Naar aanleiding van het bericht dat onafhankelijk raadslid van de gemeente Rotterdam de heer Brahim Bourzik van plan zou zijn verkeersborden, die de weg naar Mekka aangeven in Rotterdam te plaatsen, schrijf ik u deze ‘open brief’.

De brief is ook naar Bourzik gestuurd.

Geachte heer Bourzik,

Met afschuw heb ik het bericht gelezen dat u van plan bent verkeersborden, die de weg naar Mekka aangeven, in Rotterdam te plaatsen. Als argument geeft u aan dat dit handig zou zijn voor moslims, zodat ze altijd weten in welke richting ze tot god moeten bidden. Daarnaast geeft u aan dat Rotterdamse moslims een groot plezier zouden worden gedaan met het plaatsen van deze borden.

Ik moet u bekennen dat ik het een onzinnig en ook vreselijk gevaarlijk plan vindt. U kwam op het idee tijdens een wandeling in de woestijn van Saudi Arabië. Ik kan mij indenken dat het daar werkt en handig is voor de inwoners van dat islamitische land. U moet alleen wel begrijpen dat Nederland vooralsnog geen moslimland is. Vele Nederlanders voelen zich al in een hoek gedrukt door de allochtone medelander en met name door de moslim inwoners van dit land. Met uw plan verergert u dit gevoel. Dit werkt dus negatief voor de moslimgemeenschap in Nederland.

In de afgelopen jaren is Rotterdam, met de bouw van vele moskeeën, waarvan er een in aanbouw de grootste van Europa zal gaan worden, al zover geïslamiseerd. Waarom pleit u nu nog voor meer? Zijn de moslims, na alle tegemoetkomingen in Rotterdam, nog steeds niet tevreden? Ik verzeker u dat de kloof tussen moslims en niet-moslims groter en groter wordt. Dit brengt niet alleen de multiculturele samenleving in gevaar maar ook de vrijheid in dit land.

Ik vraag u dan ook uw ‘Mekka borden plan’ niet verder uit te werken. Als u dit niet voor de autochtone Nederlander wilt doen, doe het dan voor de veiligheid van de moslimgemeenschap. Ik verzeker u dat plannen als die van u de veiligheid van de Nederlandse moslimgemeenschap meer en meer in gevaar zullen brengen.

Vriendelijk groet,

J. Sobieski

P.S.

Waarom attendeert u de moslimgemeenschap niet op het bestaan van het kompas? Dit zou een hoop irritatie schelen bij zowel de moslims als de niet moslims in Nederland.

29 REACTIES

 1. Ik denk dat moslims die ze wél op een rijtje hebben prima weten in welke richting Mekka ligt.

 2. Ik zag op GeenStijl.nl een goed tip: bidkleedjes met ingebouwde kompas.

  Misschien een nieuwe markt?

 3. Voor wie ff van of via Rotterdam naar Mekka moet snorren,is het anders wel makkelijk 🙂

  Het is overigens een jongensdroom van me om in navolging van Sir Richard Burton (Nee ignoramus, niet de beroemde acteur
  http://www.richardburton.co
  maar de geniale Victoriaanse ontdekkkingsreiziger http://www.isidore-of-sevil… ) es voet te zetten (zonder voorafgaandelijk ’t velletje van m’n pietje laten in te korten ) ) in deze "heilige stad" en het allemaal ( http://www.hillmanwonders.c… ) es met eigen ogen te bekijken (uiteraard maakt de kans op ontdekking en de daarbij horende lynching door een woedende menigte deel uit van het plezier )en "Cincinnatus was here" in die groot uitgevallen kiezelsteen (http://www.kaaba-taaba.nl/k…) te kerven.

  Jaa, kweethet : teveel (sublieme) Karl May boeken gelezen ( http://karlmay.apriana.nl/2… )

  In ieder geval, als die Brahim Bourzik z’n zin krijgt, weten we toch al welke richting uit 😉

  Groetz,

  Hadji Cin El cin ibn Natus (http://nl.wikipedia.org/wik… ).

