Vladimir Poetin bezoekt Nederland. Ook dit is een stap in de richting van zijn streven om de EU onder zijn controle te krijgen.

Het vorig jaar schreven we daar al over:
Vladimir Putin is een KGB-man die President geworden is, een politicus. Degenen de Vrijspreker regelmatig gevolgd hebben, weten dat we hem als een van de meest gevaarlijke politici zien. Iemand die alle andere Europese politici zoals onder andere Blair, Chirac, Schroeder en ook bvb Koningin Beatrix aan een touwtje heeft.
(3 AUG 2004 www.vrijspreker.nl/blog/?it… )

Dit refereerde onder andere aan het bezoek van Beatrix aan Rusland waarbij bleek hoe zeer zij van Vladimir Poetin was gecharmeerd. Vandaar dat zij ook nu geen moment kan wachten en hem al tegemoet snelt naar Schiphol om hem welkom te heten.
Vladimir weet dit goed te gebruiken. Hij prijst “Nederland” tegen de klippen op en de politici glunderen. Maar ondertussen moeten ze wel oppassen. In BNdeSTEM schrijft Remco Reiding: “Onze politici kunnen [Poetin] deze keer beter niet te veel bekritiseren als ze hem te vriend willen houden. En Nederland wil Poetin niet tegen zich in het harnas jagen, want we worden steeds afhankelijker van Rusland.”

Vladimir zelf vindt de tijd gunstig om een volgende troefkaart uit te spelen:
Hij weet dat er in Nederland, in de EU, nu voldoende anti-Amerika stemming aanwezig is. Ook weet hij dat er voldoende stemming gemaakt wordt over de “gevaren” van het zich snel ontwikkelende China.
Daarom zegt Vladimir moeten wij, Rusland en de EU, ons gezamenlijk sterk maken. Wij moeten samenwerken tegen die grootmachten. Wij, Rusland, zijn bereid te overwegen om toe te treden tot die EU, als we daarvoor gevraagd worden.
Openlijker kan al bijna niet.

22 REACTIES

 1. "Daarom zegt Vladimir moeten wij, Rusland en de EU, ons gezamenlijk sterk maken."

  En daar heeft de man voledig gelijk in.

  "En Nederland wil Poetin niet tegen zich in het harnas jagen, want we worden steeds afhankelijker van Rusland"

  Juist en als wij het goed spelen geld dat ook andersom. Nederland blij, Rusland blij, ons aller geldbuideltje blij.

 2. Als Rusland bij de EU komt, is de neo- Sovjet-Unie daadwerkelijk een feit. Ik ben wel nieuwsgierig naar welk spel hij precies speelt. Niet zo lang geleden las ik ergens een artikel dat hij van plan is om zich niet verkiesbaar te stellen na zijn huidige ambtstermijn. Is hij bezig met een machtsgreep achter de schermen?

 3. In het interview met Netwerk drukte hij zich nog sterker uit, zeggende (volgens de vertaling): "Natuurlijk wil Rusland lid worden van de EU, als het er voor gevraagd wordt."

 4. Ik zie het liefst Rusland als deel van een Europese Vrijhandelsassociatie, maar geen EU, want dat zou een ramp zijn. Het is beter voor Rusland en de andere Europese landen om alleen maar voor vrije handelsbetrekkingen te kiezen en geen politieke unie te vormen. Nederland zou zich eigenlijk sterk moeten maken voor een uittreding uit de EU en toetreding tot de EVA en vandaar Rusland, Oekraine, Turkije, Servie, Kroatie, Bosnie etc. te vragen om ook bij deze club te gaan behoren. Iedereen blijft dan vrij en zelfstandig als soeverein land.

 5. Zbigniew Brzezinski heeft es gezegd : "Rusland met Oekraïne is een grootmacht, Rusland zonder Oekraïne is
  Rusland"…wijze woorden.

