstaan dat vraagt om meer en geen verzadigd gevoel meer geeft tijdens het drinken. Dat door de huidige pilsners drankmisbruik ontstaat is dan ook niet vreemd.

  Dat de brouwerijen kiezen voor de Pilsners is ook niet vreemd, brouwerijen betalen alcoholaccijns naar de hoeveelheid suiker tijdens het brouwproces, niet naar de hoeveelheid alcohol die ze produceren.

  Je kunt uit moutsuiker alcohol of smaak vormen, of beide zoals bij een origineel bier.
  Als je uit 1 kg moutsuiker 10 Liter waterig Pils kunt maken met 5% alc. of 5 Liter mooi normaal bier met 5% alc. dan is door de hebzucht van de brouwerij de keuze voor een Pilsner snel gemaakt. Dat Pils rommel is blijkt wel uit het feit dat er tientallen jaren vervelende reclame’s voor nodig is geweest om het aan de man te brengen, en bijna alle kleine brouwerijen met een goed product zijn weggekocht door de grote jongens.
  De gevolgen en kosten voor de gezondheidszorg en de samenleving die zullen ontstaan door het Pils zullen vanzelf duidelijk worden.

  Dat accijnsverhogingen leiden tot inflatie en een slechter functionerende samenleving weten we allang.
  Overheid ga vooral zo door.

 16. DIT ALLEMAAL DANKZIJ DE CHRISTENUNIE!!!
  STRAKS WORDT DE PIL OOK NOG VERBODEN, IK DACHT DAT NEDERLAND EEN VRIJ LAND WAS??sTRAKS VERBIEDEN ZE NOG OM SIGARETTEN ONDER 21 JAAR TE VERKOPEN. IK VINDO OK DAT DE HORECA HIERMEE KAPOT GAAT.

 17. Wat wij vergeten is dat de meeste ouders in Nederland geen goede opvoedkundige maatregelen treffen op het onderwerp drugs. Zij verbieden het, en daarom wordt het spannend voor pubers. Bij een overheid die alles verbiedt heb je het zelfde effect. In de USA wordt ondanks draconische repressieve wetgeving en de uitvoering daarvan meer drugs gebruikt per hoofd van de bevolking dan in Nederland. Ook Cannabis wordt daar per hoofd van de bevolking meer gebruikt dan in Nederland. In bepaalde staten wordt je alles ontnomen als men je pakt met een paar Cannabis planten in de tuin. Huis, kinderen, auto wordt onder controle van de overheid gesteld, en jij gaat de bak in. Uit de cijfers blijkt dat de gevangenis bouwers en beheerders, wetgevers, rechters, politie er allemaal werk aan hebben. Alleen het land als geheel schiet er niets mee op. Weggegooid belastinggeld.

  Kortom, een menseleven zonder drugs, en daar schaar ik alcohol en koffie ook onder, is zeldzaam. Voed kinderen er mee op, vertel ze het verhaal zo eerlijk mogelijk op basis van wetenschap die er nu is. Verbieden heeft geen zin, dat is al zo vaak gebleken in de geschiedenis van de mensheid.

Comments are closed.