- Vrijspreker.nl - https://www.vrijspreker.nl/wp -

Vogelgriep (Metro 20/10/2005)

Ik heb een raar gevoel met die vogelgrieppaniek. Er schijnt een enorme en voor de mens potentieel levensgevaarlijke epidemie gaande te zijn maar tot nu toe is er geloof ik 1 verdachte kalkoen in Turkije gevonden die uiteindelijk een andere en voor de mens ongevaarlijke variant had. Verder zouden er iets van 100 kippen zijn overleden in Roemeniƫ maar waarschijnlijk aan een andere ziekte.

Het lijkt mij als niet-deskundige dat er doorlopend overal in de wereld honderden kippen en kalkoenen aan van alles en nog wat sterven en dat de vogelgriep ook regelmatig overal voorkomt en weer verdwijnt.

Ik heb daarom zo het idee dat allerlei bureaucraatjes en belanghebbenden zoals de Dierenbescherming Gestapo nu hun kans grijpen om in het kader van het heersende staatsalarmisme via blinde paniekzaaierij belangrijk te doen en om wat politieke macht naar zich toe te trekken door het oproepen tot allerlei onplezierige staatsdwang richting professionele pluimveebezitters en liefhebbers daarvan. Die dwangmaatregelen worden gerechtvaardigd door te wijzen op de griepepidemie van 1918 (!) toen enige miljoenen mensen daaraan stierven.

Ik vraag mij af of dat allemaal wel klopt, immers in 1918 was de eerste wereldoorlog net voorbij, grote groepen mensen waren aanzienlijk minder goed doorvoed en hadden daardoor minder weerstand en daarbij waren er geen moderne medicijnen beschikbaar. Verder was de algemene gezondheidstoestand sowieso al stukken minder dan nu.

Als we niet uitkijken dan krijgen we een herhaling van een paar jaar geleden toen honderdduizenden volkomen gezonde dieren werden afgemaakt vanwege bureaucratische waanzin.

De WHO bevestigt overigens mijn twijfels, deze wijst erop dat vogelgriep wel vaker in AziĆ« voorkomt en dat er maar zo’n 100 mensen ziek van zijn geworden (niet gestorven) en dat er daarom geen enkele reden tot paniek is.