Bij de benoeming van Jan Peter Balkenende tot Politicus van deze Week werd genoemd: “De frustratie [over de EU-Grondwet] zal wel extra groot zijn doordat hij, toen het al verkeerd voor hem dreigde af te lopen, nog eens extra 4 miljoen belastinggeld gebruikt heeft om zijn eigen mening aan het volk op te dringen.
Ook deze onethische daad mocht niet meer baten.
Zie Politicus van de Week, Jan Peter Balkenende:
www.vrijspreker.nl/blog/?it…

En vandaag in het nieuws staat:” ‘Campagnegeld EU-Grondwet uit VN-fonds'” De regering heeft de campagne voor de Europese grondwet betaald uit een fonds voor vredesoperaties en contributies aan de VN.
Uit dit HGIS-fonds, de Homogene Groep voor Internationale Samenwerking, had het kabinet al eerder 2,3 miljoen gehaald (!!) voor de grondwetcampagne.

De SP noemt dit ‘misbruik van belastinggeld’. Is dit misbruik of fraude?

De VOLKSKRANT:
Kabinet nam geld uit fonds VN-acties voor EU-campagne.
Uit het stuk blijkt dat vlak voor 1 juni, de datum waarop het referendum over de Europese grondwet in Nederland werd gehouden, 3,5 miljoen euro uit het VN-potje werd gehaald. Eerder al had het kabinet uit deze pot 2,3 miljoen gehaald voor het publiceren van passages uit de Grondwet.

In de evaluatie van de Grondwetcampagne die de ministerraad vrijdag behandelde, staat dat het kabinet graag nog meer geld had besteed.
Nog meer! Hoe ver gaan politici om hun zaak er door te drijven? Zo ver als ze durven!

Het kabinet zal deze week bekendmaken dat het ‘een grootschalig onderzoek’ via internet instelt naar de opvattingen die onder de bevolking leven over ‘Europa’.
Let wel, ook hier gaat weer een boel belastinggeld naar toe.
In het “beleid” betekent dit een volgende poging om te proberen te redden wat er nog te redden valt en om zoveel mogelijk van die grondwet er alsnog door te drukken.
Nederland, let op uw saeck!

1 REACTIE

Comments are closed.