Ik ben een beetje somber na de berichten van afgelopen week. Van nature ben ik redelijk optimistisch ingesteld. Meestal zie ik nog wel een lichtpuntje aan het einde van de tunnel. Nu blijkt dat echter de koplamp te zijn van de aanstormende trein! En die trein is niet meer te stoppen.

De verzorgingsstaat heeft z’n langste tijd gehad.

Het is een kwestie van tijd ‘before shit hits the fan’.

Vandaag sprak ik een collega. “Al die Mohammed en Ali B.’s ’t land uit. Die rellen in Parijs heb je nu ook al in Duitsland en België. Het lijkt wel een halve burgeroorlog. Laat ze lekker terug gaan naar hun gebergte… En als er dan eentje een camera-man voor z’n kop slaat, dan mag ie nota bene gewoon doorlopen! Terwijl de politie staat te kijken! En als ik ’n keer zonder licht fiets, heb ik gelijk ’n prent“.

Van de overheid begrijp ik, dat we incidenten niet moeten opblazen, dat we de boel bij elkaar moeten zien te houden, dat we ons niet moeten laten leiden door emoties maar dat er snel weer een onderzoek of studie gestart moet gaan worden…

De rellen in Parijs, de opkomst, ondergang en nasleep van Pim, de achterblijvende economie, de moord op Theo van Gogh, de opkomst van Wilders, de 65% NEE tegen de EU-grondwet… Zijn het allemaal incidenten, of is er sprake van een trend?

We hebben sinds WOII de verkeerde slogan, op de verkeerde wijze gevolgd: “Vrijheid, gelijkheid, broederschap“. Vrijheid: nooit meer rascisme, verschil tussen mensen (individuen) moet verdwijnen. we zijn allemaal broeders (Nederlanders, Duitsers, Joden, Turken, Marokanen, mannen, vrouwen, slachtoffers én daders, bazen en arbeiders), dus iedereen MOET gelijk zijn en gelijke kansen krijgen. Het socialistische adagium van de eenheidsworst.

En daar zit het probleem. Allochtoon en autochtoon zitten gezamelijk gevangen in de zelfde uitkering, die de nog werkende mens, tegen zijn zin, moet ophoesten. Regels en wetten, bedoeld voor de zogenaamde ‘eerlijkheid’, zorgen dat ontsnappen onmogelijk is geworden. De verzorgende hand is een wurgende hand geworden. Niemand begint nog iets voor zichzelf. Dat kan ook haast niet meer.

De overheid probeert een kruiwagen vol kikkers ‘bij elkaar te houden‘, maar begint de grip al aardig te verliezen. Nóg meer regels, nóg meer controles en beperkingen,…
“Jij eruit, jij ook eruit, allemaal eruit! dan kan ik eindelijk les geven…”
De boel staat op klappen. De mooie belofte van ‘verzorgd van de wieg tot het graf‘, de ‘maakbare samenleving‘, de gelijkheid, het socialistische ideaal van broederlijkheid valt inmiddels als beschimmelde kalk van de muren…

In Suriname, waar de gulden al geen stuiver meer waard was, heeft de regering van de laatste centen van haar bevolking de Drs. Jules Albert Wijdenbosch-brug, over de Suriname rivier gebouwd. Jawel!! Toen het nieuws ons hier bereikte, werd er nog schamper gelachen om dit megalomane project: “Ja ja, dát is wat de bevolking écht nodig had om gelukkig te zijn…”. Ondertussen ontwierp de regering in het bananen-koninkrijk NL, de Betuwe-route en de HSL waar ook geen hond op zat te wachten. “Net doen alsof we de zaak nog in de hand hebben”, lijken de politici te denken.

