Gisteravond liep er een Fazantenvrouwtje onder mijn auto.
Resultaat: 1 lekker stukje wild in de pot ter waarde van 400 ¤, zijnde de rekening van de garage voor de herstelling van een mistlamp en bijbehorende collateral damage.

Nogal wat mensen zijn gevoelig voor dierengevoelens, getuige de storm van verontwaardiging hier te lande voor het doodschieten van een…mus…

bekommernis om dieren is natuurlijk heel menselijk. Mensen bekommeren zich al duizenden jaren om dieren, en zonder deze dierenliefde zou de rijkdom aan gedomesticeerde dieren nooit tot stand zijn kunnen komen.

Sommige mensen echter menen dat gewelddadige acties geoorloofd zijn omwille van ‘dierenrechten’.
Dierenkwekers, Bontverkopers, Fastfood restaurants, lederwinkels en Farmaceutische bedrijven worden door hen bedreigd en aangevallen.

De bekommernis van deze dierenrechtenactivisten is echter niet de menselijke behandeling van dieren, maar de dierlijke behandeling van mensen.

Zij rechtvaardigen hun standpunt dikwijls – en in de eerste plaats – op basis van volgende foutieve redenering:

Mensen voelen pijn en hebben rechten.
Dieren voelen ook pijn.
Dus hebben dieren ook rechten.

Rechten zijn echter ethische principes die enkel van toepassing kunnen zijn op wezens die kunnen denken en over een vrije wil beschikken of met andere woorden zelfstandige keuzes kunnen maken.

Mensen zijn zulke wezens, en in wezen hebben zelfs mensen slechts één enkel recht: het recht van ieder mens op zijn eigen leven

Dat dierenrechtenactivisme niet zomaar een onschuldig vergissinkje is, mag blijken uit uitspraken die te vinden zijn op PETA (momenteel druk doende om de nakende massamoord op miljoenen kalkoenen te verhinderen ter gelegenheid van Thanksgiving op 28 november)

“De mensheid is de grootste plaag die de aarde ooit is overkomen”.
“Wij vinden niet dat mensen meer recht op leven hebben dan dieren.”
“Het zou moreler zijn om geneeskundige experimenten uit te voeren op onszelf dan op dieren”
enz…

Animalrights Exposed biedt een kritische kijk op het fenomeen dierenrechtenactivisme en publiceert enkele commentaren van tegenstanders van de jacht op een jachtongeval in Zweden, waarbij twee jagers werden doodgeschoten door andere jagers.

De ene: “zeg nu nog dat er geen goed nieuws meer bestaat”.
De andere: “Yayyyyyy!!!! bye-bye assholes!”

Dierenrechtenactivisme is daarmee nog bedreigender dan het multiculturalisme, dat slechts een zelfmoord-ideologie voor het blanke ras is, omdat het de vernietiging van de volledige menselijke soort beoogt.
Het meest perfide karakter van dit dierenrechtenactivisme zit hem hierin dat zij voor hun misleiding de natuurlijke liefde die mensen voor dieren voelen, misbruiken.

Zo, vanmiddag eet ik lekkere wilde fazant met hazelnootjes.

21 REACTIES

 1. Doet me denken aan de oefening die ik in mijn vorige baan niet meer mocht uitvoeren.
  Vanwege overheids overregulering mag je alleen nog maar HCCP eten en dus geen soldaten in opleiding meer zelf een konijntje of kipje meer laten slachten. Dus wat deden we, we kochten geslachte kipjes enzo.
  Kwam de dierenbescherming die vond alleen het idee dat wij soldaten willen leren doden en voor zichzelf zorgen te erg voor woorden en dus werd het ons verboden om reeds gedode dieren te fillen en uitbenen!
  Die beesten waren al dood!

  Ik wens je een smakelijke maaltijd.

 2. Ooit had ik een discussie over de “natuur”…..
  Uiteindelijk zei ik dat de beste oplossing voor een betere natuur zou zijn om dan maar de totale mensheid uit te roeien. Maar ja, dan is er niemand meer om van deze mooie natuur te genieten.
  “Jawel.”, kreeg ik als antwoord, “De dieren.”
  Ik moet zeggen dat ik toch (heel) even met m’n mond vol tanden stond.

 3. "Rechten zijn echter ethische principes die enkel van toepassing kunnen zijn op wezens die kunnen denken en over een vrije wil beschikken of met andere woorden zelfstandige keuzes kunnen maken."

  Dat is volgens mij een ernstige misvatting. Rechten kunnen niet met ethische principes gelijk gesteld worden.

  Rechten zijn een codificatie van algemeen aanvaarde grondslagen en afspraken over menselijk handelen in het maatschappelijk verkeer.
  Ook hieruit volgt, dat dieren geen rechten kunnen hebben.

  Maar dat neemt niet weg, dat je je ethisch kunt opstellen t.a.v. dieren.
  Dan heb je het wel over een ander niveau een ethisch niveau namelijk.

  Groet,
  Harry

 4. ik weet het niet dat van die dierenrechten… ze blijven voedsel en hebben recht op de braadpan terwijl hun natuurlijke staat het beste tot uiting komt in de etalage van de slager.

  Verder staat het iedereen die denkt dat de menseheid een ramp voor de natuur is vrij om zelfmoord te plegen, mijn zegen hebben ze maar ik vermoed dat zij vinden dat ik degene moet zijn die zichzelf van kant maakt en zij mogen blijven leven omdat zij zo met de natuur begaan zijn.

