Lazen we op 13 november al dat Univé een verzekeraar-zonder-winst-oogmerk is, zij is niet de enige! Dat het maken van winst ‘vies’ is, is al enige tijd algemeen bekend. De FNV is een club die de grote winsten van de uitbuiters probeert uit te delen aan de zwakkere schouders. In dat kader heeft zij een collectief contract gesloten met Menzis blijkt uit een artikel in de Telegraaf.

Menzis staat voor de merken Amicon, Geové, NVS, Ardyn arbo en advies, Prové, AnderZorg, Confior en Nederzorg.

Volgens Roger van Boxtel, voorzitter van de Raad van Bestuur van Menzis past het solidaire karakter van de vakbond goed bij Menzis. “Als zorgverzekeraar zonder winstoogmerk bieden wij een combinatie van uitstekende zorg bij mensen in de buurt voor een goede prijs. Bovendien investeren wij in solide zorg door zorginnovaties, zodat zorg voor mensen die nu en in de toekomst afhankelijk zijn beschikbaar blijft”.

Roger van Boxtel komt bij D’66 vandaan. Voor deze partij is hij minister geweest van Grote Steden en Integratiebeleid. Daarna werd hij op 1 januari 2004 de nieuwe voorzitter van de publieke omroep NPS, aangesteld door Staatssecretaris Van der Laan, toevallig ook van D’66.
Van Boxtel is een druk baasje. Hij weet zijn vrije tijd wel te vullen met vrijwilligerswerk. Vanzelfsprekend ontvangt hij enkel een kleine vergoeding voor zijn activiteiten. Natuurlijk heeft híj geen winstoogmerk!

Menzis Over Menzis: “Wij voelen een verantwoordelijkheid naar onze verzekerden en naar de maatschappij als geheel. Onze winst wordt geïnvesteerd in goede zorg. Wij handelen volgens de code Tabaksblat.”
Volgens medicalfacts.nl verdient van Boxtel inderdaad slechts 210.000 euro.

Mij wordt duidelijk dat de wereld uit twee typen mensen en bedrijven bestaat: Zij die zonder winstoogmerk altijd maar voor anderen klaar staan, desnoods ten koste van zichzelf, en zij die uit pure hebzucht proberen geld te verdienen aan de behoeften van anderen.

FNV, Menzis, Univé, de partijtop van GL, SP en de PvdA, de NPS, de VARA behoren duidelijk tot de eerste groep. Alles voor de medemens. Het zijn deze mensen en bedrijven (ehum) die waken over uw gezondheid.
Nog even, en op ieder ziekenhuis en school prijkt een bordje met de tekst: “Winstbejag brengt u en anderen rondom u ernstige schade toe”.

Toch jammer dat vakbonden soms zo winst-belust lijken als ze gaan staken voor een hoger loon…

3 REACTIES

  1. Ohw, da’s mooi om te horen, doe ‘m gelijk opzeggen bij Menzis. Ga wel bij de National Academic of zo.

  2. tjezus ik zit ook uiteindelijk bij menzis is er een alternatief?
    Weet wel dat als je gaat verkassen dat je zeker zeker moet weten dat je geen kronen nodig hebt anders kan je dat grotendeels zelf gaan betalen bij je nieuwe verzekering

  3. maar welke expert kan mij nu adviseren;moet ik naar Menzis gaan of bij de Friesland blijven. wie kan het direkt op de komma na uitrekenen voor mensen die dat niet kunnen opbrengen? Er moeten genoeg financiele genieen onder de lezers zitten.Het minste risico voor het minste geld.Leuker zal het nooit meer worden.Anne

Comments are closed.