De Free Record Shop verkoopt 25 gulden in munten voor 10 euro: een koopje.

Free Record shop moet echter wel opschieten met de verkoop,want na 31 december 2006 zijn de munten niet meer om te ruilen in euro’s!

De vele honderden of duizenden klanten van de Free Record Shop die de munten aan het loket van DNB gaan inwisselen, zijn allemaal zwaar in overtreding, want zij hebben de munten verworven na 27 januari 2002.
Tegen deze criminelen kan een rechtszaak aangespannen worden, indien dit ontdekt wordt!
Er is dus volop werk aan de winkel voor de ambtenaren van DNB die na de Euroficatie heel weinig meer te doen hebben en al lang ontslagen hadden moeten worden, maar nu op de fröbelafdeling van de DNB voorlopig nog vele manjaren werk zullen hebben aan het bestuderen, aftellen, sorteren van de aangeleverde dubbeltjes en kwartjes: werkzaamheden (waarvoor slechts een IQ van 25 nodig is), die ik met genoegen verrichtte toen ik twee jaar oud was.

Voor een ondernemend student die wat wil verdienen, ligt hier een goede kans! Op elke 1000 gulden die hij inlevert bij DNB, verdient er er meer dan 100!
Personen die nog meer willen verdienen, kunnen nu wellicht beginnen, papiergeld (inwisselbaar tot 1 januari 2032) van de Free Record Shop te kopen, want dat is minder getel en minder gesleep.
Als de DNB zo onwijs is dergelijke zaken voor de rechter te brengen, zal ook de officier van justitie overuren moeten gaan draaien; wellicht is zelfs uitbreiding van de gevangeniscapaciteit nodig.
Kortom : een bonanza voor het ambtelijk apparaat in het Communistische Koninkrijk der Nederlanden!

7 REACTIES

  1. Opmerkelijk is die onwil van de Nederlandse bank om ‘servicegericht’ te zijn naar burgers en bedrijven. De NB heeft zelf die zooi uitgegeven, dus je mag verwachten dat je het nog jarenlang moet kunnen omwisselen. Maar niets is minder waar. Zou dat Orakel van het Frederiksplein (Wellink, die er op elke nieuwe foto er steeds pafferiger uitziet) soms een premie krijgen voor elke keer dat de NB een omwisselaar weet te naaien. Nu ik naar de afkorting kijk voor ‘Nederlandse Bank’, denk ik dat die beter kan worden omgedoopt in Nederlande Staats Bank, dat levert een veel toepasselijker afkorting op.

  2. [1] Wellink wordt er door de Staat dik voor betaald om de belastingbetaler te belazeren. Simpel toch ?

  3. On-ingewisselde guldens zijn pure winst voor Zalm cs. Die winst is natuurlijk al lang uitgegeven, dus dan is het niet handig dat mensen toch nog met hun guldens op de proppen komen.

  4. Een student krijgt (ongeveer) 100 euro van de overheid (via studifinanciering), ruilt die dan om bij de Free Record Shop. Doe dat een jaartje lang en je hebt die 100 euro zo verdient. Een soort van 13e maand? Klinkt erg aantrekkelijk zo.
    Maar mag Free Record Shop dat wel verkopen van de overheid?

  5. En waarom zou ik in overtreding zijn als ik guldens inwissel die ik bij Freerecordshop koop? De Guldens zijn namelijk niet uit beroeps- of bedrijfsmatige activiteiten verkregen.

  6. [5] Probeer het eens bij De Nederlandseche Bank. Ik ben heel benieuwd!

Comments are closed.