 5. ik hoorde net op de staatsradio dat de kabeljauw ook al aan het uitsterven is. Vreemd want je kunt nog overal volop kabeljauw als lekkerbek en kibbeling krijgen terwijl er oneindige aanvoer blijft komen. Niet slecht voor een uitgestorven vis.

 6. [6] Inderdaad Wladimir, ze kunnen de milieu slogan zo overnemen. "Een beter milieu begint bij jezelf" Maar goed, helaas willen ze de "onwetende" of de "foute" mensen met alle geweld overtuigen van hun anti-menselijk geloof.

 7. Sorry mensen, het zal wel aan mij liggen. Maar wat bedoelen jullie nou eigenlijk precies met "mensenhaat" en "anti-menselijk" ?

 8. [7] Omdat jij nog kabeljauw kunt kopen kan hij niet aan het uitsterven zijn? Rare analyse. Misschien dat de scheepslui vroeger ook zo dachten terwijl ze hun dodo’s oppeuzelden?

 9. [10]
  Bud,
  Dat deze wereld vol loslopende dwazen zit blijkt elke dag weer opnieuw. Maar
  als iemand dat aan mij had geantwoord, had ik voor alle zekerheid toch nog ff gevraagd, of hij zich wel helemaal lekker voelde.
  Groet,
  Harry

 10. [12] Harry S. :
  Mijn antwoord was dat “als”een hert een keuze kon maken tussen 3 of 4 dagen achtereen achtervolgd worden door een roedel wolven en uiteindelijk levend opgegeten (ze beginnen bij de darmen), of “boem”dood door een vrachtauto. Deze voor ’t laatste zou kiezen.
  Bij mensen heb je tenminste nog dieren die echt zorgeloos zijn: katten honden, cavia’s enz. enz.
  Ze hoeven niet op voedseljacht, krijgen medische zorg, liefde, wat wil je nog meer?
  In de rauwe natuur is het eten of gegeten worden.
  Verder zei ik dat ik een hond heb waar ik stapelgek op ben. Maar als er een situatie ontstaat zoals bijv. de hongerwinter, en m’n gezin honger heeft, ik hem gewoon opeet.
  Er zijn grenzen……

 11. [13] Mavado,

  Dat laatste spreekt voor zich maarre…

  als er een situatie ontstaat zoals bijv de hongerwinter of jij en ik vliegen samen met een vliegtuigje in de Andes en stortten neer en het maagje knort , acht ik het niet uitgesloten dat ik jou zie neer te leggen en vervolgens jou
  gewoon opeet 🙂

  Ik ga je nog meer zeggen : stel dat mijn kat zou meevliegen , dan denk ik dat ik je al een bijzonder toffe pee moest vinden of anderzins nodig moet achten voor overleven of anders ging jij, wat mij betrof, VOOR m’n kat in de pot.

  Echter gelukkig allemaal hypothetische situaties… 🙂

  Groetz,

  Cincinnatus.

 12. Bud je zei:
  " De ene: "zeg nu nog dat er geen goed nieuws meer bestaat".
  De andere: "Yayyyyyy!!!! bye-bye assholes!"

  Dierenrechtenactivisme is daarmee nog bedreigender dan het multiculturalisme, dat slechts een zelfmoord-ideologie voor het blanke ras is, omdat het de vernietiging van de volledige menselijke soort beoogt.
  Het meest perfide karakter van dit dierenrechtenactivisme zit hem hierin dat zij voor hun misleiding de natuurlijke liefde die mensen voor dieren voelen, misbruiken. "

  Maar elders op dit forum zag ik ook een juichend draadje (Herfst meen ik)toen Duisenberg overleed. Ik zou dus ook kunnen schrijven "Libertarisme is daarmee bedreigender dan …"

  Meten we dan niet met twee maten? Ik vind het commentaar van die anti-jagers ook smakeloos, maar om nu maar gelijk alle dierenliefhebbers in een kwaad daglicht te stellen?

  (ik hoop overigens dat de Fazant lekker was, een Houtsnip tegen de ruit is touwens ook niet te versmaden!)

 13. [11] die kabeljauw is al dertig jaar aan het uitsterven, in 1970 waren de zeeen al leeggevist. Er is ook geen haring meer te vinden en de haaien zijn ook al uitgestorven.

  En toch liggen de winkels vol.

 14. [14]
  Cincinnatus,
  Voor ik boven de Andes zou gaan vliegen, zou ik voor alle zekerheid toch mijn Zwitserse zakmes meesmokkelen. In de Andes heb je meer aan een behoorlijk zakmes dan aan een levensverzekering. 🙂
  Groet,
  Harry

 15. Wat zijn jullie toch aan’t lullen over een fazantje een visje en een dierenactivistje Kom jongens Lekker opeten heel die handel. torre

 16. groot gelijk
  ik help liever dieren
  ik rijd liever een vuile mens dood dan een hond of kat
  die mens is voor mij onbestaand en vijandig
  dat dier niet
  liever een mens laten creperen dan een dier

  een mensenhater die jullie allemaal ontkent
  als ik de mogelijkheid had verbrandde ik hun ziel allemaal (op paar na)
  veel ongeluk gewenst beesten

 17. groot gelijk
  ik help liever dieren
  ik rijd liever een vuile mens dood dan een hond of kat
  die mens is voor mij onbestaand en vijandig
  dat dier niet
  liever een mens laten creperen dan een dier

  een mensenhater die jullie allemaal ontkent
  als ik de mogelijkheid had verbrandde ik hun ziel allemaal (op paar na)
  veel ongeluk gewenst beesten

Comments are closed.