“DRIEBERGEN. Uit het gehele land komen berichten over een verdacht uitziende man, met een ongewone interesse voor kleine kinderen. Vooralsnog heeft het Openbaar Ministerie nog niet gereageerd op deze berichten. De Politie wil niet zeggen of er een mogelijk verband bestaat met lopende onderzoeken. Ook is het nog onduidelijk of alle waarnemingen betrekking hebben op één en de zelfde persoon, aangezien de man, kort na elkaar, op verschillende lokaties is waargenomen.

Sinds enkele weken is er sprake van enige onrust op diverse plaatsen in ons land. Volgens getuigenverklaringen is er een verdachte man gesignaleerd, die zich bij voorkeur schijnt op te houden rond (basis-)scholen en in drukke winkelcentra. De man is waarschijnlijk oorspronkelijk van Turkse afkomst en is gekleed in een volledig lichaamsbedekkend gewaad. Waarschijnlijk is hij op dit moment zonder vaste woon- of verblijfsplaats. Mogelijk heeft deze man iets te verbergen.

Zijn hoofd is bedekt en hij draagt een baard en snor, waardoor zijn huidskleur en leeftijd niet goed zijn vast te stellen. Uit berichten is gebleken, dat hij zich vooral aangetrokken schijnt te voelen tot (zeer) jonge kinderen. Ook zou hij de kinderen snoepjes hebben gegeven en sommigen van hen zelfs hebben aangeraakt.

Het signalement van de verdachte luidt:


 • Hoofd en gezicht zijn bedekt met een hoofddeksel en baard waardoor slechts de ogen en neus zichbaar zijn. De huidskleur is blank tot een licht gebruinde tint
 • Draagt een wit gewaad (of jurk) waardoor het hele lichaam volledig verhuld word. Hij draagt meestal handschoenen. De kleur van de kleding is wit, De kleur van de overkleding of mantel is donkerrood of paars
 • Draagt soms een bril. De kleur van de ogen is onbekend; de berichten daarover spreken elkaar tegen
 • Hij zoekt plaatsen op waar veel kinderen zijn
 • De verdachte boezemt, vooral bij kinderen, vaak angst in
 • Hij draagt een langwerpig spiesvormig object; mogelijk te gebruiken als slag- of stootwapen
 • Vaak omringt hij zich met een wisselend aantal personen waarvan de herkomst niet met zekerheid kon worden vastgesteld. Deze hebben een donkere huidskleur en dragen opvallende bonte kleding
Mocht u weten waar deze man zich momenteel ophoudt, of heeft u anderszins informatie die tot een oplossing van dit mysterie kan leiden, dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met het onderzoeksteam of met het gemeentetehuis in uw woonplaats. Blijft u in alle gevallen vooral rustig en kalm.

Tot zover dit bericht.”

Hieronder vindt u een aantal compositie-tekeningen en foto’s van de verdachte.
6 REACTIES

 1. ’t Is ’n vreemdling zeker,
  die verdwaald is zeker.

  ’n katholiek in een burka 🙂

 2. Een mens is nooit te oud om te leren. Nu begrijp ik pas, waarom die meneer door afvallige kinderen in bepaalde wijken soms ook wel "Stinkende Kees" genoemd wordt.

Comments are closed.