Gisteren op de voorpagina van de SP!TS: “Barroso: EU-geld voor Franse probleemwijken.

De gulle roerganger vindt dat de EU €50 miljoen aan Frankrijk moet geven aan de “door rellen
geplaagde Franse steden
“. Wat zich de afgelopen weken in Frankrijk heeft afgespeeld is een soort ‘natuurramp’. En ‘we’ moeten natuurlijk onze Franse broeders te hulp schieten.

In al mijn naïviteit dacht ik dat het logisch zou zijn dat diegenen die de schade veroorzaakt hebben voor de schade zouden moeten opdraaien. Maar bij een natuurramp IS er geen schuldige, en dan MOET de gemeenschap daar natuurlijk voor opdraaien. Bovendien, In Frankrijk bestaan natuurlijk ook geen verzekeringsmaatschappijen!?

Één fietser-zonder-licht is een dader.
Één automobilist die in de stad 58 km/h rijdt, is een dader.
Één jeugdige met een blowtje is een dader.
Maar een groep losgeslagen, opgewonden autoslopers is gewoon een natuurramp.

Deze samenleving is mij inmiddels echt volkomen kwijt!   

En als u denkt dat het bij die €50 miljoen blijft, dan hebt u het mis. Op pagina 7 van diezelfde Spits lezen we, verstopt in een wat uitgebreider artikel: “‘Op de lange termijn kan de EU een miljard ter beschikking stellen om banen te scheppen in de voorsteden en er de sociale samenhang te verbeteren’, zei Barroso tegen TV5.

Het zal jouw auto maar zijn! Eerst betalen de europese belastingbetalers – waaronders de slachtoffers – €50.000.000 om iets van de opzettelijk veroorzaakte schade te vergoeden aan de eigenaren. En vervolgens gaan we met z’n allen nog eens 20x zoveel ‘doneren’ om banen te scheppen en ‘de sociale samenhang te verbeteren‘ (whatever that may be).

A propos “banen scheppen”. Scheppen is creëren of maken. Als ik iets maak, dan moet ik dat zelf betalen. Tenzij iemand er belang bij heeft, en mijn maaksel wil afnemen. In dat geval betaalt hij ervoor.
Als de staat ‘banen creëert’, dan betaalt zij die dus ‘zelf’. Wanneer iemand anders namelijk behoefte zou hebben aan werknemers, dan hadden ze die natuurlijk al lang in dienst genomen. Ten minste, wanneer die zelfde staat dat door minimumlonen en onslagvergunningen niet eerst verboden had.

Als de staat banen creëert, dan is dat net zoiets als de rijkdom van een land vergroten, door het drukken van meer papiergeld. Het is lucht, ongebakken lucht! Een vieze stink-lucht!!!

Wat wel écht is, is die miljard Euro (2,2 miljard gulden! ofwel 2.200.000.000 gulden) die u en ik samen moeten verdienen met écht werk! En dat alleen maar omdat Barroso zo nodig drie weken te vroeg voor sinterklaas wil spelen!

Als u dit jaar op 5 december vreugdevol met de kinderen of kleinkinderen pakjesavond viert, en dit jaar zijn er wat minder cadeautjes, omdat het leven zo duur geworden is, denkt u dan nog eens even aan St. Barroso, die fijn banen aan het uitdelen is in Frankrijk.

Mooi he, die solidariteit in Europa?
Alle Menschen werden Brüder.
Jammer voor u dat u maar een heel klein broertje bent…

11 REACTIES

 1. Zeer goed opgemerkt, Jodocus. De EU subsidieert oproer !!!

 2. Ik had al eerder zo’n opmerking gemaakt:

  http://www.vrijspreker.nl/b

  "Lekker volkje daarzo. Had ook al gehoord dat de Europese Commissie een bedrag van 900 miljoen (!) wilde uittrekken voor sanering van Parijs en (uiteraard gesubsideerde) banen.

  Dus eventjes Frankrijk samenvatten:

  Ze produceren veel te veel wijn; ontvangen hier subsidie voor, doen niet mee aan gezamenlijke ‘projecten’ als Irak (reden hiervoor nu wel duidelijk, de regering gedraagt zich als dhimni), en nu moeten we ook nog die ‘belhamels’ [als ik die vervloekte asociale hufters ’tuig’ noem gaan ze misschien weer rellen] gaan subsidieren??
  Fijn, dat verplichte socialisme met andere landen. En Nederland maar de grootste netto betaler blijven…"
  In 1 woord: gewoon waanzinnig. Maar het meest schrikbarende is ook de reactie van de overheid. Gisteren op NOVA zag je vele mensen bang zijn, bang dat hun kinderen wat zou overkomen, bang dat hun (weinige) bezittingen vernield zouden worden.