Angstvallig grijpt men terug op vertrouwde symbolen als ‘koningin’, ‘democratie’, ‘solidariteit’, een premier die boven de partijen staat en het volk gerust kan stellen. Maar bij Pim Fortuin en EU-Nee breken de teleursteling en wantrouwen toch overduidelijk door de, zo zorgvuldig opgepoetste, oppervlakte. En niet alleen in Nederland, maar in alle verzorgingsstaten van West-Europa. Stuk voor stuk openbaart zich de onhoudbaarheid van de kunstmatig opgebouwde situatie. Iedereen kan het zien, alleen de gevestigde orde vecht dapper tegen de bierkaai om de boel bij mekaar te houden. Een verloren strijd.

Er was ooit nog die ándere slogan. Die waar we niet aan mochten denken, omdat die bij het vervloekte kapitalisme en Amerikanisme hoorde: “Life, Liberty and The Pursuit of Happiness“.
Ligt dáár niet de sleutel?

Het afschaffen van alle uitkeringen en subsidies kán op dit moment nog niet werken. Zolang er nog minimum-lonen zijn en honderden eisen en regels om bijvoorbeeld een eigen zaak te beginnen, is de cirkel nog niet te doorbreken. Toch ligt dáár uiteindelijk wel de oplossing. Mensen die bezig zijn, én ook in staat zijn, om hun eigen geluk na te jagen, hebben helemaal geen tijd om zich te verdiepen in de extremistische krochten van de Islam of van het nationalisme; Er moet brood op de plank komen! En opmerkelijk genoeg zijn het de laatste jaren voornamelijk immigranten die nog het lef hebben een eigen bedrijfje te starten en daarmee de overheid te trotseren.

Wat zijn nou eigenlijk de ‘verworvenheden’ van de verzorgingsstaat?
Wil iedereen uiteindelijk niet gewoon alleen maar vrij zijn om z’n leven te leiden en z’n geluk te kunnen nastreven zonder te vrezen voor z’n leven? Een uitkering verzekert wel inkomsten, maar geen geluk! Als iedereen hier gewoon moet werken voor z’n geld, houdt de instroom vanuit het buitenland naar de strooppotten van Europa vanzelf op.
Bovendien blijkt de strooppot te werken als een vliegen-val, en de vliegen beginnen zich nu ook te roeren. Gevangen in de gheto’s van de Europesche steden. Geboren voor een uitkering, en zonder perspectief. Niet uitgenodigd, niet welkom, niet gewenst en zin-loos, Allah akbar.

De ‘armoede-val’ is net als inflatie, devaluatie van het schoolsysteem, gebrek aan ondernemerschap en algehele lethargie een frankenstein-creatie van de verzorgingsstaat. En nu is de koek op. Ik kan het niet mooier maken dan het is. Het is tijd voor een – hopelijk vreedzame – omwenteling. Afschaffen van subsidies, wetten, regels en kunstmatige minimum-prijzen en -lonen. Vrij laten van particulier initiatief. Stoppen met de bemoeizucht van de staat met de economie, de school, de opvoeding en de persoonlijke levenssfeer en eigenlijk, zo ongeveer alles. Die bemoeizucht is namelijk aanzienlijk slechter voor onze gezondheid dan terrorisme, drankzucht en vetzucht samen!

De verzorgingsstaat is net als kanker. Eerst lijkt het goed en aardig, dan blijkt het toch kwaadaardig. Het is dan weliswaar ‘lichaamseigen-weefsel’, maar voor je gezondheid toch een stuk beter om er zo snel mogelijk afstand van te doen!! Nu kan het nog vrijwillig, maar het zal moeten gebeuren, hoe dan ook!

“Wacht tot het RODE licht gedoofd is.
Er kan nog een trein komen”

