De vroede vaders van het CDA lijken het belangrijk te vinden om elke sporter te gaan controleren op doping gebruik. Om te beginnen willen ze in sportscholen gaan rond loeren of er niet ergens misschien een ‘Anabolen Rex’ te ontwaren valt tussen de sporters. Natuurlijk is dit geen nieuws -behalve dan misschien voor de Telegraaf- maar mijn instinct vertelt mij dat de voorgestelde controles zich niet zullen beperken tot alleen de fitnesscentra, maar slechts een begin zijn van nieuwe controlezucht door de staat.

Wat is het doel van deze controles, is er soms een groot maatschappelijk probleem dat opeens speciale aandacht nodig heeft? Ik dacht van niet. Wat volgt hierna? Wielrenners die van hun fiets worden gerukt door staatscontroleurs om te kijken of ze niet toevallig een (nog) niet erkend sportdrankje achter hun kiezen hebben? Biljarters, of die in het cafe misschien al het maximum promillage alcohol op hebben tijdens het poolen; schakers om te controleren of ze niet te veel Spa rood op hebben; Vrijsprekers om te controleren of ze niet te veel koffie hebben geleut tijdens het typen van hun stukkie? Staatscontroles bij U en ik thuis, omdat wij een home trainer hebben gekocht en de winkel verplicht was om dit te melden bij de Autoriteit Sport Toezicht?

De megalomane bemoeizucht van de nitwits aan het Binnenhof lijkt niet te stuiten. Sinds kort worden wij bestookt met staatspropaganda over wat wij zo al wel of niet mogen eten van Big Brother. Als ik goed heb opgelet is er nu ook een ‘Life & Cooking’ programma over ‘verantwoord’ koken. En nu wil men kennelijk beginnen om te controleren of je ‘verantwoord’ sport – hoe lang blijft sporten nog vrijwillig? Ik stel mij voor dat de blinde razernij van de regelzucht binnenkort klaar is met controleren in de fitnesscentra, waarschijnlijk doordat de klanten liever thuis bleven na razzia nummer zo veel. Daarna zijn de andere sporten aan de beurt. Let wel, het gaat hier om mensen die in hun vrije tijd sporten als amateur. Zijn de bureaucraten soms bang geworden dat er belastingbetalers hen voortijdig ontvallen?

Persoonlijk ben ik van mening dat als er al een nieuw blik staatsbeambten moet worden open getrokken, men er beter aan doet om deze in te zetten in achterbuurten waar rapaille auto’s in brand steekt of ze inzetten om eindelijk eens de daders te pakken van de golf van liquidaties in Amsterdam waarvan het de politie al jaren niet wil lukken om ook maar 1 dader te vinden.

En de echte doping-gebruikers? Dat lijkt mij een prive-aangelegenheid van die mensen. Als je uit vrije wil je eigen lijf wil plat spuiten, snuiven of slikken, zul je mij er niet over horen. Zolang je anderen maar niet dwingt tot dopinggebruik, en niet mijn portemonnee jat omdat je geen centen meer hebt voor nog meer doping…

Tjongejonge, wat moet dat CDA toch een droevig reservaat voor zwakzinnige fossielen zijn zeg. Hopelijk vinden ze niet genoeg medestanders om deze onzin door te drukken en blijft dit verhaal steken als dwaas plannetje nummer zoveel…

www.telegraaf.nl/binnenland…

8 REACTIES

 1. "Geen verplichte dopingcontroles in sportscholen" http://www.nu.nl/news/62527

  "Recreatiesporters in sportscholen en fitnesscentra zullen niet op doping worden gecontroleerd. Staatssecretaris Ross (Sport) voelt niets voor het plan dat haar CDA-PARTIJGENOOT Atsma maandag in de Tweede Kamer lanceerde".

  Beste CDA-ers Ross en Atsma,

  Weet u het nog:

  "En indien een koninkrijk tegen zichzelf verdeeld is, zo kan dat koninkrijk niet bestaan. En indien een huis tegen zichzelf verdeeld is, zo kan dat huis niet bestaan." (Markus 3:24-25).
  Er is dus nog hoop!

 2. [1] Loop ik al weer zo snel achter op de feiten? Dat krijg je met dat waan van de dag nieuws, men had zeker niets beters te doen dan een proefballonnetje op te laten…

 3. [1] [3] Dit soort nieuwe dwangmaatregelen begint heel vaak met een proefballon.
  Daarom blijft het belangrijk ook die te signaleren en op de consequenties ervan te wijzen.
  Ik maak me sterk dat dit niet het einde is, en dat dit voorstel vroeg of laat weer uit de kast wordt gehaald.

 4. gaat men dan de werknemers ook kontroleren,vooral degenen op het einde van hun sloopbaan?

 5. Laten we beginnen met een pilot in de 2e kamer waarbij we steeksproefgewijs op alle mogelijke drugs gaan controleren, verdenk ze er namelijk van enorme hoeveelheden hallucinerende middellen te consumeren als ik zo naar die waanvoorstellen kijk waar ze regelmatig mee naar buiten komen.

 6. [4]
  "Ik maak me sterk dat dit niet het einde is, en dat dit voorstel vroeg of laat weer uit de kast wordt gehaald."

  Volledig mee eens Hub!
  Dat heet dat ‘Voorweken’ of ‘Masseren’. Als je een issue bij beslissers (het management of de tweede kamer) wilt neerleggen, dat omstreden is, dan noem je dat terloops een aantal keer bij een aantal mensen (beleidsmakers of de opiniemakers van de pers).
  Tegen de tijd dat je het echt wilt voorstellen, is iedereen al een beetje ‘aan het idee gewend’.

  Het hele doel van proefballonnetjes is OM het later eenvoudiger te kunnen invoeren.

  We houden het in de gaten!

 7. [7] Dat moeten wij zeker in de gaten houden. Het enige doel dat ik kan verzinnen om dit soort controles te houden is dat de staat dan weer veel nieuwe boetes kan uitdelen aan ‘overtreders’. Overtreders zijn dan mensen die weigeren mee te werken aan zo’n controle of de enkele sukkel die ze hebben kunnen betrappen op het schenden van hun nieuwe regeltjes. Net als met de legitimatieplicht. Een ‘ander’ doel zou kunnen zijn: puur machtsvertoon en dat lijkt mij een nog slechtere reden voor dit soort controles.

Comments are closed.