Dat is natuurlijk niet de oplossing van het probleem. Zelfs al zou Rita persoonlijk daardoor uitgeschakeld worden, dan komt er een ander en alles gaat gewoon door, of zelfs nog slechter.

Mensen die gewelddadige middelen gebruiken om hun ongenoegen te doen blijken, zijn natuurlijk hevig gefrustreerd. Vaak zo erg, dat ze zichzelf niet meer in de hand hebben. En toch veranderen ze door geweld die onbevredigende situatie zelden of nooit. Ze lossen er niets echt mee op.

Willen we de samenleving veranderen, verbeteren, dan is de beste weg het hebben en verbreiden van de juiste ideeën. Ideeën hebben consequenties. Als de goede en morele filosofie voldoende verbreid is, zal dit ook een goede en morele maatschappij opleveren. Als de middelen goed en moreel zijn, zal ook het doel goed en moreel zijn.

De ideeën die nu de overhand in de maatschappij hebben, en die door de politici gehanteerd worden om de maatschappij te besturen, zijn allemaal immoreel. Zowel het socialisme en het fascisme als hun mengvorm de democratie, ontkennen het recht van ieder mens op zijn eigen leven. Doordat zij, de politici, over de (gewelds)macht beschikken, worden continue maatregelen getroffen die steeds ten koste gaan van een aantal personen of groepen.
Om daar een einde aan te maken, is het noodzakelijk dat een morele geweldloze samenlevingsfilosofie door veel meer mensen wordt begrepen en nageleefd. Een filosofie die het afkeurt dat Pietje bevoordeeld wordt ten koste van Jantje; die elk initiëren van geweld afkeurt.

Die filosofie bestaat. Dat is het “libertarisme”!

10 REACTIES

 1. Quote:
  "Schieten op minister Rita Verdonk? Dat is natuurlijk niet de oplossing van het probleem."

  Misschien trap ik een open deur in, maar welk probleem?

 2. En Hub gelooft echt alles wat hem wordt voorgeschoteld door de media. Beetje opblazen het verhaal en het is gelijk een aanslag ook.
  Het hele journaal moet verdwijnen uit de samenleving. Eén groot bedrog.

 3. [4] Inderdaad staat de nederlandse media vol met onzin en nemen veel mensen inderdaad de dingen als voor lief. Hoewel ik een sterk vermoeden heb dat Hub niet tot die personen behoort.

  Het nieuws zul je dus eigelijk i.p.v de nederlandse media, via de buitenlandse media moeten volgen om zodoende een objectief beeld te verkrijgen. Echter, specifieke nederlandse aangelegenheden zul je daar niet vinden en ben je dus gewezen op de nederlandse media.

 4. In Den Haag wordt er meteen al gesproken van een aanslag, eh…nee, Balkenende neemt zijn uitspraak terug, en noemt het een "incident" en een "projectiel". Het is een raar verhaal, het moet eerst nog uitgezocht worden. Het is wel zo: wanneer een "aanslag" op Verdonk, straks het resultaat van het onderzoek blijkt te zijn, wordt de aandacht dáár op gevestigd en wordt eventueel kritiek op Verdonk m.b.t. de brand op Schiphol(dat onderzoek loopt nog) naar de achtergrond geschoven. De timing is uitstekend gekozen, aangezien de kans groot is dat het onderzoek van de "aanslag" eerder afgerond is. Bij het drama op Schiphol, zijn er veel mensen bij betrokken en dus veel getuigenverklaringen. ‘T is maar een idee….

 5. Dag allemaal,

  Minister Verdonk is gewoon een minister.
  Wat is er mis met haar! Ze doet gewoon het werk.
  Er zijn ministers die veel erger zijn, zoals onze minister van Justitie die een tijd terug goedkeurde dat babys in Groningen(met open ruggetje)gewoon vermoord werden onder het mom van ‘medemenselijkhrif’.
  Maar daar hoor ik bijna niemand over!
  groetjes

 6. Ondertussen blijkt van het hele verhaal niks waar…er is niet geschoten op die Verdonk…het hele verhaal blijkt een broodje aap met veel tam-tam geserveerd door de mainstream-pers in een doorzichtige poging sympathie voor de misdadigersbende die de Haagse politici zijn en hun verraderlijk beleid te creëren.

  Groetz,

  Cincinnatus.

Comments are closed.