De ‘achterhetburo’ geleerden uit Brussel hebben weer wat nieuws gevonden: de kunstgrasvelden die gedeeltelijk met vermalen autobanden worden gevuld, zijn gevaarlijk en kankerverwekkend, vooral vanwege de rubberdampen die boven het veld kunnen hangen.
Jammer van al die subsidies en acties om de bevolking meer te laten sporten.

Ook jammer van het mooie hergebruik van banden, dat door een andere afdeling van de EU wordt gepropageerd en gesubsidieerd.
Achterdochtig als we hier zijn vrees ik dat het een opmaatje is in de richting van verder autootje pesten: verbeeld je dat er aangetoond wordt dat inert rubber op die voetbalvelden gevaarlijk is: hoeveel rubberdampen komen er dan wel niet van al die auto’s met banden? Dan zullen we die toch ook maar snel moeten gaan verbieden! Das pas een punt scoren.
Overigens heeft Vredestein deze flauwekul al weer ontkracht, maar of dat een ambtenaar tegenhoudt?
Dat brengt mij op de vriendelijke verwensing: hadden de ouders van die ambtenaren maar meer rubber gebruikt.

2 REACTIES

  1. Rubberdamp bestaat ook niet echt.. Het gaat om eventuele vluchtige stoffen die uit rubber verdampen.. Bij autobanden valt dat denk ik wel mee. Wel worden er soms kankerverwekkende oliën gebruikt (aromatische), daarnaast nog wat chemische stoffen, maar over het algemeen blijven deze gewoon in de band zitten. Zeker bij normale temperaturen.

    Nadeel van rubber is dat wanneer het eenmaal is gevulkaniseerd, je er nog weinig mee kan. Daarom worden autobanden nogal eens vermalen en dat product kan dan in beperkte mate zijn toepassing vinden in nieuwe producten.
    Ook in asfalt b.v.

    Het probleem van ambtenaren en politici is dat zij weinig kennis hebben van de wetenschap.. en als er dan een wetenschapper met wat onderzoek komt, weten ze het niet op de juiste manier te interpreteren..

Comments are closed.