Stadsmuiterijen: Sarkozy vraagt de uitdrijving van veroordeelde vreemdelingen.
Veroordeelden in het kader van het stadsgeweld van de voorbije dertien nachten, “hierin inbegrepen” de houders van een toeristenvisum, zo heeft hij Woensdag aangekondigd in de Assemblée Nationale.

“120 vreemdelingen, niet allemaal illegalen, zijn veroordeeld” voor hun deelname aan de stadsmuiterijen van de voorbije nachten, zo heeft de minister van binnenlandse zaken aangegeven tijdens een persconferentie.

“Ik heb bevraagd aan de magistraten dat ze onverwijld uit het nationaal territorium worden gezet, met ingebrip van diegenen met een geldig toeristenvisum”, preciseerde Nicolas Sarkozy.

Vertaling Bud Rrevensky
Bron: AFP Parijs, 9 nov 2005, 16:08u.

17 REACTIES

 1. Mag ik lachen? Het lijkt me nogal wiedes dat mensen zonder Frans paspoort die een delict plegen tijdens hun tijdelijk verblijf onmiddelijk worden uitgezet. Dat de man dat nog moet melden illustreert wel de totale wanhoop waarmee de Franse regering duidelijk probeert te maken dat ze "harde maatregelen" neemt, om de boel onder controle te krijgen.
  Even "off"-topic: die avondklok die ze hebben ingesteld is natuurlijk belachelijk. Dat het helpt zal best, net zoals we geen misdaad meer zouden hebben wanneer we de hele bevolking preventief opsluiten, maar het treft uiteindelijk meer de onschuldige burgers die nu hun huis niet uit kunnen zonder 2 maanden gevangenis te riskeren.

 2. Dat lijkt inderdaad compleet belachelijk. Als de politici hun verantwoordelijkheid hadden genomen en niet twee generaties lang alle grenzen hadden opengesperd voor allerlei ongeregeld of als de politie zijn werk had gedaan in de cités, zou het oproer nooit zover hebben kunnen komen en had er helemaal geen avondklok ingesteld hoeven worden.
  Dat krijg je ervan, als het land tientallen jaren wordt bestuurd door strooplikkers als Cohen die de boel bij elkaar houden en nooit optreden.

 3. Punt is dat dit een mijlpaal is.
  Professor Matthias Storme zegt in zijn iskander nieuwsbrief hierover:

  "Volgens de schandelijke Belgische wetten en rechtspraak zou Sarkozy in België voor deze uitspraak strafrechtelijk veroordeeld worden. Volgens de Belgische onrechtspraak mag niemand immers zo’n onderscheid maken op basis van nationaliteit, zelfs niet in zijn meningsuitingen. Onrechtspraak die volop gesteund wordt door enkele professoren in de rechten.
  "
  Weet U dat ik als Belg (tegen wil en dank) zelfs twijfelde of het prentje met de ene broek die onder de andere schopt wel ‘appropriate’ was? Zo moeten zelfs de helderdenkers zichzelf voortdurend vrijdenken uit deze sfeer van antidiscriminatie-indoctrinatie. Naar de letter der Belgische wet is dit artikeltje, samen met het prentje, voldoende voor een blaam van het CGKR.

 4. Inderdaad is het belachelijk dat een politicus dit moet melden, want in veel andere (niet-westerse) landen is dit normaal beleid. Maar in ieder geval wordt eindelijk een verstandig besluit genomen. Vreemdelingen die een misdrijf plegen horen niet in dat land thuis, dus linea recta uitwijzen. Dit geldt natuurlijk ook voor mensen die herhaaldelijk tot geweld oproepen.

