Ik doe weer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen met mijn eenmanspartij Leefbaar Heiloo, waarschijnlijk de enige libertarische lokale partij.

De vorige keer was mijn oudste zoon Nathan lijsttrekker maar die is intussen een geheel andere weg opgegaan. Wij hadden wel 460 stemmen, net 60 te weinig voor een raadszetel en dat met een budget van EURO 80.

Ik heb na 3 jaar de website van Leefbaar Heiloo weer tot leven gebracht en ik nodig iedereen uit om er kritisch naar te kijken.

Het kan op: www.leefbaar-heiloo.nl maar beter voor mij is via www.heiloo-online.nl omdat ik dan hoog op de lijst van meest bekeken kom te staan en dat trekt ook weer kijkers.

21 REACTIES

 1. Veel succes gewenst!

  Misschien wordt het tijd voor een Free City Project 🙂

 2. Heel veel succes Wladimir!
  Hou ons op de hoogte van je vorderingen.

  Groet,

  Jodocus

 3. Goed libertarisch programma Wladimir.
  M. isschien goed nog eens te kijken hoe dit overkomt bij de onwetende kiezer;
  in deze fase beter on je niet AAN Wilders te binden door opvallende link.

 4. Veel succes, Wladimir.
  Eigenlijk zouden we met z’n allen naar Heiloo moeten verhuizen.

 5. Inderdaad… Die groepwilders link is niet echt aanbevelingswaardig…..

  Keep up the good work!!!

 6. Btw, als je je website mooier wilt maken moet je me maar een seintje geven (jiser911@hotmail.com) Ik zou het graag kosteloos voor je doen 🙂

 7. Is het een idee om eens te kijken naar (de meest in de buurt komende) libertarische partijen die mee doen in de Gemeenteraadsverkiezingen? Op die manier zou je op plaatselijk niveau een stemadvies kunnen geven en zo de plaatselijke stroming bevorderen. Als iedere reageerder dat voor zijn/haar eigen woonplaats komt, kunnen we een eind komen. In mijn woonplaats heeft zich onlangs de partij Liberaal Amsterdam aangemeldt. Tot nu toe zie ik geen beter alternatief. Zie http://www.liberaalamsterda

 8. hartstikke goed Wladi.

  ik hoop dat veel mensen je site bezoeken want wat er op staat zal ze waarschijnljk wel kunnen laten inzien dat de Staat zoals wij die nu kennen geen vanzelfprekend iets is maar bewust gecreeerd door allerlei kwaadaardig gespuis.

  gegroet.

 9. o foutje zie ik.

  de Staat is natuurlijk juist WEL vanzelfPrekend, maar ik bedoelde vanzelfSprekend.

 10. Goed stuk Wladimir. Het blijft alleen wel wat lang een algemeen verhaal over libertarisme. Op zich best interessant, maar ik denk dat velen te snel afhaken.

  Daarom zou ik:
  – Aparte pagina’s maken (1 voor libertarisme in het algemeen, 1 voor de concrete plannen/doelen op gemeentelijk niveau) of
  – Het een beetje afwisselen: Bijvoorbeeld eerst een samenvatting van een alinea over libertarisme, dan een alinea over de concrete plannen, en dan pas alles uitwerken.

  Verder ben ik het eens met de anderen vwb. de link naar Wilders.

  En een beetje mooiere layout kan natuurlijk nooit kwaad. 🙂

  Succes!

 11. Oei Wladimir, Dit gaan de mensen niet lezen. Je hebt natuurlijk gelijk. Ik ben het met je eens. Maar daar heb je niets aan. Nu moet je het gelijk alleen nog even krijgen.

  Je site zou eigenlijk twee stromingen moeten hebben: 1. een “diepe” uitgebreide, filosofische en 2. een korte snelle, een summary.

