Dit is een documentaire die de Libertarische Partij zal presenteren

Op dinsdag 4 oktober Om 20.00 uur

In Den Haag Anna Blamanplein 123
.
Deze documentaire kunnen we u van harte aanbevelen. Voor een emotie-volle inleiding lees verder.

Beste medelibertariër,
Je huis explodeert. Er is brand in elke richting die je maar beweegt. Een aantal leden van je gezin zijn doodgeschoten. Sommige van hen worden door tanks overreden, die hun lichamen in tweeën rukken. Je kinderen liggen dood, terwijl hun spieren door de uitwerking van gifgas zo verkrampt zijn geraakt dat hun nietige lichaampjes achterwaarts zijn gebogen.
Pol Pots Cambodja? Nee.
Je vlucht in doodsangst de enige ontsnappingsroute.
Vietnam dertig jaar geleden? Nee.
Wekenlang is je huis omsingeld geweest door gewapende lieden. Ze hebben duizenden patronen op je huis afgeschoten zonder consideratie voor vrouwen en kinderen binnen. Ze hebben minachtend je huisdieren gedood, je vrienden, en familieleden.
Sovjet-Rusland? Nee.
Ze hebben je elke nacht wakkergehouden met felle lichten en de geluiden van gemartelde dieren. Het is nu een andere groep mannen nu, maar je ziet weinig verschil. Ze hebben met tanks over je auto’s gereden en over het graf van een gezinslid Ze hebben obscene gebaren naar je vrouw en kinderen gemaakt. Ze hebben gehoond, “Mmmmm… mischien moet iemand maar eens zich tegen brand verzekeren”. Ze hebben geëist dat je naar buiten komt – terwijl ze zich zo dreigend en onbeschaamd gedragen dat je vreest je gezin aan hen toe te vertrouwen. Ze hebben tegen je kinderen gelogen.
Nazi Duitsland? Nee.
Ze hebben je beschuldigd van kindermishandeling. Ze hebben je beschuldigd van het in bedrijf hebben van een illegaal drugslaboratorium, terwijl ze weten dat dit onwaar is. Ze hebben geweigerd aan je smeekbeden voor neutrale mediators te voldoen. Ze hebben gepocht tegen de media dat hun doel is je “in eigendom te hebben” en je te doen begrijpen dat je in hun handen “onmachtig” bent.
Het China van Mao? Nee.
Een gedeelte van het voorafgaande ken je. En sommige dingen zul je nooit te weten komen. Omdat wanneer je wegrent van de drie door de wind gedreven branden die aan de hoeken van je huis zijn aangestoken je wordt neergeschoten door automatische wapens van overheidsdienaren. Sommige dingen zul je nooit te weten komen omdat je dood bent.

De Libertarische Partij van Nederland presenteert op 4 oktober

“Waco: The Rules of Engagement”

De documentaire duurt 2 uur en drie kwartier.
Geregisseerd door William Gazecki en geproduceerd door Dan Gifford
www.idfa.nl/idfa_filmarchiv…

Andere locatie: In afwijking van de meeste bijeenkomsten, zal deze bijeenkomst worden gehouden op onze alternatieve locatie Anna Blamanplein 123.
___________________________________________
Op dinsdag 1 november geeft Sander Boon een lezing.
Sander Boon was research fellow van de Edmund Burke Stichting en houdt zich sinds zijn indiensttreding in december 2004 bezig met de politiek-economische onderwerpen.
Hij is nu directeur in de nieuw opgerichte European Independent Institute
Sander volgde een VWO-opleiding te Den Bosch en studeerde bestuurskunde en politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was medeoprichter van de libertarische denktank Frédéric Bastiat Stichting. In die hoedanigheid organiseerde hij een aantal seminars en publiceerde hij een aantal artikelen in dag- en weekbladen.
_______________________________________________
Voor meer informatie over de Bijeenkomsten kunt u met ons contact opnemen via de onderstaande communicatiemogelijkheden.

Toine Manders, Voorzitter Libertarische Partij
Adres: p/a Haags Juristen College, Landgoed Marlot, Leidsestraatweg 77A, NL-2594 BB ‘s-Gravenhage.
070-4262600 F 070-4262610
Manders@LibertarischePartij.nl /

17 REACTIES

 1. En wat willen jullie daarmee bereiken?
  Zijn jullie dan toch vulgaire anarchisten zoals ikzelf?
  Dan moeten jullie je naam veranderen naar Anarchistische Partij. Maar dan moeten jullie consequent zijn en niet meedoen aan de politiek.
  Ondertussen, moeder waarom leven wij? Wat hopen jullie te bereiken met of zonder emotionele inleiding?
  Kunnen we dan toch maar beter onmiddellijk dood gaan?
  Heeft het allemaal nog wel zin? Is die zin er ooit geweest?
  Gelukkig krijgen we nog onze uitkering!

 2. Zo doen ze dat met politici. Proper en netjes.

  http://news.inq7.net/breaki

  De Venecia: Plot to kill Arroyo ‘possible’

  First posted 03:37pm (Mla time) Oct 03, 2005

  SAYING he himself had been a target of assassination attempts, House Speaker Jose de Venecia did not discount a senator’s disclosure of the same attempts against President Gloria Macapagal-Arroyo.