 4. Een waazinnig plan.

  Hoe is ons nederlandse volk toch verkwanseld door de politiek.

  de ellende is begonnen met die uil en die gore PVDA.
  ZIJ HEBBEN HET LAND NAAR DE AFGROND GEBRACHT.

 5. Prachtidee: Zouden die richtingaanwijsborden naar Mekka, misschien bedoeld zijn om de moslims zo snel mogelijk daar te krijgen?

 6. [5] Je haalde zogezegd de woorden uit mijn mond, libje. Zijn het dan toch wel one-way borden?

 7. [5]
  [6]
  Weet iemand of er dan op dit moment rond Mekka abusievelijk borden richting Rotterdam staan? 😉

 8. [7] ik ben nog niet zo ver met mijn verplichte inburgeringscursus arabisch, die ik in Nederland sinds kort moet volgen.
  Maar binnenkort lukt het wel die borden in Mekka te lezen. Wat nu al lukt zijn de folders van de sociale dienst in het arabisch: ‘hoe gezinshereniging met subsidie te regelen’ die veelal in NoordAfrika verpreid worden.

 9. [4] Je slaat de spijker op de kop Peter. De Partij van de Armoede en hun trawanten hebben ons niets dan narigheid gebracht. Weg ermee.

 10. Als jullie de koran eens gingen bestuderen (Ned. of Engelse vertaling) zouden jullie nog veel pissiger worden. Ik ben tot op de helft gekomen en kreeg toen een naar gevoel in m’n maag vanwege de agressie en de onverdraagzaamheid jegens andersdenkenden die eruit naar voren komen. Laat niemand beweren dat de islam een vriendelijke religie is, want dat is het niet. We boffen dat niet alle moslims de voorschriften van de koran volgen, anders was hier allang de zaak geëxplodeerd.

 11. [14]
  Hoe heb je dát uitgehouden ? Knap hoor. Die Koran is hier overigens al eens een keertje besproken. Maar heb je het hoofdstuk Repentance (Berouw) gelezen ? Dat lukt je niet zonder maagversterker.
  Probeer het maar:
  http://digiboek.50megs.com/

 12. [14] Hey Rein, zo dat jij de Koran leest is wel slim. Er zijn toch ook Nederlanders die wel eerst ergens indiepen en daarna iets zeggen.

  Alleen moet je het anders opvatten wat ik net schreef, geld ook voor de Heilige Koran. Het gaat niet om anders denkenden. Maar de Islam vermeld wel dat mensen buiten de Islam geen plaats zal hebben in het hierna. Dat betekend niet dat je aarde naar de klote moet helpen. Dus als alle moslims 100% de islam naaleeft, was er geen al qaeda, geen Mohammed B etc..

 13. [15] Het gaat niet wat er op de aarde gebeurd. Hier zal je gewoon leven. Maar na je dood wordt je ondervraagt. Heb je het goed gedaan of niet? Ben je 1 van die ‘ontkenners’ (ik bedoel niet gelovigen) dan wordt je zonder ondervraging in een vuur geduwt. Geloof je wel, dan is alles weer bespreekbaar. Alleen moet je wel meer goede dingen gedaan hebben dan slechte dingen om gelijk naar het paradijs te gaan. Heb je meer slechte dingen gedaan? Dan ga je branden en na je straf ga je ook weer naar het paradijs. Maar als je niet verder kan denken dat er na de dood een hierna is, dan ben 1) dom, is het ‘out of specs’ of 2) Je doet dan dom maar je weet het wel. Alleen wil jij hoertjes neuken, mensen afronsellen, jatten, etc. omdat je dit leuk vindt.

  De islam is een ’ticket’ naar het paradijs. Knoop dit goed in je oren!

 14. Only God can judge me now! – R.I.P. TuPac 1996. Dus wat iedereen over mij zegt, doet mij niets! Waarom zou je? Waarom wil iedereen de weg van Vrijheid van Meningsuiting gebruiken grensloos dingen te zeggen? Wil je meer weten over de Islam? Lees een Koran in het Nederlands. Waarom is het zo in Nederland als men iets niet weet dat dat eng is of gelijk slecht? In nederland is er 1 feit: BAARD + AUTOBOM = ISLAM Waarom? Omdat niemand de waarheid van de Islam kent.