  Poetin heeft voorzichtig geprobeerd de
  oude USSR weer te herstellen en andere
  ex-ussr-republieken weer binnen de Russische invloedssfeer te trekken en zodoende Rusland weer uitzicht te geven op een supermacht-status maar die pogingen zijn door de EU (en vooral de US) strak afgeblokt (vgl de "Oranje" revolutie in Oekraïne en daarvoor de roze revolutie in Georgië en recent de putch in Kirgizië).

  Daarmee is voor Rusland de kans verkeken om ooit nog zelfstandig een
  supermacht te worden…er blijven dan
  op lange termijn nog twee opties over : zich aansluiten bij EU of
  opgeslot te worden door China (Siberië begint geel te kleuren).Poetin (en de Russische powerelite) heeft blijkbaar voor het eerste gekozen (en gezien het enthusiasme waarmee al die
  "ex"-communistische leiders als "democratische staatslui" door de EU zijn onthaald, is dat heel begrijpelijk.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 6. [4] Albert,

  Een voortreffelijk idee…maar helaas niet aan de orde…de leiders van Moldavië,Monenegro, Oekraïne en Turkije willen bij de EU, evenals de nieuwe socialistische regering van Noorwegen.

  De leiders van Bosnië hebben niks te willen (die moeten gewoon doen wat de
  EU/UNO-satraap hen beveeld) en de Eerste Minister van Servië Kostunica
  (waarschijnlijk de laatste vrijheidslievende patriot op het regeringspluche in Europa) heeft tegen een delegatie van "Chronicles" gezegd dat gezien het anders complete isolement en de politieke druk er niks anders opzit dan aan te kloppen bij de EU.

  Blijven nog over Belarus,Transdnjestrië en zwitserland.

  Aan de president van Belarus z’n stoelpoten wordt driftig gezaagd, Transdnjestrië stort in elkaar zodra de Russen hun troepen terugtrekken en de Zwitsers…nja.

  Begin je een beetje te begrijpen waarom ik de toekomst zo somber inzie ?

  Groetz,

  Cincinnatus.

 7. [6] Hoe meer troep in de pot wordt gegooid, hoe eerder het uit elkaar valt.
  Op dat moment zou het fijn zijn als we "voldoende" mensen hebben die weten wat het betekent om een soeverein individu te zijn!
  Daar kunnen we aan werken!

 8. [8] Hub,

  Denk dat de volgende stap de "new Worl order" is…een totalitaire wereldstaat 🙁

  Groetz,

  Cincinnatus.

 9. Dag allemaal,

  Graag wil ik op je artikel reageren over Poetin.

  We moeten blij zijn dat hij president is en geen een of andere gek.
  Want Rusland is geen derdewereld land maar een arm land met verschrikkelijk veel wapens, genoeg om de wereld tienatallen keren te vernietigen.
  Dus pas op Rusland!

 10. [3] Dit is de betere geopolitieke diplomatie. Rusland wil alleen lid worden wanneer het gevraagd wordt.
  Wanneer Rusland niet gevraagd wordt, gaat Rusland dwarsliggen. Ze hebben de EU al afhankelijk gemaakt van Russisch gas en Russische olie.
  Dus Rusland wordt gevraagd, omdat Rusland wil dat de EU dat doet.

  Heeft er iemand een Russisch woordenboek?

 11. [9] EU en de USA die samen een pact sluiten. De NATO bestaat al als gewapende macht en Fireman van de UN.

  Wanneer de EU en de USA samen gaat klitten kunnen ze de UN wel opdoeken!

 12. Cincinnatus…. the man! Rusland schijnt (ik weet niet meer waar het stond) in 2020 40% van de werkende bevolking kwijt te raken: hun demografische crisis is veel erger dan de onze. Dus het lijkt me veel normaler om voor te stellen dat bijv. China Rusland opslokt, dan dat Rusland plannen heeft met de EU. Poetin heeft ons nodig, wij hem niet.

  Joost: "We moeten blij zijn dat hij president is en geen een of andere gek.
  Want Rusland is geen derdewereld land maar een arm land met verschrikkelijk veel wapens, genoeg om de wereld tienatallen keren te vernietigen.
  Dus pas op Rusland!"

