We hebben het hier al vaker gehad over het (collectief) aanbieden van excuses* voor dingen die je niet hebt gedaan. Blijkbaar heeft Willem Alexander iets van de eigenwijzigheid van zijn grootvader geërfd, want hij heeft hier een geheel eigen mening over:

In de
SPITS van woensdag j.l.
over het bezoek van Máxima en de Prins aan Marokko lezen we:

Prinses Máxima en prins Willem-Alexander nemen een kijkje in een lyceum in het Marokkaanse Marrakech, een soort ‘school met de koran’. Het prinselijke paar sprak gisteren met leerlingen van de school.
Een van hen zei zich rot te schamen voor wat anderen in naam van de islam mis-doen en bood prins Willem-Alexander zijn excuses aan voor ‘het extre-misme in Nederland’.
De prins bleek dat niet nodig te vinden: “je moet nooit je excuses aanbieden voor iets waar je zelf helemaal niets aan kunt doen“, antwoordde deze.

Daar zijn we het van harte mee eens!

Hopelijk heeft Balkenende ook geluisterd.

*) Zie o.a. Einde Wereldoorlog II., Balkenende kwetst Nederlanders. en Amerika contra Europa!

5 REACTIES

 1. Kan dan nu ook even ‘ons’ collectieve excuus over de slavenhandel worden ingetrokken?

 2. [1] Alleen wanneer het discriminerende product blanke vla uit de handel wordt genomen! 🙂

 3. Dat geldt enkel als een lid van een Zielige Minderheid het doet voor misdaden van die zielige minderheid. Dat geldt zowel voor misdaden uit het heden, zoals auto’s en mensen in de fik steken, maar ook voor misdaden uit het verleden.
  Ook wanneer dat bijna dezelfde misdaden zijn als die ‘wij’ gepleegd hebben, alleen erger, dan nog is enkel het Abjecte Westen verontschuldigingen verschuldigd, en niet de Zielige Minderheid.
  Dat Moslims in de loop der eeuwen zo’n miljoen Europeanen hebben gekidnapt en verkocht op hun slavenmarkten, vraagt uiteraard geen verontschuldigingen,

  http://www.brusselsjournal….

  maar dat ze te weinig uitkering krijgen, waardoor ze auto’s in brand beginnen steken, dat vereist langs onze kant dan weer verontschuldigingen.
  http://www.brusselsjournal….

Comments are closed.