In de NRC van gisteren stond een aankondiging van Staatssecretaris Atzo Noclaï over een nieuwe hoge functie bij het Ministerie van Buitenlandse zaken. Deze functionaris gaat bezien of bepaalde zaken niet beter op nationaal dan op Europees niveau kunnen worden geregeld.

Ik denk dat ik bij uitstek geschikt ben voor deze functie en stuur daarom een sollicitatie naar Atzo Nicolaï.

Aan Staatssecretaris Atzo Nicolaï,

Voor uw nieuwe functionaris die speciaal de subsidiariteit in de EU gaat behandelen, ben ik de ideale persoon.
Aangezien u wel bekend bent met de Vrijspreker, waarin tientallen voorbeelden over de toepassing van subsidiariteit staan, zal het niet nodig zijn u in dit schrijven nog extra te overtuigen van mijn deskundigheid op dit gebied.
Vooral ook omdat wij in de Vrijspreker pas enkele maanden geleden uw 10 punten EU-Grondwet-voordelen met elkaar bespraken. (Het doet mij overigens genoegen te merken dat u nu al heel anders over de EU praat dan vijf maanden geleden. Dank zij de vrijspreker?)

Ik stel me voor dat deze nieuwe Autoriteit Subsidiariteit Toepassingen (AST) minstens even belangrijk wordt als bij voorbeeld de Autoriteit Financiële Markten. (AFM). Het is noodzakelijk dat AST als een sterke waakhond gaat functioneren.

De door de overheid in te stellen focusgroepen en discussiepanels die in plaats komen van de Brede Maatschappelijke Discussie, kunnen we dan ook aan de AST laten rapporteren.
Als extra faciliteit kan ik u aanbieden om een directe link te maken van uw nieuwe website naar de site van de Vrijspreker.

Ik vernam dat u op 17 november al een belangrijke vergadering in Den Haag gaat organiseren met Jan Peter Balkenende, Ben Bot, Jack Straw en Margot Wallstrom, de Communicatie Commissaris van de EU, terwijl ook alle presidenten van de EU landen zijn uitgenodigd.
Kunt u die niet 14 dagen later plannen, want op 17 november kan ik niet omdat ik dan naar de Libertarische NajaarsConventie in Londen ben?

Ik zie uit naar een vruchtbare en belangrijke samenwerking.
Laat even weten wanneer we de details samen kunnen bespreken.
Met de meeste verwachting,
Ir Hub Jongen

P.P. Als extra referentie kunt u contact opnemen met Hans van Baalen, die mij zeker zal aanbevelen.

P.P.S. Als we dan alles van de EU terug naar Nederland hebben gesubsidiareerd, kunnen we verder gaan met alles terug te brengen uit Den Haag naar de gemeentes, en daarna naar het vrije individu, waar het ten slotte hoort.

3 REACTIES

 1. Help: ik ben een adreslijst kwijtgeraakt.
  Wie kan me helpen aan e-mail adres van
  –Atzo Niclaï
  –Jan Peter Balbenende

  Al vast dank, Hub

 2. Zou de VVD dan toch nog een liberale partij worden na al die jaren in de wildernis?

  Met zo’n sollicitatie ben je zo aangenomen Hubert.

Comments are closed.