  Vijf elementen zijn voor je eerste pagina van belang:

  1.trigger. je eerste pagina moet net die trigger bevatten waardoor mensen verder gaan denken. Ze hoeven niet eens verder te lezen.
  2.onderdruk. Dat triggeren doe je met de kracht van de onderdruk. Ik ken je niet, maar ik heb al gezien: jij bent een man van de overdruk.
  3.open vraag. Onderdruk ontstaat door het antwoord op een vraag die mensen gesteld krijgen. Bijvoorbeeld: hoeveel heeft de gemeente Heilloo u gekost het afgelopen jaar, Hoeveel heeft u uitgegeven aan parkeergeld in het centrum het afgelopen jaar.
  4.alternatief. En vervolgens zeg je wat je wil doen. Bijvoorbeeld afschaffing betaald parkeren. Halvering leges. Afschaffing bepaalde afdelingen. Etc.
  5.Base line. Bv.: Wilt u meer of minder ambtenaren. wij minder. Stem van Kiel oid. Leuk? Wil best eens met je nadenken over de content en hierboven staat iemand die de structuur wil bouwen.

  Allemaal altruistische capitalisten ha ha

  Ik zou een structuurtje bouwen van 3 pagina’s en dan een dieper gedeelte waar je naar kan verwijzen.

  Groet,

  Helmer

  http://www.bair.biz

 12. [14] Extreem goede muziek op die website van je (http://www.bair.biz). Mag ik misschien vragen wie dat zingt en van welke cd dat komt?

  Btw, de site leefbaar Heiloo wordt zondag vernieuwt 🙂

 13. Goed initiatief, maar als je echt stemmen wilt krijgen zul je toch een meer concreet plan van aanpak moeten formuleren.
  Verder zou ik je taal iets matigen om ook door rustigere mensen serieus genomen te worden.
  En ik snap de link naar Wilders niet: wat heeft hij met libertarisme te maken, hij wil juist meer staatsbemoeienis mbt veiligheid en het remmen van de "islamitisering". Zelfs een sluierverbod.

 14. [15] Ja Mike, Het is Puccini Tosca door Maria Callas. Wat een vrouw, wat een stem, wat een ogen! Volgens mij is het een opname van eind jaren 50. Ze was toen kilo’s afgevallen voor haar liefde, de geachte heer Onsassis. Er wordt wel beweerd dat haar middenrifresonantie af was genomen. Maar ik vind het nog steeds prachtig. Je kunt wel opnames op het web vinden hier en daar. Met een salut, Helmer

 15. [16] Hoewel Wilders meer liberaal dan libertarier is, heeft hij toch de volgende positieve punten: verlaging van de belastingen en vermindering van het aantal ambtenaren. Zie voor verder programma: http://www.groepwilders.nl

 16. ik zou op de duivel & zijn maat stemmen als die deze staat de nek om gingen draaien en Geert is momenteel het best voorradige

 17. [19] Ik ook Wladimir.
  Maar dat moet dan toch door iedereen vrijwillig gekozen worden, en iedereen mag dat dan op zijn eigen manier doen en zijn eigen weg kiezen,
  Even kort en haastig (tijd):
  DE weg van de Vrijspreker is niet een politieke partij, maar educatief bezig zijn.
  Daarbij kan iedereen die echt libertarisch bezig is, zelfs via een politieke partij, op onze steun rekenen.
  Wilders is ver van het libertarisme en kan daardoor alleen maar tijdelijke successen halen.
  Daarom zal de Vrijspreker nooit "promoten" om op iemand als Wilders te stemmen;

  Een alternatief van stemmen op de minst slechte is bvb "NIET stemmen"

  Maar een actie als de jouwe is daarom toch bewonderenswaardig, en je hebt al gemerkt dat velen je wel willen helpen;
  Ik ook !!!!
  En nog liever als de naam Wilders ergens anders op je site verwerkt zou worden, of er af z!!ou zijn

 18. [19] Deze staat is van de duivel ( zie Math 4:8-9).

  Groetz,

  Cincinnatus.

 19. [21]
  "Wederom nam Hem de duivel mede op een zeer hogen berg, en toonde Hem al de koninkrijken der wereld, en hun heerlijkheid;
  En zeide tot Hem: Al deze dingen zal ik U geven, indien Gij, nedervallende, mij zult aanbidden."

  Des te verbazender dat Europa zulke grote politieke partijen kent met een zogenaamd Christelijke signatuur!
  Zou men de Bijbel niet lezen, of dit stukje gemakshalve maar overslaan?

Comments are closed.