  En de overheid stelt dat harde ingrijpen maar uit. Dit is gewoon keihard falen van de overheid. Wel aandacht besteden aan een moskee die weinig schade ondervindt, maar de vele christelijke kerken en Joodse synagoges die totaal zijn afgebrand worden nergens ingehaald "bang dat dit tot meer onvrede zal leiden". Hier kun je natuurlijk een compleet artikel aan wijden, misschien wel de moeite waard…

 3. Wilders zou er z’n voordeel mee kunnen doen: garandeer de mensen een hard ingrijpen binnen 4 dagen. Heel verhelderend, relschoppers weten a priori wat ze te wachten staat, en de mensen hebben ook meer zekerheid.

  Er is geen noodzaak om de duur van de noodtoestand uit te breiden naar 3 maanden in zo’n geval.

 4. Gisterenavond was er ook een klein artikeltje waarin vermeld werd dat 2/3 van de EU uitgaven niet te traceren was. Een bedragje van een slordige 100 Miljard (alleen over 2004)

  http://www.nu.nl/news.jsp?n

 5. [2] Mr Xl,

  Heeft niks met "bang-zijn" te maken maar wel met de vastbesloten wens de
  "oude westerse samenleving" tot de grond toe af te branden en te vervangen door een totalitaire orde.

  De politiek is niet bang van Moslims
  en als het zou moeten bombarderen ze
  die net zo dood als dat ze in ’99
  Servische ziekenhuizen en scholen hebben gebombardeerd en vervolgen ze de leiders en deelnemers van het oproer met dezelfde hartstocht als waarmee ze belastingontduikers vervolgen en willen kapot maken.

  Dat is niet het probleem.

  Het probleem is dat het Westen in de ban is van het neo-marxisme van de Frankfurter Schule en dat de politieke leiders vastbesloten zijn het ideologische programma van Rousseau, Marx en Marcuse uit te voeren.De migranten worden hierbij als stormram gebruikt.

  Waar die rellen in Parijs op gingen uitdraaien,voorspelde ik dan ook al meteen van bij de aanvang :

  De reaktie op de rellen in Parijs zal dezelfde reaktie zijn die altijd na soortgelijke rellen zien (vgl recent New Orleans en daar kwamen geen Moslims bij te pas) : als de rust is weergekeerd, zullen politici en mainstreampers weer "deemoedig" het hoofd buigen en zeggen dat het allemaal de schuld is van het "racisme" in dit geval "racistische elementen in de politie" en de door racisme veroorzaakte achterstand.Ze zullen met
  programma’s komen om "racisme" te bestrijden (opgelegde quota’s, "positieve discrimatie", enz…) en zakken vol geld voor de
  "arme wijken".

  Zie mijn reaktie van 4/11 op
  http://www.vrijspreker.nl/b

  Groetz,

  Cincinnatus.

 6. Zou Ludwig van Beethoven nog rustig in zijn graf liggen als hij zou weten hoe zijn 9e symfonie wordt misbruikt door een stel hypocrieten in Brussel, Berlijn, Parijs en elders in Europa?

 7. Omgerekend heeft iedere in brand gestoken wagen zo’n 5000 ¤ opgeleverd. Niet slecht voor zo’n dievenbende.
  Zit hier geen wortel voor belastingopstand in?

 8. [7] @Cincinnatus: Je fascineert me met je antwoorden en kennis. M’n intuitie die me nog nooit in de steek heeft gelaten voorspelt ook heel veel slechts voor de toekomst.

  Ik herken in het libertarisme een zeer degelijke structuur, axioma’s waarop gebouwd kan worden. Dat werd me duidelijk toen Croughs het minarchisme verweet niet te kunnen bestaan. Een klein kankergezwel wordt immers vanzelf groter.

  We zitten gewoon gevangen in processen maar kennen het tijdsschema niet. Welzijn in een huidige situatie of 10 jaar daarna belooft nog steeds niets.

  Het is interessant om te zien waaraan grote beschavingen ten onder zijn gegaan. Ik geloof ook niet dat Europa nu na 100 jaar nog zal bestaan.

 9. Ik vraag me af wie die uitgebrande auto’s en andere eigendommen die zijn beschadigd vergoed.

  Maar ik weet nu wel wat ik moet doen als ik werkloos word. Gewoon met een paar andere werklozen relletjes trappen en bieden ze wel een baan aan.

Comments are closed.