 5. Een milimetertje in de juiste richting
  hetgeen in deze sombere dagen (waarin met mijlen in de verkeerde richting wordt gemarcheert) al heel wat is…

  Het probleem zit ‘m er echter in dat het een symbolische maatregel is daar die relschoppers veelal de Franse nationaliteit zullen blijken te helpen
  hetgeen te maken heeft met de Franse wet die iedereen die op Franse grond geboren is, de Franse nationalieit toekent.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 6. Typisch politieke uitspraak waarvan de uitkomst uiterst dubieus zal zijn. Denk alleen maar aan de uitzetcentra van minister Verdonk; op papier klopt het als een bus, in de praktijk verdwijnt het grootste deel in de illegaliteit.
  Hier een aardig artikel uit de Times waarin de rellen in Engeland uit 1981 en de oplossing vergeleken worden met het Franse probleem:
  http://www.timesonline.co.u

 7. [7] Dat hangt van het beleid zelf af. De asielzoekers hebben nogal de neiging om hun papieren te vernietigen. Van deze onruststokers kennen ze de afkomst al (het zijn voornamelijk Algerijnse moslims). Dus die worden direct op het vliegtuig naar Algiers gezet, waar ze een ‘warm’ onthaal krijgen van de Algerijnse autoriteiten. Deze is namelijk niet mals met rapaille.

 8. Lekker volkje daarzo. Had ook al gehoord dat de Europese Commissie een bedrag van 900 miljoen (!) wilde uittrekken voor sanering van Parijs en (uiteraard gesubsideerde) banen.

  Dus eventjes Frankrijk samenvatten:

  Ze produceren veel te veel wijn; ontvangen hier subsidie voor, doen niet mee aan gezamenlijke ‘projecten’ als Irak (reden hiervoor nu wel duidelijk, de regering gedraagt zich als dhimni), en nu moeten we ook nog die ‘belhamels’ [als ik die vervloekte asociale hufters ’tuig’ noem gaan ze misschien weer rellen] gaan subsidieren??
  Fijn, dat verplichte socialisme met andere landen. En Nederland maar de grootste netto betaler blijven…

 9. [8] Albert, ik hoop het van harte maar helaas is de werkelijkheid weerbarstiger. Veelal zijn dit stoere uitspraken om het electoraat die of sowieso niet doorgaan of in een danig afgezwakte vorm dat het meer symbolisch te noemen is. Vaak hoor je een jaar later wat er al dan niet van terecht gekomen is.

 10. [8]
  Albert,
  "De asielzoekers hebben nogal de neiging om hun papieren te vernietigen."
  Hebben we het hier over "asielzoekers" of (massa-)"immigranten" ?

  Verreweg de meeste relschoppers zijn immigranten en/of hebben de Franse nationaliteit.

  Let wel: Asiel is totaal iets anders dan (massa-)immigratie.

  Echte vluchtelingen, t.w. diegenen die asielrecht hebben, gaan zich niet gauw amuseren met rellenschoppen.

  Asielzoekers vallen onder het VN-Vluchtelingenverdrag van 1951 en genieten op grond van art. 33 van dit Verdrag bescherming tegen terugzending (refoulement).

  Groet,
  Harry

 11. [9]
  mrXL,
  Frankrijk is al jarenlang de grootste netto-ontvanger van Europese landbouwsubsidies, ondanks enorme schaalvergroting. De Fransen hebben feitelijk de landbouw in de andere lidstaten uitgemergeld.
  En ondanks Brits en Nederlands verzet houden Franse politici en "boeren" aan die subsidie vast, zelfs nu O-Europese landen aankloppen….
  Groet,
  Harry

 12. Dag allemaal,

  Die gebeurtenissen in Frankrijk(en 13 jaar terug op de Balkan)zijn een voorteken voor de nabije toekomst.
  Niet de schuld van hen, maar van de europese socialisten en wereldverbeteraars en natuurlijk die cult van multiculti.
  De prijs betalen we nog!

 13. [11]

  ja, ook zo’n lekker stukje ‘internationale’ collectivistische konkelarij, dat verdrag.

  heel vlug aan stukken scheuren dat vod.

  gegroet.

Comments are closed.