Af en toe is het wel eens nuttig om toch iets te laten blijken van de resultaten die we behalen, en zo mogelijk onszelf een pluim op de hoed te steken!

We kwamen nu op die gedachte door een publicatie in de NRC van afgelopen maandag over hoe erg de website van de Tweede Kamer wel in trek is. Ze denken dit jaar boven een totaal van 350.000 unieke bezoekers te komen.

De Vrijspreker zit daar over 2005 nu al dik boven met 425.000 bezoekers.
En met het huidige daggemiddelde van ongeveer 3000 bezoekers, zullen we dit jaar ver boven de 500.000 uitkomen en het volgend jaar zelfs boven 1.000.000. Moet met uw hulp makkelijk kunnen!

Zelfs de 600.000 dit jaar is niet onmogelijk, maar door de vakanties en feestdagen wordt dit normaliter iets afgeremd.
We kunnen dan wel gniffelen dat we dat bereiken met minimale sponsering tegenover de enorme bedragen waar de Tweede Kamer over beschikt.
Op de eerste plaats is dit te danken aan het enthousiasme en de bekwaamheid waarmee onze vaste medewerkers regelmatig interessante stof leveren. Maar ook aan de commentaren en adviezen die we van onze bezoekers krijgen. We stellen die zeer op prijs, en hopen dat u ons die blijft leveren. Waarbij ook uw financiële steun zeer welkom is om nog groter resultaten te bereiken.

Samen zullen we er dan zeker in slagen het libertarisch vrijheidsideaal verder te verbreiden en daardoor dan weer te komen in een samenleving die rechtvaardiger, vrijer, welvarender en vreedzamer is.

13 REACTIES

 1. Fukkov,wel een beetje dubieus,ivm de naderende vogelgriep,maar voor de rest hulde aan de opzet van de Vrijspreker en alle vaste inzenders.

 2. [1] het gezegde is: "een veer ter grootte van een duizendjarige eik in iemands bibs steken"

 3. Alhoewel ik zelf absoluut geen Libertarier ben…

  Chapeau Hub!

  Well done!

 4. Gefeliciteert 🙂 En ik zal ook de site blijven checken rond de feestdagen hoor 😉

 5. [6] Dank je wel WieboXL.

  Maar:
  "Alhoewel ik zelf absoluut geen Libertarier ben…"

  Wat kunnen we daar aan doen?

 6. Gefeliciteerd Hoofd-Vrijspreker Hub, en alle mede-Vrijsprekers!
  Ofwel: Een 10 met een griffel, en een zoen van (de) juffrouw Saartje. 🙂
  Ga zo door!

 7. [4] Thx voor de correctie : vrijsprekers, een veer ter grootte van een duizendjarige eik in jullie bibsen 😉

 8. Kom hier graag.
  Heb natuurlijk wel wat (positieve) kritiek.
  Zie het economische standpunt als het sterkste van het libertarisme. Kapitalisme werkt. Omdat het een biologische basis heeft.

  Dat elk mens recht op eigen leven heeft, vind ik eigenlijk triviaal; elk organisme wil overleven. Niet ten koste van anderen, geen geweld initiëren, ja, dat is wel heel uniek. Dat vereist (veel, misschien wel heel erg veel) verstand. Geen enkel ander dier ziet af van geweld.

  Heb verder niks met vrije drugs, vrije sex, vrije wapens. Mag allemaal bij vrijheid horen, het zal wel, maar zie het mooie er niet van in.

  Oh ja en dan de wetenschap, hè
  Heerlijk die Amish wetenschap hier, het maakt zo maar een onderwijzer in me wakker 🙂

  Huub

 9. [11] Dank voor compliment, Huub. Jouw rationeel commentaar wordt ook erg op prijs gesteld; maar dat heb je al wel gemerkt.
  Ook (positieve) kritiek graag blijven geven. Is tot voordeel van ons allen.

  Toch een reactie:
  "Dat elk mens recht op eigen leven heeft, vind ik eigenlijk triviaal"

  Ja, ik kan me voorstellen dat het zo klinkt. Maar het is toch de eenvoudige formulering van "Het fundamenteel Mensenrecht" (Frank van Dun)
  Dus iets heel belangrijks.

  Het aardige van die stelling (zo geformuleerd) is, dat ik nog niemand ben tegengekomen die het daarmee oneens is.
  Tot dat je gaat vragen of hij het er echt mee eens is? Antwoord meestal JA.
  Dan kun je de volgende stap doen en verklaren dat als hij recht heeft op zijn leven etc., dat ik dan geen recht op zijn leven heb.
  Antwoord JA.
  Ik niet, en niemand anders.
  Antwoord JA
  Dus ook 51% niet en dus ook de belastingdienst niet?
  Antwoord: "Dat is heel wat anders"

  En je discussie loopt soms goed, maar meestal tegen een emotionele muur van onbegrip.

  Ook nog:
  "Heb verder niks met vrije drugs, vrije sex, vrije wapens. Mag allemaal bij vrijheid horen, het zal wel, maar zie het mooie er niet van in."

  Net als de meeste libertariers er verder niets mee hebben, of bepaalde onderdelen zelfs afkeuren. Echter zolang ze geen inbreuk op de rechten van anderen maken, mogen ze hun gang gaan. Sommige zou ik misschien nog advies geven om er mee te stoppen!

Comments are closed.