Daarmee bedoelen we niet dat drugs “gelegaliseerd” of wettelijk geregeld moeten worden.
Neen, we bedoelen dat drugs vrij gelaten moeten worden.

Al jarenlang trachten we duidelijk te maken dat de “war on drugs” een bij voorbaat verloren oorlog is. Zoals overduidelijk blijkt uit de resultaten en de toenemende misdaad. Alleen de politici die er een middel in zien om hun macht te vergroten, pleiten voor steeds strenger wetten.
Al jarenlang trachten we eveneens duidelijk te maken dat ieder mens recht heeft op zijn eigen leven en lichaam, en dat hij zelf mag bepalen wat hij er mee doet. (Zolang hij datzelfde van ieder ander erkent.) Alleen de politici die daardoor hun macht verliezen, erkennen deze moraliteit niet. Die verbergen zich achter vage kreten als het (het niet bestaande) “algemeen belang” of zoiets.

Toch blijken de feiten harder dan de waan. Het is nu zover dat een meerderheid in de Tweede Kamer een “experiment” wil met legale wietteelt. Deze koerswijziging is een doorbraak in het softdrugsbeleid veroorzaakt doordat “de VVD” (zich liberalen noemend) nu vóór dit experiment is. Gaan nu opeens alle VVD-ers het licht zien? Is het een erkenning dat ze op de verkeerde weg zijn?

Koffieshops die gedoogd softdrugs mochten verkopen, mogen het dan nu ook inkopen! Ze hoeven het spul dan niet meer van criminelen te betrekken.

Hoewel dit een stapje voorwaarts kan zijn, mogen we niet te vroeg juichen. Het is immers maar een heel klein stapje en we weten nog helemaal niet hoe (slecht?) die proef uitgevoerd gaat worden.
Bovendien zijn de ministers Donner (Justitie) en Remkes (Binnenlandse Zaken) tegen omdat internationale verdragen dit niet zouden toestaan.
We halen dus een beetje drugs uit het nationale criminele circuit, maar daardoor komt heel Nederland in het criminele EU-circuit.
Hoe zal dat aflopen?
——————————————————–
P.S. Via onze zoekfunctie kunt u uitgebreide verklaringen over het libertarisch standpunt betreffende drugs vinden.

2 REACTIES

  1. Het probleem zal ongetwijfeld zijn dat de "legale" wietteelt onder strikte controle moet staan. Daar komen dus een heleboel ambtenaren aan te pas, werknemers in deze legale teelt zullen aan ARBO-regels moeten voldoen, er moeten premies betaald worden, belastingen, onderzoeken naar de kwaliteit, richtlijnen over van alles en nog wat, enzovoort. Net zoals met ieder ander normaal produkt.
    Dat is dus geen vrije markt, maar een gereguleerde markt.
    Met als gevolg dat de legale wiet minimaal 2 keer zo duur wordt als de wiet die in de vrije markt wordt geproduceerd. Dat zelfde zien we met de medicinale marijuana die geproduceerd wordt voor mensen met oa. MS. De koffieshop is dan véél goedkoper dan de apotheek.

    Deze legale wiet zal dus hoogstwaarschijnlijk te duur worden. Waarmee het illegale circuit gewoon blijft bestaan. Er verandert dan hoegenaamd niks.

  2. als softdrugs thuis geteelt mag worden in onbeperkte hoeveel heid wordt softdrugs een stuk goedkoper. waardoor softdrugs niet meer aantrekkelijk is voor drugshandelaren. hierdoor daalt de drugscriminaliteit en kan justitie zich meer op andere criminaliteit concentreren.

Comments are closed.