Werd Job Cohen enige weken geleden nog door Time Magazine uitgeroepen tot ‘held’, vandaag valt de burgervader van Amsterdam weer in de prijzen. Volgens ‘vakgenoten’ en ‘professionals’ is Cohen “De Beste Burgemeester van de afgelopen 25 jaar”.

Uitgeverij Kluwer had een mooi feestje georganiseerd ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van het blad ‘Binnenlands Bestuur’. Naast de ‘Beste Overheidstrainee van het Jaar’ (huh?) en het ‘Beste Praktijkvoorbeeld van het Jaar’ (weer huh?), werd dus dit keer ook door de vakbroeders bepaald wie van hen de beste burgemeester van de afgelopen 25 jaar is geweest.

Welke criteria ten grondslag liggen aan die verkiezing is mij een raadsel. Het zou bijvoorbeeld kunnen zijn, de burgemeester die het minst succesvol is met het aanpakken van steunfraude. De burgemeester met het hoogste aantal liquidaties binnen de gemeentegrenzen. De burgemeester met de hoogste parkeertarieven van Nederland. Wellicht de burgemeester die het hoogste aantal fietsen- en tasjesdieven vrij laat rondlopen. Of is het gewoon de burgemeester die het grootste bedrag van de onderdanen weet te stelen en dit niet in de boeken kan verantwoorden.

In dat geval, gefeliciteerd Job! Je hebt het echt verdiend…

10 REACTIES

 1. Volgens RA Leo Verhoef zijn die gemeentelijke boekhoudfraudes met belastinggeld schering en inslag.
  Toch blijven ze behoorlijk buiten de media.
  Hoe zou dat komen ?

 2. Waarschijnlijk zijn dat allemaal vakbroeders van de PvdA. Zoals die VARA-uitzending van ‘beste’ burgemeester. Een en al doorgestoken kaart.

 3. Als dit de beste is. Dan is het zichtbaar tijd voor de gekozen burgemeester! Eindelijk af van die benoemde haagse mislukkelingen, die als oprotpremie een burgemeester benoeming krijgen.

  Tijd voor de gekozen burgemeester!
  Voor een burgemeester die
  1.betrokken is met zijn/haar stad.
  2.Gekozen en gesteund wordt door de bevolking van de stad.

 4. [3] waarom zou je een burgemeester nodig hebben ? Wat is het nut van zoiets ?

 5. Puur om wat oorde in de gemeenteraad te houden. Een soort overkoepelend en verantwoordelijk persoon. En iemand die bij noodgevallen de leiding kan nemen, terwijl de raad dan zou gaan discuseren en er kostbare tijd verloren gaat.

  Kortom een soort van baas.

 6. Wat kunnen wij toch Trots zijn op ‘onze’ Grote Held (maar niet heus). Het stinkt in NL een beetje naar persoonsverheerlijking. Het soort beleid dat je krijgt wanneer iemand die alom niet zo geliefd is bewierookt moet worden en kritiek op de persoon in kwestie ‘not done’ is voor de leden van zijn kaste. Nu er toch een berg stoffige titels in de kast ligt lijkt deze mij wel aardig voor Kameraad Job:

  "’Wakende Eik aan de Amstel"

  Ceausescu heeft er toch niets meer aan…

 7. [6] "Wakende Eik aan de Amstel" – Héél toepasselijk, Maverick. Hij is uit een ‘eikel’ ontstaan, en levert weer nieuwe ‘eikels’! 😉

 8. Van een lakei kun je ook weinig verwachten. Bij de verkiezing Grootste nulliteit zal dit Socialistische Pronkjuweel zeker hoge ogen gooien, eh… pardon: andere moeten die ogen natuurlijk gooien. Liefst met geplunderd geld, want daar is het bevredigingsclubje van meneer gek op.

Comments are closed.