  Ja, stel je voor zeg! Denk nu eens aan wat er gebeurd als er malloot aan de macht komt die of constant in de lorum is of om de haverklap een hartaanval krijgt. Gevaarlijk! Nee, de Russen mogen blij zijn – in hun handen knijpen – als niet één van hun kernreactoren ooit zegt: de ballen.

 13. [11]
  Ja Kaye, ik heb er 30 jaar geleden alvast maar eentje gekocht, een Duits-Russisch/Russisch-Duits weliswaar.
  Hoezo ?

 14. [14]
  Opa Brinkworst kon het verzamelde journaille op de persconferentie vandaag -in het Nederlands- meedelen, dat de Heer Poetin tijdens de gesprekken met de captains of industry blijk gegeven had "buitengewoon goed op de hoogte te zijn van de Russische economie" (sic).

  Wat zal de Russische President die opmerking van Opa Brinkworst geweldig op prijs gesteld hebben ! Leve Opa Brinkworst. Hiep hiep hiep hoera. 🙂 🙂

 15. [13] Jamisia,

  De spijker op z’n kop.In 1990 telde de russische federatie 150 miljoen inwoners, vandaag nog 140 miljoen.In 2040 zou (bij voortzetting van de huidige demografische trends) Rusland nog 100 miljoen inwoners hebben (waarbij het aandeel Moslims trouwens groter zou zijn geworden).

  Anderzijds is er veel (illegale migratie vanuit China.Ik sprak er recent over met een paar Russen die me vertelden dat 1/3 van de populatie van Wladivostok al bestaat uit Chinezen terwijl een bepaalde Siberische mijnbouwstad al de bijnaam "Klein Hong Kong" heeft gekregen.

  De Indo-Europeaan is bezig in navolging van z’n oudoom de Neandertaler uit te sterven.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 16. [10] Joost,

  Mijn favoriet destijds was Alexander Lebed…helaas is die een paar geleden
  omgekomen toen z’n helikopter verstrikt raakte in elektriciteitskabels en is neergestort.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 17. [6] Ik ben eigenlijk niet zo’n pessimist Cincinnatus. Allereerst is er nu een beweging van onderaan die de EU als toekomstige superstaat aan het stoppen is. Dit zijn met name de volkeren van Frankrijk, Engeland, Nederland, Ierland en Denemarken. Ook is er een beweging gaande in de Oost-Europese landen op allerlei niveau’s om deze moloch te stoppen.

  Zelfs het invloedrijke Eurofiele blad The Economist heeft al gezegd dat de Eurocraten hun idiote ideeën over een Verenigd Europa moeten laten varen. We zien bijvoorbeeld dat de EU ons helemaal geen rijkdom of bescherming kan brengen, aangezien ze met absurde regelgeving bezig zijn om daarmee:

  a. bedrijven de EU uit te jagen en
  b. het discrimingeren van het islamitisch fundamentalisme te bestraffen.

  Beide zaken zullen de Eurocraten en Eurofielen moeten bezuren wanneer de revolutie in volle hevigheid losbreekt binnen 10 jaar. Dat is tegelijkertijd ook het einde van de Unie zoals we het nu kennen. De tijden zijn veranderd en de mensen willen geen dictatuur of opgelegd centralistisch bestuur ver verwijderd van de burgers. In de 20e eeuw waren mensen nog massaal afhankelijk van politici via indoctrinatie en hersenspoeling. Tegenwoordig is dat niet meer, steeds meer mensen trekken hun eigen conclusies en beseffen dat de staat gewoon een papieren tijger is die niets voor elkaar kan krijgen. Zelfs in hun omgeving ziet men dat de politie en justitie incompetent zijn, want de misdaad tiert welig en de staat kan niet eens voor de persoonlijke veiligheid zorgen, iets dat de primaire verantwoorlijk is. Nietsnutten als Donner en Cohen spreken hierbij boekdelen.

  Je ziet dus waarom ik zeer optimistisch ben over de toekomst.

Comments are closed.