 3. Elk genot verslaaft de mens aan zijn lichaam en aan de hem omringende wereld, tast de mens aan in zijn eigen “zelf”
  We moeten onverschillig worden tegenover dat genot en meer in het algemeen tegenover alles wat ons van buiten uit aandoet, beweegt, ontroert of passioneert
  DAN kunnen we “ons zelf” zijn en een vrijheid winnen die
  weliswaar geen vermogen is om iets aan de wereld te veranderen,
  maar een beschikking over ons zelf (AUTARKEIA) die ervaren wordt als hoogste levenswaarde

  Wereld = een gedetermineerde samenhang van oorzaken waarvan de wetmatigheid de uitdrukking is van de goddelijke logos
  – de wijze (filosoof) schikt zich vrijwillig in de noodzakelijkheid van het wereldgebeuren waarvan hij de volmaakte redelijkheid inziet
  – zich hiertegen verzetten is even dom als nutteloos
  – de mens moet zich INSCHAKELEN IN HET GEHEEL

  STOICISM with
  – its doctrine of the immanent Logos
  – its ‘providential” operation in the world
  – its noble ethics
  was an important factor in the world in which Christianity was implanted and grew.

 4. Op zich lijkt mij een docu over Waco die de andere kant belicht wel interessant. De inleiding vind ik hier wat minder gelukkig. Er zijn survivalist en anti-government groeperingen in de VS die qua aanpak en methode niet onder doen voor Al-Quada. Over het algemeen kent dit soort verzet slechts verliezers. Voor meer info over de Branch Davidians:
  http://www.apologeticsindex

 5. [6]
  Bedankt voor de link. Een nuchter verslag, dat het aannemelijk maakt dat Koresh zelf de branden heeft gesticht en het vuur opende. Hij had immers de apocalyps voorspeld wanneer de FBI zou naderen. En zulke namaak-messiassen kunnen heel ver gaan om hun voorspellingen uit te laten komen.
  Daar zijn eerdere voorbeelden van bekend.

 6. Zoals Hannah Arendt het in de paragraaf “The Roman Answer to the Question: What makes us think?” van Deel I (p. 154 van de One Volume edition van 1978 door Harcourt Inc) van haar boek “The Life of the Mind” in de mond steekt van Stoicijn Epictetus:
  “You want to behead me? When did I say that my head could not be cut off?”

 7. [7] Beek,

  Zoals er nog veel meer voorbeelden bekend zijn van religieuze groepen die door overheden zijn vervolgd omdat hun geloof niet in het straatje van de staatsleiders pastte bijv de albigenzen en Waldenzen door de pausen en Franse koningen in de middeleeuwen
  of de Paulicianen in de 8ste eeuw door
  de Byzantijnse keizers of de eerste Christenen door de Romeinse keizers en
  vandaag nog Christenen in bijv Uzbekistan en Noord-Korea.

  De slachting van de Branch Davidians door de feds is een gelijksoortige misdaad.Bill Clinton , Janet Reno en
  hun handlangers die verantwoordelijk zijn voor deze massamoord horen hiervoor achter slot en grendel (Milosevich zit voor minder vast).

  Groetz,

  Cincinnatus.

 8. [10]
  Datzelfde Serendipity suggereert ook dat de regering Bush de opdrachtgever tot de aanval op de Twin Towers en Het Pentagon was. Ik kan het onmogelijk geloven.

 9. [11]
  Ook kom je er artikelen tegen over Joden die wereldoverheersing zoeken en buitenaardsen die ons tot slaaf zouden hebben gemaakt, of onder wiens controle sommigen zouden staan.
  Het wordt een beetje obscuur hier.

 10. [12] [11] Inderdaad Beek, het gaat nergens over. Het zal me niks verbazen als ze dadelijk nog claimen dat Katrina door de NASA is gemaakt. Of dat Katrina er nooit is geweest maar dat de schade in New Orleans is veroorzaakt door Amerikaanse bommenwerpers.

 11. [12] Ik liep pas min of meer toevallig tegen de volgende link aan:
  http://www.jordanmaxwell.co
  (Als je de plaatjes download naar je PC kun je ze uitvergroot bekijken)

  Ik weet ’t ook allemaal niet meer hoor…

 12. [13]
  Dezelfde site suggereert ook dat Amerika de Aziatische tsunami met een nucleaire bom heeft veroorzaakt, en/of de betrokken landen opzettelijk niet heeft gewaarschuwd voor de aanrollende golven, hoewel Amerika direct geweten zou hebben van de aankomende ramp.
  Hoe serieus kun je dat nog nemen?

 13. Waar of niet waar; waar zijn de feiten?
  http://en.wikipedia.org/wik
  Over de psychologie van de complot denkert.

  En dan de goede Popper in paragraaf 7; het zou middelbare school stof moeten zijn!

  Feiten, waarnemingen dus, redeneringen; dáár zou je je leven ook mee kunnen vullen. Toch?

  Het niet-verifieerbare geloven is gangbaar (elke wetenschappelijke theorie), maar het niet-falsifieerbare geloven opent alle poorten naar de waanzin.
  Waste of energy. Je kunt *alles* geloven.
  En dat gebeurt dan ook.

  Huub

 14. Serendipity noemt zich wel libertarisch…
  [16]
  Feitenonderzoek, dat moet altijd.
  Helaas ontbreekt het ons aan tijd en middelen om alles te onderzoeken, en zijn we in deze afhankelijk van mensen die die tijd en mogelijkheden wel hebben, maar die unieke positie kunnen misbruiken om eigen ideeen met de feiten te combineren.
  Vandaar dat het onderscheiden der geesten belangrijk blijft en je vaak gewoon ‘gelooft’.

  Overigens ben ik van mening dat alle politieke partijen discrimineren op grond van overtuiging en derhalve in overtreding zijn.

Comments are closed.