 15. [18] Ach dus als het in dat boek staat is het waar?
  Wel ik heb er nog een paar leuke voor je: mijn oude collectie Suskes & Wiskes bv.
  Misschien ga je nu blindelings geloven in de teletijdmachine en professor Barabas die wel superieur intelligent moet zijn om zo’n machine te hebben kunnen maken als een soort God vereren. Of neen, want het is een mens van vlees en bloed maar hij moet kennelijk die inzichten van God gekregen hebben: een echte profeet dus.
  En zie, ook hij heeft een baard!
  Dat is het teken. Man, het waterdichte bewijs! Dus voortaan blindelings alles doen wat hij zegt.
  Anders wordt je aan het eind van je leven in de teletijdmachine gelegd en naar het verderfelijke Amerika gebliksemd om daar in de zondige hel weer tot leven te komen. Oei wat een straf.

  Zo, en jij vraagt je nu af waarom Moslims achterlijk gevonden wanneer ze blindweg een boekje geloven, zonder verder nadenken?

  Tja …

 16. [18]
  Jammer voor u, meneer Gulal, maar de bijbel was u voor.
  Alles wat daarna kwam is minder.
  De nakomelingen van Isaak zijn het uitverkoren volk, niet die van Ismael.
  Daar kunt u zich beter maar bij neerleggen, want wie wil strijden tegen Gods’ plannen verwondt uitsluitend zichzelf.

 17. Beste mensen

  Ik vind het opzich ook niet dat ‘mekka bordje’ waarom moeten we dat doen? mekka ligt bijna andere kant van de wereld en je wil een bordje plaatsen van mekka? bordje van parijs staat er niet eens bij wuaha …’zo dat we weten welke kant we op moeten bidden’ … leef je nou hier in de woestijn ? in r.dam heb je hamdoulliah zat moskeeen … je kunt er naar naar bidden dan verricht je gebed maar gair

  Gr Yassine

 18. Beste mensen

  Allah heeft de arabieren iets gegeven ..waardoor ze heel veel macht kunnen hebben .. namelijk de olie .. als saouadie arabie 1 x gewoon ophoudt met olie draaien draait deze wereld op zn kop bedrijven gaan het moeilijk krijgen dat is al 1 mooie wonder
  De islam vertelt ons de mensen waarom de dieren wel een s’nacht janken bv honden janken wolven doen het zelfde de ezels balken noem maar op wanneer je die dieren zien zie je ze huilen de islam weet waarom .. zij zien namelijk de geesten die bestraf worden dat is al 2
  De koran vertelt met welke hersensen een mens liegt.. namelijk met zijn voorhoofd de onderzoekers het zijn zelf christenen die zelf zeggen de mensen liegen met hun voorhoofd en dat blijk uit de onderzoek en hoelang bestaat de koran al ? en hoelang zouden wij dit moeten? dat is al 3
  De koran vertelt ook nog dat de zon zijn vastgestelde baan neemt.

  enzo gaat het maar door het heeft mooie wonderen van Allah(god)

 19. [14] Meneer wat weet jij allemaal van de koran? je kan beter niet zomaar iets gaan zeggen als je het niet weet.
  De koran vertelt ons teminste dat wij jullie geloof moeten respecteren en waar staat dat in de bijbel ?? of in de thora ?

 20. beste mensen
  ik heb de bijbel gelezen en was gewoon verbaas … dus heb namelijk een vraag
  Waar in de bijbel staat dat chirstendom jullie regelie is ?

 21. [26] Mijn naam staat inderdaad niet in de Bijbel. Staat de jouwe wel in de Koran? Eeuwen voor je geboren werd? Goh, als dat geen wonder is.

 22. M. alstublieft doe niet zo kinderachtig en trouwens JA zijn naam staat in de koran er zijn veel profeten hun namen in de koran namelijk: Yassine ook >:-)

Comments are closed.