23 REACTIES

 1. Ondertussen meldt RTL nieuws dat er geld moet komen om Nederlandse leger voor de zoveelste keer te ‘omvormen’. Want men moet zonodig meedoen met ‘vredesmissies’. Het lijkt mij beter om het leger hier te houden om in te grijpen als ook hier de getto’s in brand staan. En als ze zonodig op ‘vredesmissie’ willen in het buitenland, laat men dan eerst die 110 lamzakken met ‘generaal’ titel achter hun bureau vandaan rukken en naar het tentenkamp in Verweggistan sturen. Doen die eindelijk een keer iets nuttigs. Het is eigenlijk paradoxaal dat een staat die zijn burgers verbiedt om zich te bewapenen, het leger naar het buitenland stuurt terwijl hier een oorlog op uitbreken staat. En wie een geweer koopt om zichzelf te kunnen verdedigen straks kan gevangenisstraf verwachten. Misschien verdient Europa wel een burgeroorlog. In een bos zijn bosbranden nodig zodat er ruimte komt voor nieuwe bomen, dit geldt waarschijnlijk ook voor de socialistische jungle die Europa heet, helaas. Theo van Gogh heeft posthuum gelijk gekregen met zijn oordeel over "de 5e colonne der geitenneukers’.

 2. Leuterende nietsnutten, Haagse politici en al hun meelopers, proberen de mensen wijs te maken, dat er in Den Haag belangrijk werk gedaan wordt, terwijl de ene corporatist de ander benoemt. "Topwerkgever" Alexander R. Khan zit trots te wezen, omdat hij "het tot voorzitter van de SER geschopt heeft", een bureaucratisch, puur fascistisch gedrocht, stammend uit de Nazi-tijd, dat het vrije ondernemen structureel onmogelijk maakt.
  Sedert de bevrijding is er tot dusver nog niemand uit het Nederlandse regentenkorps opgestaan die hardop geroepen heeft, dat dit stinkende Nazi-uitwerpsel moet worden opgeruimd.

  Wel gefeliciteerd Rinnooy. :-/

 3. Het nut van de SER is mij nooit helemaal duidelijk geworden. Een onderons eliteclubje dat Nederland keurig verdeelt.

 4. Inderdaad Jodocus, ook de Iraanse Nima Sanandaji is tot dezelfde conclusie gekomen

  http://www.techcentralstati

  De verzorgingstaat heeft geen toekomst en is gedoemd roemloos ten onder te gaan. Iets waar alle uitkeringsgerechtigden, gesubsidieerde instellingen en de politici zich op moeten gaan voorbereiden.

 5. Volgens mij moeten niet alleen politici zich er op voorbereiden.
  Te doen lijstje voor de ‘voordat-de-stront-de-ventilator-raakt-tijd’:

  A.-zorg ervoor dat je als persoon zo weinig als mogelijk gebonden bent aan het huidige systeem
  A.1-ten eerste de financiele gebondenheid terugschroeven/voorkomen
  A.2-ten tweede de materiele gebondenheid afbouwen/voorkomen

  B.-zorgen voor een nuttige reserve van kapitaal
  B.1-chocolade
  B.2-tabak
  B.3-panties
  B.4-goud (hoewel de werkelijjke waarde daarvan dubieus is, is goud altijd nog meer waard dan diamant en is het makkelijker te verhandellen)
  B.5-alcohol (het pure spul)

  C.-geen paniek

  D.-optimistisch blijven en toch alles wantrouwen

 6. [5]
  Ja Albert, goed stuk en ‘van binnenuit’ geschreven.

  "The European welfare systems have functioned because of strong work ethics that made people reluctant to exploit them. But these work ethics are the product of a society where you had to work in order to provide for yourself and your family."

  [6]
  Zeker Marcellus, Een gezonde dosis twijfel en voorbereiding kon in de nabije toekomst wel eens lijfsbehoud betekenen. Al diegenen die heilig blijven geloven in ‘het systeem’ lopen een flinke kans straks met het systeem ten onder te gaan.

 7. En dáár gaat de Euro….

  "Koers euro naar laagste peil in twee jaar

  AMSTERDAM – De koers van de euro tegenover de Amerikaanse dollar is in de loop van dinsdag verder gedaald tot 1,1710 dollar, het laagste peil sinds november 2003. Ten opzichte van het historische hoogtepunt van 1,3639 dollar van eind vorig jaar zakte de koers met 14 procent.

