De internationale taalpolitie is weer aardig actief geweest in 2005 – al is het jaar toch nog lang niet voorbij? De website ‘languagemonitor’ heeft een fraaie inventarisatie gemaakt van allerlei politiekcorrecte nieuwspraak.

De huidige politieke situatie in West Europa kan goed worden omschreven als een beleid van ‘uitgesteld succes’ om ‘verdwaalde criminelen’. In normale taal betekent dit dat men faalt om terroristen aan te pakken. Ik houd mijn stukkie verder kort omdat je al dat moois beter zelf kan lezen! Klik op de links hieronder voor meer…

www.languagemonitor.com/
www.telegraaf.nl/buitenland…

3 REACTIES

  1. Newspeak is good for you! :-0

    Het leukste vind ik dat men nog steeds aanneemt en ook verkondigd dat politiek correct spraakgebruik zo neutraal mogelijk en ook eigenlijk wel een beetje wetenschappelijk verklarend is…
    Terwijl er juist een heel veroordelende ondertoon meekomt, kijk alleen naar leuke opmerkingen als ‘out of the mainstream.’ Het leidend voorwerp van zo’n opmerking krijgt een fikse diskwalificatie om zijn oren. Juist ja! ZIJN oren…
    grrrrvrddddggrrrrrr!!!

  2. The Revolution will be complete when the language is perfect.
    Met het afschaffen van de negerzoen bereiken we stilaan de taalperfectie.

Comments are closed.