Een imam van een moskee in Den Haag zou Ayaan Hirsi Ali in een e-mail hebben bedreigt.
Het tweede kamerlid heeft aangifte gedaan tegen de imam, meldt VVD-woordvoerder Ingrid Pouw.
Imam Sheich Fawaz van de As Soennah moskee heeft volgens het moskeebestuur bevestigd dat hij de e-mail heeft verstuurd.

In de e-mail wordt volgens Pouw onder meer gezegd dat Hirsi Ali wordt “weggeblazen door de wind van de veranderende tijden”.
Ook zou “de vervloeking van Allah”op haar wachten.
Het openbaar ministerie in Den Haag heeft bevestigd dat aangifte is gedaan, maar wil niet ingaan op de inhoud van de e-mail.

Bestuurslid Abdul Hamid van de moskee zegt de e-mail niet te hebben gezien voordat deze is verstuurd door de imam. De tekst is volgens hem gericht aan de Nederlandse bevolking en Hirsi Ali in het bijzonder. “Ik heb van de imam begrepen dat hij de leugens die Hirsi Ali verspreidt, probeert te weerleggen en de angst die zij zaait tussen moslims en niet-moslims probeert weg te nemen.”
Tot zover het bericht in de media.

Ik neem aan dat de dreiging met de vervloeking van Allah geen reden is om een aanklacht in te dienen.
Dat is tenslotte een kwestie van geloven of niet geloven.
Dan moet de aanklacht gebaseerd zijn, tenzij er nog iets anders in de e-mail stond, op de frase “weggeblazen door de wind van de veranderende tijden”!
Nu is dit natuurlijk een prachtig stukje proza, maar helaas volgens mij wordt hier exact weergegeven wat de toekomstige plannen van de imam(s) is/zijn. Wereldheerschappij??
Eurabia ( zie het artikel van Harry Stulemeyer) is naar aanleiding van de uitspraak van de imam dichterbij dan wij denken.

Als u vindt dat iemand een leugenaar is, dan richt u zich toch tot die persoon en niet zoals dat bestuurslid het doet op de Nederlandse bevolking. (Collectieve straf)
Wie zaait hier trouwens angst? Hirsi Ali of imam Fawaz?

In december 2002 kwam imam Fawaz ook in het nieuws met zijn oproep aan de gelovigen, om “liberalisme, democratie, socialisme en alles wat er naar riekt ” af te zweren. Hij noemde politieke partijen “bondgenoten van satan”. Zijn collega van de moskee Al Tawheed in Amsterdam zei dat een vrouw die zonder toestemming van haar man het huis verlaat, gestraft moet worden.
De Amsterdamse burgemeester Job Cohen vergeleek deze imams toen met christelijke groeperingen op de Veluwe.
“Precies dezelfde uitspraken en opvattingen vindt je daar. Het gaat maar om een kleine groep fundamentalisten. Als je hier ontzettend veel aandacht aan besteedt, lijkt het of de hele islam zo denkt.”
Ik dacht dat de islam een godsdienst is en geen groep!
Islam (=overgave, aan Allah) duidt de grondhouding van de mens tegenover Allah (=God) aan, zoals deze in de koran en in de uitspraken van de profeet Mohammed wordt aangeprezen. Zodoende is het de naam geworden van de godsdienst die zich op de koran en Mohammed baseert.
Dus als de imam, als geestelijk leider, die uitspraak doet dan baseert hij zich op de grondhouding van de mens tegenover Allah.
Het komt dan op hetzelfde neer toen, eeuwen geleden de Spanjaarden het katholieke geloof opdrongen aan de Zuid-Amerikaanse bevolking, of meer recentelijk, dat het communisme de wereld moest veroveren, desnoods met geweld, zo ook het socialisme en fascisme.
Maar het wordt door de meeste politici en aanverwante groeperingen als onschuldig beschouwd tot het te laat is en er weer bloedige conflicten ontstaan.
Men wil maar niets leren.

32 REACTIES

 1. [30] Als je nog een baan zoekt:

  http://www.legion-recrute.com/

  Niet zozeer een moslim leger, maar goed.

  Er was trouwens eind 19e eeuw ook een trend om het Japanse leger te helpen, vooral veel Pruisen en Britten deden dit.
  Het oud-Hollandse KNIL was trouwens een soort vreemdelingen legioen, veel Britse (vooral Schotse) officieren en inlandse manschappen. De meeste europese manschappen wanneer ze niet Nederlands waren kwamen uit Oost Europa. Het Oosten van Europa is nu weer een vruchtbaar wervingsgebied voor die jongens met les képi’s blancs.

 2. ehm…

  Ik vind het wel jammer dat het hier alleen gaat over wat de moslims veroverd hebben.. zijn mensen al vergeten de kolonisatie en onderdrukking van westerse landen op islamitische landen??

  als men rieel over de geschiedenis kijkt, hebben de islamieten meer echt op argwaan en angst tegenover het westen dan andersom.. Ik bedoel kijk al die kruistochten en ook tegewoordig..

  Amerika valt zonder pardon landen aan, en zorgen voor veel doden.. maar dat is dan een "Vredesmissie??".. ik vraag me sons af wat het verschil is tussen Amerika en Bin Laden.. behalve dat Amerika meer doden Opeist en om economische opereert en als dekking "Vredesmissies" gebruikt.. en Bin laden als schil het gelooft gebruikt..

  dus mensen denk na en kijk verder dan je neus lang is voordat je dingen post..

  tnx

Comments are closed.