  Valutahandelaren schrijven de verzwakking van de euro vooral toe aan het renteverschil met de Verenigde Staten, de rellen in Franse steden en het moeizame verloop van de vorming van een nieuwe regering in Duitsland. Ook speelt mee dat Europa nog steeds nauwelijks economisch herstel laat zien, terwijl de Amerikaanse economie behoorlijk blijft groeien."

  http://www.telegraaf.nl/bin

  Een klein beetje goud als appeltje voor de dorst of de honger is zeker geen slecht plan!!

 8. 1 % van je kapitaal in goud is al genoeg, dit gaat van de verwachting uit dat, indien het geldsysteem instort, goud, als enige geldige geld, 100 keer meer waard wordt.

 9. Nja…hetgeen we nu zien,is hoe de "welfarestaat" wordt "ge-upgraded"
  naar een politiestaat.
  Ondertussen zijn er zovelen afhankelijk gemaakt van de staat dat
  er voortdurend "geld" nodig is om het
  monster te voeden.

  De meerderheid van de bevolking vindt dat ok want zijn er van overtuigd dat
  terugdringen of afschaffen van de welfarestaat hun wel es in de portefeuille zou kunnen treffen : denk aan het ambtenarengilde, aan de bijstandsmoeders, aan de subsidietrekkers, aan de lui die huisvesting van de staat krijgen,aan de bedrijfsleiders die dankzij het corporatisme de zakken vullen, aan de bejaarden die voor hun pensioen vrezen,
  de asielzoekers enz….

  De politici zijn dan ook steeds koortsachtig op zoek naar nieuwe inkomsten, naar nieuwe technieken om toch nog wat meer uit de pensioen te knijpen…vandaar belastingskartel Europa, vandaar de terrorisme-hoax
  (ideale cover om het bankgeheim kunnen op te heffen en de belastingsdiensten nog meer bevoegdheden te geven), de
  kilometerheffing, de stijgende energieprijzen,de drang om de EU altijd maar uit te breiden enz….

  Meer dan ooit wil de politiek iedereen van in de wieg tot in het graf willen controleren en monitoren om toch vooral maar te voorkomen dat iemand
  wat eurootjes aan hun grijpgrage handen onttrekt.

  Het monster moet gevoed worden.

  In tegenstelling tot voorgaande schrijvers ben ik niet optimistisch dat het weldra "afgelopen,over en uit" is…integendeel : "you ain’t see nothing yet"

  We staan aan de vooravond van de implementatie van het meest gesofisticeerde en verregaande totalitaire systeem dat de wereld ooit
  gekend heeft en dat zelfs verder zal gaan dan de verbeeldingskracht van Huxley, Orwell en Karin Boye (in de sublieme roman "Kallocaïne")konden bedenken.De technologische revolutie verschaft de politiek middelen waarvan Joe Stalin, Mao Zedong en hun epigonen alleen konden van dromen.
  Binnen hooguit 20 jaar maken we mee dat
  chips zullen worden geïmplementeerd die verbonden met sattelieten en computers de regering in staat zullen stellen i e d e r e e n ge durende e l k e seconde van de dag te monitoren, binnen hooguit 50 jaar zullen deze chips dusdanig zijn geavanceerd dat
  ze verregaande mindcontrol toe laten :
  dat alleen maar denken aan "belastingsontduiking" bij wijze van spreken een stroomstoot of zo oplevert (of reëler dat magnetische velden inspelen op de emotiezones in de hersenen),….

  Alles wat gebeurt, blijkt koren op de molen van de totalitarians : geweld in Parijs : meer politie en meer staat,
  orkaan Katarina : meer staat, werkloosheid : meer "banenplannen", meer staat, Neen-stem tegen EU : Turkije bij de EU, meer EU….enz…

  Ik zie ook niet meteen in wie nog stokken in de wielen kan steken : Europa is vast in handen van Fabian socialisten, in China regeren de communisten,in het Kremlin in Rusland zit er een KGB-kolonel, in Brazilië ook een Marxist president en de president van de USA is de zetbaas van
  Trotskistische ideologen (zie http://www.lewrockwell.com/… en http://www.lewrockwell.com/… )

  De oude concurrent van de Staat, de Kerk, ligt murw geslagen tegen de grond…de Islam (zelf een collectivistisch systeem) spartelt nog wat tegen maar dat is iets van de middeleeuwen, van gisteren en gedoemd
  weg te schrompelen.

