Bij een verkeerscontrole op Schiphol is als bijvangst op iemand een bedrag van 135.000 euro gevonden.
Omdat de betreffende persoon niet kan, of wil, zeggen hoe hij aan het geld komt, is hij door de politie opgesloten, blijkbaar in de hoop dat de opgesloten persoon alsnog de gewenste informatie zal verstrekken.

Dit verhaal doet mij denken aan de zogenaamde Schipholbeslagen die een aantal jaren geleden op de luchthaven Schiphol plaatsvonden.
In Nederland bestaat geen aangifteplicht voor wettig betaalmiddel, maar als op reizigers aanzienlijke bedragen gevonden werden, werden zij vastgehouden en werd de belastinginspecteur gebeld.
Deze stuurde dan binnen een uur iemand met een aanslag ter grootte van het aangetroffen bedrag op grond van vermoede inkomsten. De passagier kon dan een proces aanspannen om aan te tonen, op welke wijze het geld in zijn bezit gekomen was. Na een aantal jaren werden de betreffende bedragen dan teruggestort.

Op het stuk van geld en vermogen gaat Nederland steeds meer de kant op van een communistische republiek.
Persoonlijk heb ik op Schiphol eens een vlucht gemist omdat een twintigjarige politieagente bij de uitgang naar het vliegtuig een onderzoek wilde instellen naar de echtheid van Nepalese bankbiljetten die ik bij mij had.
Tegen de tijd dat het ideaal van de communistische republiek door de overheid verwezenlijkt is, zal vermoedelijk een groot aantal Nederlanders vertrokken zijn.

9 REACTIES

 1. ik ben inderdaad al hard op weg te vertrekken. Nog ff nederlandse overheid en dan is er 1 familie minder in Nederland om te beroven.

 2. Wanneer beginnen ze met de spaarvarkentjes van onze kinderen,volgens mij komen ze daar zeker aan toe als je Albert z n analyses leest!

 3. Het is inderdaad verschrikkelijk wat er gebeurt. Veel eerlijke en hardwerkende mensen worden enorm belast, zodat deze een vermolmd socialistisch systeem in stand kunnen houden. Op naar de Socialistische Volksmonarchie Nederland.

 4. Maar waar heen? Als hier de DDR een feit is, zullen we Europa moeten verlaten.. De kanaaleilanden zijn dan ook niet veilig meer.. In Groot-Britanie gaat het ook niet echt de liberale kant op..

  N-Z? Canada? Zuid-Amerika?

 5. Nee hoor, ik denk niet dat er een communistisch regime aan de macht komt. Wel ben ik doodsbang voor oa groenlinks.

 6. [4] LF,

  Het gaat inderdaad overal naar de kloten.

  We zijn allicht de laatste of voorlaatste generatie die nog een glimp van "vrijheid" heeft gezien voor het collectivistische doek voor eeuwig valt.

  Allicht dat het in Somalië, Paraguay of Georgië of zo wel nog een stuk minder verstikkend is dan in socialistisch West-europa en in landen als Syrië, Oezbekistan, Mauretanië of Noord-Korea zal het de komende jaren fors gaan verbeteren (die landen zullen nadat de op hun laatste benen lopende dictaturen zijn gevallen dan ff tot de vrijste ter wereld gaan behoren om vervolgens wanneer (die door de gek Rousseau en de klaploper Marx bedachte) "democratie" overal is ingeworteld) weer af te glijden…maar op middellange termijn is er geen hoop : de wereld wordt een collectivistisch dorp : vluchten kan niet meer.

  Hetgeen de DDR was, wordt Nederland,
  hetgeen Nederland is, wordt het elders…

  Groetz,

  Cincinnatus.

 7. [6] Ik heb net als Cincinnatus weinig hoop op de toekomst. Het moet eerste enkele eeuwen veel en veel slechter gaan tot mensen door krijgen dat het gestuntel met overheid en politici alleen maar tot een dictatuur van corruptie en incompetentie kan leiden.

  Ik snap werkelijk niet dat er nog mensen zijn die hun vertrouwen in politici stellen.

  Artikel volgt!

 8. [2] "Wanneer beginnen ze met de spaarvarkentjes van onze kinderen?"

  Dat doen ze nu al.
  Inflatie (in de beteknis van prijsstijging/geldontwaarding) wordt nl. door het monetaire beleid van de overheid gecreeerd (door de money supply te "infleren") en inflatie is een vorm van vermogensbelasting, waar je je niet kan aan onttrekken door gelden niet aan te geven.

  Zodoende wordt ook op spaarvarkentjes jaarlijks ruim 4% (*) belasting gegeven.
  (*)hoeveel is lastig te berekenen, maar in elk geval meer dan de door het overheid zelf gerapporteerde 2%. Zie ook eerdere posts (van Albert) op dit forum.

Comments are closed.