En toen viel mijn mond open van verbazing en afkeer. Politici die enkele maanden geleden zich nog in allerlei bochten wringden om u toch maar uw kop de lus van de EU-Grondwet te laten steken, gaan nu lekker stoer doen en doen alsof zij de EU onder controle willen houden.
De politiek stinkt!

Enkele kreten uit het artikel van de NRC:
–“Na jaren aarzelen zet het Nederlandse parlement, …..: de onverwijlde invoering van de ‘subsidiariteitstoets’. Die maakt het mogelijk om tegen Brussel te zeggen dat het met zijn handen van iets moet afblijven, omdat het op nationaal niveau geregeld wordt.”

“Eerste-Kamerlid Erik Jurgens (PvdA). ,,Dit hadden we al lang geleden moeten doen. We zijn vijftig jaar laks geweest, en hebben de Europese wetgeving maar op ons af laten komen.”
Moet je dan niet onmiddellijk je portefeuille ter beschikking stellen?
Na 50 jaar lakshied ten koste van de belastingbetaler!

–,,Eindelijk wordt Brussels beleid Haags beleid”, meent Hans van Baalen (VVD).Heb je dan al die tijd zitten slapen? Erger nog, je hebt geprobeerd het volk nog verder in die troep te laten trappen.

–” Jan Jacob van Dijk (CDA), ,,maar de praktijk zal het leren. We moeten zo snel mogelijk beginnen, vanaf 15 januari.”
Waarom niet meteen? Eerst Sinterklaas en Kerst en wintervakantie gaan vieren?

–” Alle commissievoorstellen bespreken, dat zou de verwerkingscapaciteit van de Eerste en Tweede Kamer ver te boven gaan.” Van de 200 EU voorstellen zullen de Kamerleden er een stuk of tien gaan bekijken!!!”
Er komt dus ondanks de schone voornemens van de Kamerleden nog zoveel op het volk af, dat we niet eens merken wat die jongens en meisjes in Den Haag doen.

Bedenk ook dat die “subsidiariteitkreet” al vanaf 1992 in de Eu geldig is. Vanaf “Maastricht” Dat is dus al bijna 14 jaar. En na 14 jaar gaan de politici kijken of ze over 5 % van de EU regels iets te berde durven te brengen!

“Er komt een gemengde commissie-subsidiariteitstoets van Eerste en Tweede Kamer, die aan beide Kamers advies uitbrengt welke voorstellen van de Europese Commissie voor het uitvoeren van de toets in aanmerking komen”
Welke 5 % (10 van de 200)? Moet ik hier nog commentaar op leveren?

“Voor Van Baalen is politisering van de toets zeer wenselijk: ,,Ik hoop zeer dat de diverse fracties met de toets onderling politiek gaan concurreren – natuurlijk heeft de PvdA bezwaren tegen andere Commissievoorstellen dan de VVD. Het wordt een zaak van nationale politieke afweging.”
Heerlijk.! Geweldig! Daarmee kun je met gemak een politiek jaar vullen. Begrijpelijk dat ze maar over 5% van de EU-Wetten gaan stoeien.
De burger mag ondertussen gewoon doorgaan met betalen.

Tot nu toe hebben we op de Vrijspreker gepleit voor het uittreden uit de euro en uit de EU. Het bovenstaande is echter zo verhelderend vernederend dat er veel meer moet gebeuren.
We kunnen nu beter gaan pleiten om uit te treden uit die Tweede Kamer.
——————————————————————-
*) Artikel in NRC van donderdag 10 nov.

2 REACTIES

  1. Wat mij betreft komen veel politici van de afgelopen 50 jaar in aanmerking voor straf vanwege hoogverraad aan de inwoners van Nederland. Maar zo lang niemand protesteert en justitie het te druk heeft met het vervolgen van mensen die Staatsrover Koos S. (vanavond op Veronica tv te zien in een ranzige propaganda-show) voor "struikrover" hebben uitgemaakt, zal het niet gebeuren. De politiek heeft weer laten zien dat zij een karikatuur is van zichzelf.

  2. Uittreden uit de tweede kamer? Zitten jullie daar dan in?

    Uittreden uit de euro? Dit lees ik in de folder van de Rome 1997 ISIL World Conference (Sept 16 – Oct 3):
    FROM EURO TO FREE BANKING
    If the greatest advantage of a single European currency is clear, that is limiting central banks power rather than creating a feeling of European unity and minimizing transaction costs, then what about subtracting the right to issue currency from public hands and creating competition between private banks?
    Ja, wat willen liberteiren eigenlijk? Terug naar de soevereiniteit van de Nederlandsche Bank zonder de tweede kamer? Ach, wij zijn geen Romeinen. Alea iacta est.

Comments are closed.