  Nee, voor het eerst in de geschiedenis
  lonkt de totale overwinning voor de totalitarians…het einde van de geschiedenis zoals ene Fukojama het destijds (in code) schreef.

  Groetz,

  Cincinnatus (die wou dat hij wat vrolijker nieuws had) .

 10. [10] "de president van de USA is de zetbaas van
  Trotskistische ideologe"

  Maar wel de eerste trotskist die begrijpt dat verlaging van belasting lijdt tot economische groei 🙂

  http://www.gop.com/multimed

  Dit in tegenstelling tot Kerry die juist voor belastingverhogingen.

 11. [11]
  Misschien dat het verschil tussen Kerry en Bush is dat Kerry wél begrijpt dat je een gat in je hand ergens van moet betalen.

  Ik citeer Bart Jan Spruyt in HP/De Tijd van 4 november j.l.:

  "Onder Bush zijn de overheidsuitgaven jaarlijks met 8 procent toegenomen. Ter vergelijking: onder de Democraat Lyndon B. Johnson namen die met 4,6 procent toe, onder Jimmy Carter met 2,4 procent en onder Reagan met 1,9 procent. Bush heeft een record gevestigd als het gaat om de overheidsuitgaven als percentage van het bruto binnenlands product: 48,5 procent. Onder Johnson was het 48,3."

 12. [12]
  Martin,

  Ik ben het met je eens dat Bush meer heeft uitgegeven dan welke president dan ook, maar 48,5% van het BNP? Dat zou vrijwel gelijk, zo niet meer zijn dan wat Europese landen als Nederland en Frankrijk uitgeven.
  Zie ook (ik weet niet hoe betrouwbaar deze cijfers zijn):

  http://www.nationmaster.com

 13. [10] Volgens mij zal de gemiddelde burger niet heel veel meer pikken.
  Wat ik begrepen heb is dat twee derde van de Franssen het eens is met Sarkozy’s uitzettingsplannen en het eens is met de avondklok en nieuwe bevoegdheden van de politie onder de ‘Algerije-wet.’
  Maar dit moet je niet verwarren met dat ze het eens zouden zijn met overheidscontrole. Men pikt de uitwassen van de collectivistische staat niet langer. Ook in Nederland hoor je steeds meer geluiden tegen de gigantische belastingdruk en bemoeienis van de overheid in mensen hun privéleven.

  Misschien zijn fikse rellen in Nederland nog helemaal zo slecht niet. Zowel de overheid als de bevolking wordt dan met de neus op de feiten gedrukt.

 14. [11] Mike,

  Nee hoor.Toen in 1921 de Russische economie ten gevolge van het oorlogscommunisme was vastgelopen,
  gingen Lenin en Trotski (toen de tweede man van de USSR) over tot de NEP…de Nieuwe Economische Politiek die onder meer belastingsverlagingen
  inhield….

  Overigens, gezien de gigantische begrotingstekorten zal een volgende president de belastingen weer moeten verhogen (of natuurlijk de uitgaven cutten maar hoe waarschijnlijk is dat ? ).

  En Bush of Kerry dat is voor mij lood om oud ijzer, twee pijpen van dezelfde broek die enkel in retoriek wat verschillen …mijn stemadvies 😉 in 2004 aan de Amerikanen was te gaan voor Michaël Badnarik

  http://en.wikipedia.org/wik

  Groetz,

  Cincinnatus.

 15. [15] Kaye,

  Er is een reuzegroot en principieel verschil tussen "de uitwassen van de
  collectivistische staat niet meer pikken" en "de collectivistische staat niet meer pikken".

