2 Maanden geleden meldde Hub dat de goudprijs (zoals eerder door vrijsprekers voorspelt) in de lift zat ( www.vrijspreker.nl/blog/?it… ).We voegen er vandaag aan toe dat deze trent zich doorzet.

Waar op 17 september de goudkoers stond op 460 doller per troy ounce, kwam op 17 november de prijs per ounce uit op 482,7 dollar per ounce.Vandaag kwam daar nog 3 dollar bij waarmee de goudprijs z’n hoogste piek in 18 jaar kende.

En het ziet er voor de goudbeleggers goed uit.Citeren we John Bridges , een analyst van J.P. Morgan :

“Fundamentals for the gold market look good with rising demand, weak supply and the potential for central banks to be much less willing sellers of the metal.”

www.bloomberg.com/apps/news…
www.marketwatch.com/news/yh…

Misschien een idee om bij wijze van reserve (in navolging van de Russische en Argentijnse centrale banken die volop goud aan het aankopen zijn) enige gouden muntjes aan te kopen en in uw spaarkous te deponeren ?

Mark.

6 REACTIES

 1. Ik heb goede ervaringen met http://www.kevelam.nl .
  Te denken valt bijvoorbeeld aan de goedkope gouden tientjes uit 1875, 1876 of 1877 (¤ 91,-) of puur-goud (0,999%) in de vorm van de Maple Leaf uit Canada (¤ 440,-).

  Ik las van de week ergens dat Duitsland een deel van z’n voorraad wil verkopen. Misschien gaat dat nog even een dipje geven?

  Op naar de $500 !

 2. één winkel,
  alles bijna uitverkocht,
  kan je van goud alleen in leven blijven?
  kan je goud eten,
  kan je goud drinken?
  wie heeft het boek "het lugano rapport" van susan george gelezen?

 3. Van Dale is zeker geen familie van De Dikke, ander had ie wel voorspelD geschreven 🙂

 4. ik,maar niet helemaal.Petrus je hebt gelijk, als de laatste vis gevangen is en de laatste boom gevallen,zal de mens er eachter komen dat je geld (en goud) niet kunt eten. MET BAAR GOUD IN KLEINE STUKJES KUN JE NOG WEL EEN TIJDJE HANDEL DRIJVEN,MAAR OOK NIET ZO LANG.We moeten het van de goede oude aarde hebben en van mensen die de grond kunnen bewerken.Wat is deze wereld ziek.Lees de woudprofeten uit Beieren.Ze voorspelden de vierde tijd, als iedereen dwaas en zonder verstand is.Daar leven we nu in, juist voor de grote opruiming. Anne

Comments are closed.