“Als ik mijn licht niet aan heb en ik word doodgereden, is het toch mijn probleem?” vroeg ik de agent. “Het is hartstikke gevaarlijk, doe voortaan gewoon je licht aan”, antwoordde hij me geïrriteerd. “Maar meneer, waarom moet ik u dan geld geven, IK word toch doodgereden?”, vroeg ik.

“Zo simpel is het natuurlijk niet. Hoe denk je dat de bestuurder zich voelt als die jou dood rijdt?…”. “Dat lijkt me niet leuk voor hem, maar ik snap nog steeds niet waarom ik u dan geld moet betalen”. “Luister eens”, begon hij luider en geïrriteerder dan eerder, “hoe denk je dan dat het in de rechtbank gaat? Dat kan hartstikke slecht aflopen als er twijfel is of jij jouw licht aanhad of niet”. Het bleef even stil en voor een kort moment leek de agent opgelucht dat ik hem eindelijk snapte en mijn domme fout inzag. “Maar beste man, dat is toch tussen mij en mijn verzekering? Waarom ik aan u geld moet betalen is me nog steeds niet duidelijk”.

Het is me ook niet duidelijk, beter gezegd ik ben blijkbaar zo onnozel, dat ik niet in kan zien dat het logisch is te betalen aan de overheid wanneer ik iets fout doe. Ik denk bijvoorbeeld aan dat toetje dat slecht voor me zou zijn, de auto nemen, mijn rijbewijs beschadigen, mijn afval niet scheiden, mijn huis zomaar een kleur geven, een vliegticket kopen of zelfs mijn ID niet bij me hebben (PAPIERE BITTE,1940-1945 & 2005-?).
Nee, vreemd genoeg drong ook de meer dan logische argumentatie van Oom Agent niet tot mij door. Gek is het eigenlijk ook niet, aangezien deze meneer maarliefst 3 keer vroeg hoe je ‘van Kiel’ spelde. Hij had me bijna tuk, toen hij me nóg een keer naar mijn geboorte datum vroeg. Uiterst doortrapt.

Het winnende argument van de Agent was uiteindelijk: “Luister, ik mats je nog door alleen je voorlicht op te schrijven, ik kan ook ‘achterlicht’ en ‘geen ID’ opschrijven als ik dat wil en dat is duur”. Vanaf dat moment was het “ja, en amen”. Zijn argument was dankzij een goed ouderwets dreigement tot mij door gedrongen.

Een bijdrage van Samuel van Kiel

5 REACTIES

  1. Blijkbaar is het uiten van doodsbedreigingen vrij normaal in Nederland, want dat wordt niet aangepakt, maar het rijden van licht is dermate gevaarlijk voor de samenleving dat je daar enorme boetes voor krijgt. Zou het iets te maken kunnen hebben met de kas spekken, want boetes leveren meer op dan het vervolgen van fascistische imams, want dan kost natuurlijk alleen maar geld.

  2. Ach, het einde van het jaar komt er aan en dan moeten de pennelikkers veel bonnetjes schrijven, want anders krijgen ze geen salarisverhoging op 1-1-2006. In Amsterdam zullen binnenkort de razzia’s wel weer beginnen. Hele straten worden dan afgezet om bonnen te kunnen schrijven aan de toevallige voorbijgangers, als straf voor een onbenulligheid als geen Ausweis op zak hebben. Ik noem dit gedrag verval. Men heeft alle tijd om geld te zuigen, maar als je belt vanwege inbrekers heeft men geen tijd, of komen ze na 2 uur eens kijken of de inbrekers er nog zijn.

  3. Nu de staat steeds meer repressie gebruikt zal ze langzamerhand ook de basis creëren voor verzet. In feite plant de staat nu met haar steeds toenemende repressie langzamerhand de zaadjes van haar eigen ondergang. Maar dat is geen automatisch proces. Het is daarom zaak om de ideeën van het verzet tegen de staats repressie zo veel mogelijk te verspreiden.

    Dat kan via sites als vrijspreker.nl maar ook als onze reguliere bezoekers zich actief bezig houden met het verspreiden van de ideeën van deze en andere libertarische sites.

    Artikel volgt! 🙂

  4. nou ook nog een leuk voorbeeld laatst hoorde ik van een vriend dat hij een boete heeft gekregen van 80 euro omdat het schijnt dat hij heeft getoeterd naar een politie agent. buiten dat de toeter precies de toon zou kunnen zijn waardoor een oude engelse 2tons bom die ergens diep onder de grond ligt gaat resoneren, zijn er weinig andere ernstige dingen die zouden kunnen gebeuren als je toetert. en ten tweede hoe kan het dat oom agent er zo zeker van is dat juist die auto toeterde.

Comments are closed.