De ruit van de kamer van Rita Verdonk werd beschadigd. Onmiddellijk werd gedacht dat dit door een kogel was veroorzaakt. Veiligheidsdiensten kwamen in alarmfase en de beveiliging van politici werd meteen op een nog hoger niveau gebracht.

Het Nederlands Forensisch Instituut stelde echter al snel vast dat het geen kogel was. Vandaag lezen we in de Telegraaf, dat de beschadiging alleen veroorzaakt kan zijn door:” een hard voorwerp dat met lage snelheid de ruit heeft geraakt”.
Op de Vrijspreker wezen we op 4 november al het roodborstje (dat op het raam tikt!) als verdachte aan.
Het bewijs wordt sterker: het harde snaveltje dat met lage snelheid tegen het raam tikt!

11 REACTIES

 1. Wie zegt nou, dat zwarte Rita het niet zelf gedaan heeft ? Zwarte Rita doet het met het roodborstje.

 2. het begrip lage snelheid is redelijk vaag.
  Als je de snelheid van een gemiddelde kogel-uit-vuurwapen (±1500 km/h) als uitgangspunt neemt heeft een kogellagerkogel afgeschoten mbv. een katapult een lage snelheid. Maar je zal hem maar tegen je hoofd krijgen.
  Als je daarentegen een gemiddelde vogel (tussen de 25 en 70 km/h) als uitgangspunt neemt kom je met een lage snelheid wel erg laag uit om een ruit te beschadigen.
  Tenzij die vogel in het bezit was van een gehard stalen snavel natuurlijk.

 3. Misschien was e.e.a. het resultaat van wat geoefen met een vliegtuigje met afstandsbediening door een zoontje van een Al Qaeda lid?
  Nu is hij nog wat te jong voor die 70 maagden, maar over enkele jaren is hij klaar voor een Boeing (en mikt hij op de torentjeskamer).

 4. Was het niet een familielid van de mus die afgeschoten is?
  Misschien was het vraak van de mussenfamilie!

 5. Nee, het is de wraak van Anton Mussert, de grondlegger van de na-oorlogse Europese gedachte, omgelegd op 7 mei 1946 op de Waalsdorpervlakte.

 6. [3] Hmm je moet wel het gewicht mee rekenen. Een 9mm kogel weegt een gram of 10 en vliegt met 250 m per seconde.

  Wat een roodborstje weegt weet ik niet, maar meer dan een ons zal het niet zijn.

 7. kaye, je moet ook denken aan de stevigheid van de ruit, het materiaal, de tempratuur en de aanvlieg route van de vogel ( wel of geen duikvlucht )

  al met al zal de aivd hun handen vol hebben hieraan.

Comments are closed.