Het Internet is een Amerikaanse (US) uitvinding en zit onder Amerikaanse controle.
Dit is een doorn in het oog van veel Europese politici die daarom proberen uit alle macht die controle onder te brengen bij de Verenigde Naties (VN)
Het Internet werkt nu redelijk goed. De kans is groot dat als de VN en/of EU daar wat in te zeggen krijgen, de ellende niet te overzien is. Zowel wat betreft de technische werking als de Internetbelastingen die ze dan makkelijker kunnen invoeren. !++22++!
Laat ik nou altijd gedacht hebben, dat het internet niet werd "gecontroleerd", maar alleen gescand door obscure spionagediensten en aangevallen door hackers etc.
Ik zie het nut van "beheer" al helemaal niet in. Laat het maar zoals het is, ook al stikt het de moord van criminelen en opsporingsdiensten.
Houden zoals het is, met zo min mogelijk regulering. Dus: door een commercieel bedrijf laten verzorgen, ICann doet het prima.
Was ICann niet een dochter van één of andere universiteit?
Commercieel bedrijf of onafhankelijke organisatie laten regelen. In elk geval decentraal en ver weg van megalomane overheden als de Verenigde Nazi’s.
Overigens meen ik mij te herinneren dat het internet (TCP/IP protocol) is uitgevonden door Cern in Zwitserland. Aan de Amerikaanse overheid (helaas) danken wij het internetbesturingssysteem Unix. En uiteraard hebben de Amerikanen er een massamedium van gemaakt toen de Europese planeconomen nog lagen te slapen.
Geachte kijkbuizerds,
Algehele openstelling, gratis toegankelijk voor iedereen.
Zo ook alle telefonische verbindingen.
Controle omtrent in de breedste zin des woord.
Essentieel van belang voor toekomsten.
Hoogachtend Jan Molendijk (Spijkenisse)
Ah, Jan, ik geloof dat ik een zin van je begrijp! (Sorry, ik zit nog niet op jouw meta-niveau)
Dat gratis toegankelijk voor iedereen, wie moet dat betalen??
[4]
Niet TCP/IP, maar het World Wide Web is uitgevonden bij het CERN. De oorspronkelijke toepassing was het snel beschikbaar maken van onderzoeksresultaten en papers.
De uitvinder, Tim Berners Lee (http://www.w3.org/People/Be…) is heden ten dage voorzitter van het World Wide Web Consortium (W3C – http://www.w3c.org), waar standaarden worden bedacht zoals HTML en XML.
Er mag best wel (technische) competitie ontstaan. Het huidige systeem is ook eigenlijk niet goed (VeriSign monopolie in de VS, politieke invloed op het wel of niet .xxx tld), maar altijd beter dan een institutionalisering op supranationaal niveau. Maar waarom kunnen mensen niet zelf kiezen welke root servers ze accepteren en vertrouwen? Als China haar eigen dns systeem met unicode wil creeeren, moeten ze dat vooral doen. Ik kan altijd nog een keuze maken door in zee te gaan met een ISP die ICANN of een gelijkwaardige organisatie accepteert, en op ip niveau, zal ik nog altijd hosts kunnen bereiken in China.
M`n liefste Kim,
Communicatie techniek geheel vrijstellen voor de mens.
Anders en simpelweg uitgedrukt.
GRATIS INTERNET, GRATIS TELEFONIE (algeheel)
Controle omtrent… gelijkt mij `n logische begrip.
De liefste Groetjes, Jan Molendijk (Spijkenisse)
@janmolendijk:
Wie betaald voor de aanleg, het onderhoud en het draaiende houden van beide netten?
@janmolendijk
De eerste wet van Heinlein luidt: "There ain’t no such thing as a free lunch". (TANSTAAFL). Gratis bestaat niet; er is altijd wel iemand die betaalt.
Geachte Arjan,
Ik voorzien collectieve samenwerking de factor omtrent.
Geachte James McNamara,
En omwille van biedt (goed lezen)
geld ALLEEN geen essentie voor de toekomst.
& zo fluit ik voor U hoe had ik er ooit op kunnen komen.
Heb vertrouwen kan niet fout lopen op deze gehele wijze van.
En zo roep ik U allen op tot…….
Hoogachtend, Jan Molendijk Spijkenisse
[7] Zoals dikwijls, wordt ook hier de Vlaming in het spel vergeten: het www is uitgevonden door Tim Berners Lee en Robert Caillau.
@janmolendijk
Collectieve samenwerking kan ik me nog wel iets bij voorstellen, maar wie betaalt de hardware (routers, switches)?
Als ik bepaalde zaken lees omtrent veiligheid,
Acht ik geld ook in deze geen noodzakelijk begrip.
Zo is iedereen gebaat bij, en geeft iedereen `n goed gevoel omtrent.
Algehele openheid en openstelling, is Essentieel begrip.
Hoogachtend, Jan Molendijk Spijkenisse
Ik had altijd gehoopt dat ik op internet de ultieme vrijheid zou vinden.Geen regels,geen censuur,geen verbod op wat dan ook.Internet is de enige plek waar ik de waarheid op moet kunnen vinden maakt niet uit waar het over gaat.Als overheden gaan bepalen wat mag en niet mag zal internet over een paar jaar niets meer zijn dan een verzameling betaalsites waar alleen commersie hoogtij viert.
Geachte Haagse Hufters,
Zal U bekennen, cultuur zal in `t geheel veranderingen aannemen.
Hoogachtend Jan Molendijk (Spijkenisse)
1) Internet: Zover mogelijk van overheden vandaan houden!
2) Jan Molendijk: U rijgt een heleboel woorden aan elkaar waar ik eerlijk gezegd geen snars van snap. Ik begrijp eruit dat u vindt dat zaken als internet en telefonie, enz. allemaal voor nop zouden moeten. Vele reageerders proberen u duidelijk te maken dat er toch echt wel kosten zijn verbonden aan deze fantastische vindingen waar wij dankbaar gebruik van maken.
a) U vindt dat medewerkers aan die systemen dat moeten beschouwen als liefdewerk, en er dus niet voor betaald hoeven te worden? Ja / Nee
b) Deze systemen zijn een soort godsgeschenk, waar je niet voor hoeft te betalen? Ja / Nee
c) U heeft inmiddels ingezien dat TANSTAAFL. Ja / Nee
[18] volgens mij is Jan Molendijk de een of andere grapjas,ik negeer hem gewoon.
[19]
Of zijn neuroleptica moeten nodig eens bijgesteld worden…
http://good-all.nl/Intern/S…
Het internet word inderdaad gecontroleerd door het bedrijf ICANN, dat direct onder strikte controle staat van de Amerikaanse overheid, deze bepaald in feite alles. Dit bedrijf bepaald oa welke extensies er uit gegeven worden, bijvoorbeeld .nl of straks .eu. Dit moet gebeuren, omdat anders de routers het verkeer niet kunnen regelen. Een oneindig aantal extensie’s kan de huidige infrastructuur niet aan. De vraag is nu, wie gaat het controleren, de Amerikaanse overheid of de VN? lijkt mij geen moeilijke keus.
Comments are closed.