  Over die uitwassen wordt hier en daar wat gegromd, jazeker maar dat de staat "voor ons moet zorgen en ons moet beschermen" hoor je amper in
  twijfel trekken.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 16. [7] Marcellus en Jodocus hebben gelijk, de verzorgingsstaat valt uitelkaar en inderdaad kunnen we niet anders doen dan ons zelf wat onafhankelijk proberen te maken.Letterlijk en figuurlijk appeltjes voor de dorst (niet in geld) maar bescheiden noodvoorraden van dingen die absoluut noodzakelijk zijn. Want reken maar dat de boel goed fout loopt als er een kink in de kabel komt, dan is de grootste supermarkt in een half uur leeggehamsterd en wordt de mens een mens een wolf.We leven nu in de vierde tijd volgens de Beierse woudprofeten,die dit tweehonderd jaar geleden al voorzagen.De tijd van chaos na de twee grote oorlogen, de tijd van l soort geld (Einerlei Geld kommt auf) dan duurt het niet lang meer.Op de Amerikaanse prophecies las ik dat de dollar zo gaat stijgen (door een onverhoedse devaluatie van l0%) dat de euro dramatisch wegzakt en de eurolanden met elkaar gaan ruziemaken.Sommige van die landen gaan dan terug naar de eigen munt.De woudprofeten voorzagen nog meer: overheden zullen de mensen wetten opleggen die niet meer uitte voeren zijn.Ze zullen de önderdanen"(ook zo’n gezellige uitdrukking) financieel zo uitpersen dat de mensen het water aan de lippen staat.En dit laatste moeten we bovendien ook nog letterlijk nemen,want natuurlijk nemen ze geen maatregelen tegen stijgende zeespiegel e.d. De oranjes komen toch wel weg in de helicopter en kunnen altijd nog op het Loo terecht. Kortom, de tijd zal komen dat de levenden de doden benijden,want die hebben dan tenminste nog een fatsoenlijke begrafenis gehad.Anne [7]

 17. [14]
  Martin,

  Maakt dat een groot verschil? Dan nog klinkt 48,5% wel als heel erg veel.

 18. [19]
  Voor zover ik heb kunnen nagaan maakt het niet zo veel verschil. (De site waar ik het gevonden heb is Engelstalig, dus ik weet niet zeker of de cijfers precies overeenkomen met wat in Nederland onder BNP en BBP verstaan wordt.)

  Maar ik ben er inmiddels wel achter dat BJS in de war is, en het niet het percentage zelf is, maar om de toename over de eerste ambtstermijn van Bush. Ik denk namelijk dat BJS deze Cato studie enigzins verkeerd geïnterpreteerd heeft:

  http://www.cato.org/pubs/tb… (PDF)
  http://www.google.com/searc… (HTML)

 19. [20] BNP is in het engels GDP (gross domestic product)

  Ik raad je (wanneer je meer wilt weten omtrent BNP, Staatsschuld, Belastinginkomsten, etc) aan om onderstaande website te bezoeken waar je al deze variabelen kunt vinden:

  http://www.fms.treas.gov/bu

 20. [21]
  "BNP is in het engels GDP (gross domestic product)"

  Weet ik, maar bij Wikipedia vertalen ze BBP ook als GDP.

  "Ik raad je (wanneer je meer wilt weten omtrent BNP, Staatsschuld, Belastinginkomsten, etc) aan om onderstaande website te bezoeken waar je al deze variabelen kunt vinden:

  http://www.fms.treas.gov/bu…"

  Bedankt voor de tip. 🙂

 21. [20]
  Martin,

  Zoiets vermoedde ik al, aangezien dat cijfer anders bijna onmogelijk kon kloppen. Ik had namelijk eerder een artikel gelezen op de site van Reason Magazine, en daar werden vergelijkbare percentages (als toename van de uitgaven) genoemd. En dat er zo’n verschil in de statistieken over de belasting van de economie kon zitten leek me wel erg stug. Al zeggen Amerikanen: There are lies, big lies, and then there are statistics… 😉

Comments are closed.