De koningin heeft haar vriendje Vladimir geprezen voor zijn bijdrage aan “de internationale strijd tegen het terrorisme”. Ja, zegt Poetin, Tsjetsjenië is een onderdeel van die strijd!

Dit terwijl we al maandenlang horen welke onmenselijke methoden door Rusland in Tsjetsjenië worden toegepast om de strijd van dat volk om zelfstandigheid te onderdrukken!

Bij de verdere contacten met politici in Den Haag bleek duidelijk hoe Vladimir de regie strak in handen had en dat de politici diep onder indruk van de grote man waren.
Allerlei afspraken die Vladimir goed van pas komen werden gemaakt. Daaronder ook meer samenwerking op het gebied van terrorismebestrijding.
Wij zijn nu benieuwd wanneer er Nederlandse troepen naar Tsjetsjenië gestuurd worden om de Russen daar te helpen.

Eergisteren schreven we op de Vrijspreker onder het hoofd Poetin op weg naar controle over de EU:”Vladimir Poetin bezoekt Nederland. Ook dit is een stap in de richting van zijn streven om de EU onder zijn controle te krijgen.”

Vladimir kon tevreden naar huis gaan na dit voor hem volledig geslaagde bezoek.

11 REACTIES

 1. Het onderwerp van de mensenrechten is *voorzichtig* om niet te zeggen *omzichtig* te sprake gebracht want tenslotte willen we niet de goede relaties met de heer Poetin in gevaar brengen.

  Zou de zaak tegen Mikhail Khodorkovskii te sprake zijn gebracht, wiens bedrijf de facto genationaliseerd is door middel van een door de heer Poetin bedachte belasting schuld?

  Zie hier:

  http://www.cdi.org/russia/j

  En hier:

  http://www.cdi.org/russia/j

  En dit is het bewind dat ‘onze’ koningin prijst!

  Het doet me denken aan hoe haar grootvader de glazen hief met Evita Perón terwijl die ‘sympathieke’ dame alle ondersteuning leverde ontheemde SSers die naar Argentinië wilde vluchten.

  Deze SS’ers gingen dan wonen in het idilisch plaatsje San Carlos de Bariloche.

  Heel toevallig [of niet!] ook een favoriet vakantieoord van onze goede prins Bernard en de huidige W.A. van Nassau. Zie hier:

  http://www.groene.nl/2002/0

  Een citaat uit het artikel:

  "Nog voordat de ontmaskering van Richter plaatsvond, kwam Bernhard eind maart 1951 op uitnodiging van Perón zelf naar Bariloche. Hij streek met zijn gevolg neer in het exclusieve Llao Llao-hotel, dat in zijn geheel ter beschikking stond van de Nederlandse delegatie.

  De prins verbleef er drie dagen alvorens terug naar Nederland werd gereisd. Bij Perón kon Bernhard duidelijk niet meer stuk. De prins op zijn beurt was zeer gegrepen door dit deel van Patagonië, waar hij jaar na jaar zou terugkeren.

  In hetzelfde hotel Llao Llao, ook alweer zo’n typisch staaltje van Patagonisch-Tiroolse architectuur, stelde Willem-Alexander zich in augustus 1999 voor aan zijn aanstaande schoonouders.

  De eerste foto’s die in de Argentijnse pers verschenen van Willem-Alexander en Máxima werden ook in de bergen van Bariloche genomen.

  En de Argentijnse televisie meldde deze week dat het paar na 02-02-2002 direct weer naar Bariloche zal afreizen.

  Kennelijk zijn de echtelieden gegrepen door de Zuid-Amerikaanse grandeur in een Tiroler jasje van het landschap hier. Maar om misverstanden te voorkomen, moeten ze binnenkort toch maar eens verklaren dat zoveel nazi’s op één plek het milieu wel erg bederven."

  Fijne familie dat Nassau tuig. Mijn kinderen zouden er niet mee mogen omgaan!

 2. [1] Cato,

  Nja…Mikhail Khodorkovskii is natuurlijk wel een schurk op zichzelf,
  een voormalig komsomol-kopstuk die zich tijdens de "privatiseringen" tijdens de Jeltsin-jaren via z’n politieke contacten verrijkt heeft (voor een appel en een ei een oliemaatschappij kreeg toegeworpen)

  Of zoals ze bij Wikipedia schrijven :

  During the early stages of perestroika, when private enterprise was cautiously introduced, Komsomol was given privileges in opening businesses, with a motivation to give youth a better chance. As a result, many Komsomol leaders were given a chance to get rich quick, Mikhail Khodorkovsky being a prominent but otherwise typical example.

  http://en.wikipedia.org/wik
  Groetz,

  Cincinnatus.

 3. [3] Inderdaad Cincinnatus. De oligarchen hebben zich gigantisch verrijkt d.m.v. hun nauwe samenwerking met de Jeltsin-kliek. Dit is ook in Amerika duidelijk geworden, want ze noemen het daar Russiagate. Al deze oligarchen onderhielden ook nauwe banden met die ander corporatistische schurk, George Soros. Ik ben het er helemaal mee eens dat Poetin nu eens orde op zaken heeft gesteld met deze corrupte bende. Gek he dat je dit nooit leest in het NRC, Volkskrant of die andere vodden die ze hier ‘kwaliteitskranten’ noeman.

  http://www.discoverthenetwo

 4. [3] Klopt Cincinnatus. Dat was mij bekend. Het doet echter niets af aan het centralisatie streven van Poetin. Hij blijft meer en meer macht vergaren o.a. door de persvrijheid te beknotten.

 5. Ik had ergens gehoord dat Poetin positief staat tegenover een lidmaatschap bij de EU. Misschien zou Wilders zijn stelling nu moeten veranderen van:

  "Turkije erin, Nederland eruit"

  Naar:

  "Rusland erin, Nederland eruit"

 6. [2]
  Misschien een idee om die connecties mee te nemen in een nog te maken avonturenfilm over het leven van Bernhard, de Soldaat van Oranje.

 7. [7] Mee eens Jodocus, we hebben eigenlijk niets meer te zoeken in deze collectivistische club van megalomanen.

 8. [8]Ik denk alleen dat de avonturen van deze "soldaat van Oranje" er vooral in hebben bestaan slag te leveren met Coutisanes en exclusieve gezelschapsdames….

  Groetz,

  Cincinnatus.

 9. The empire strikes back.
  Neosovjet en Eurosovjet, beide met een vleugje vrije markt. Alte kameraden!

Comments are closed.