Niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van de wereld.

In Noorwegen wil men nu verplichten dat in de top van bedrijven minstens 40 % vrouwen zitten! En de Nederlandse politici volgen zulke voorbeelden maar al te graag.

En als dat percentage niet gehaald wordt, dan krijgt de overheid het recht om het bedrijf te splitsen.

De Noorse minister ‘van familie en kinderen’, Bekkemellen, wil deze idioterie nog voor 1 januari invoeren. Ze heeft daarvoor al de steun van de premier!
De regering zegt dat het niet moeilijk is om daarvoor voldoende geschikte vrouwen te vinden. En ZIJ vinden dat dit goed is voor de bedrijven zelf.
Maar als het bedrijf niet rendeert, en het gaat failliet, dan is natuurlijk de overheid niet thuis.

De volgende stap zal zijn dat er in de top van bedrijven evenveel homo’s als hetero’s , evenveel blonde als donkere vrouwen en mannen, evenveel allochtonen als autochtonen, evenveel personen groter dan 1,75 m, als kleiner dan 1,75 m, evenveel jonger dan 40 als ouder dan 40, evenveel getrouwde als ongetrouwde, en ga zo maar door, de rij is eindeloos. Vooral niet te vergeten dat ook evenveel knappe als domme mensen in moeten. Al zou de overheid zelf het moeilijk hebben met deze laatste!

Laat ik wel duidelijk stellen dat er natuurlijk helemaal niets tegen vrouwen in het management is. In tegendeel. We bedoelen zelfs aan te geven dat het niet belangrijk is voor een bepaalde taak of iemand man of vrouw is. Onafhankelijk daarvan moet gewoon de meest geschikte persoon dat werk doen. En het is niet aan een overheid om dat te bepalen:

Ik heb vaak het idee dat we de lieden die dergelijke onzin verzinnen beter in een gekkenhuis kunnen opsluiten. Maar is dat wel libertarisch?

6 REACTIES

 1. Een mooie illustratie van de politieke gekte. En zowiezo een mooie illustratie! 8) 🙂

  Waar eindigt ‘de top’ van bedrijven en waar begint de bodem?
  Moet ook de top van bijv. bordelen uit 60% mannen bestaan? En de readactie van Libelle en Margriet en OpZij? En de top van de Feministische beweging in Nederland? Van blijf-van-m’n-lijf-huizen?
  De top van de aannemers in de bouw – uitvoerders, opzichters – straks 40% vrouwen? (dan schiet het werk helemaal niet meer op…) [oef! zeer foute opmerking!]

  De politiek lijkt erg op koning Midas. Alles wat hij aanraakte veranderde in goud. Bij de overheid verandert alles wat ze aanraakt in bagger!

 2. Puur Gelijkheidsfetisjisme.
  (Moet ik ’n patent op nemen – google geeft 0 results op dit woord.)

 3. Ik mis nog in het rijtje: evenveel mooie als lelijke mensen.

  Waarschijnlijk zal dit gelijkheidsprincipe alleen gelden voor bedrijven waarvan de politiek vind dat er te weinig vrouwen, donkeren, lelijkerds, dommen gefrustreerden en luien in voorkomen. In essentie is het een soort apartheidsbeleid tegen blanke, mannelijke, intelligente, bekwame, mooie, lange en gelukkige mensen en alles wat daar in de buurt komt. Geinstitutionaliseerde afgunst.

  Ik ben benieuwd hoeveel bedrijven over twee jaar zijn vertrokken uit Noorwegen en hoe veel hoger de werklooshiedscijfers zijn dan vandaag.

 4. Als die vrouwen op hun werk verschijnen zoals op je prentje, Hub, dan heb ik het idee dat veel mannen ook geen bezwaar zouden hebben tegen b.v. 80% vrouwen in de top (om maar een getal te noemen)! 🙂

 5. Helemaal met Maverick eens: Dit is door de overheid gesanctioneerde afgunst.

Comments are closed.