Ik ben gisteren telefonisch geinterviewd voor het Noordhollands Dagblad, editie Alkmaar. Hij heeft het perfect weergegevn, zie www.nhd.nl dan aan de linkerkant editie Alkmnaar e.o. en dan zie je mij.

32 REACTIES

 1. Fijn ja dit interview. Als we ons zelf zo in de markt te kunnen zetten, bah. Met zulke bondgenoten heb je geen vijanden meer nodig. Waarom menen alle Libertariers dat ze kleine Hans-Herman-Hoppe’s zijn. Ook al geef je met de beste intentie’s dit interview, je gaat hier echt geen grote kiezers schaar mee behalen. In mijn opinie berokken je meer schade aan de libertariers dan symphatie

 2. [1] kortom je dient de libertarische zaak het beste door heel stilletjes in een hoekje te zitten en niks te zeggen ?

 3. [1] Ik vind het een TOP artikel waarvan er van mij nog minstens 1000 geschreven mogen worden! Vuur moet met vuur worden bestreden, zachtjes blazen heeft slechts een averechts effect.
  Wladimir, mijn complimenten voor deze proza! Nogmaals: Top. Eigenlijk zou jou partij-tekst op muziek gezet moeten worden!

 4. [2] Nee je moet zeker niet in een stil hoekje gaan zitten. Maar de argumenten zijn veel te hard voor de gemiddelde burger. Je kan een goed deel van de argumenten van Hoppe wel gebruiken dat is zeer zeker terecht. De burger echter snapt niet voldoende wat er tegen subsidie is. Je verhaal klopt dus wel maar de lezers hebben geen idee van de achtergrond van je ideologie.

 5. Wat zeggen de andere dorpelingen er trouwens van? hoe groot is heillo? is het een algemeen onderwerp in het dorp of alleen iets op internet?

 6. [4] Beste Anomalie,

  De gemiddelde burger begrijpt ook niet voldoende wat er ‘voor’ de subsidies spreekt. Ook de argumenten van ‘De Staat’ zijn veel te hard voor de gemiddelde burger. Zie de huidige publieke waardering voor kabinet en politiek in Nederland!

 7. [4] ik krijg een hele partij hits op mijn website.

  Maar goed, ik ga er geen intellectueel hoogstandje van maken, ligt mij trouwens niet. Ik ben meer van hupsakee, hatsjekidee en hoppa en ik ben ook niet vies van een gezonde portie demagogie. Verder bevat dit artikel de gewoonlijke libertarische argumenten die je overal kunt vinden.

 8. [7] Hupsakee gaat niet werken. Je kan de argumenten overla vinden maar dat betekend niet dat iedereen ze ook vind.
  Of het daarmee eens is. Burgers willen subsidie !!! Met name voor hun clubje of kliekje. Mensen kijken echt niet verder dan hun eigen beurs. Als ik je mag adviseren loop eens langs een scouting clubje in Heilloo. Wedden dat het voltallige bestuur vind dat zij geld van de staat moeten krijgen omdat ze zulk goed werk verrichten in het "opvoedkundig segment". Hetzelfd geld voor andere verenigingen. Allemaal vinden ze zichzelf onmisbaar. Door te stellen: weg met subsidie verlies je aanmerkelijk wat potentiele stemmen.
  Begin niet over subsidie maar kraak de grote bestaande partijen. Pak ze aan op wan beleid.

  De opdracht die libettariers hebben is om onze ideologie te verspreiden door debat en discussie. Niet door een allegaartje van argumenten in een pan te koken en op te dienen aan mensen die menen dat de snackbar op de hoek het beste voedsel in het dorp levert. Eerst en vooral moeten we aan de mensen uitleggen dat het socialisme niet deugt. Veel mensen weten wel dat er iets niet klopt maar ze weten niet wat precies. Libertariers moeten zich eerst richten op deze problematiek. Zaag aan het socialisme, en presenteer je eigen ideologie daarna pas. Niet andersom. Men ervaart het socialisme als een soort messias.

 9. [8] hupsakee werkt we degelijk, waarom denk je dat de socialisten nog steeds aan de macht zijn hier ? Echt niet vanwege de intellectuele benadering, hoor.

 10. [9] Socialisten zijn wel vanwege de intullectuele benadering aan de macht.
  Je kan het niet met iemand eens zijn maar dat maakt hem nog niet dom.
  Freek de Jonge
  Maarten van Rossum
  Wim kok

  Youp: in zekere zin zelfs een libertarier met MAVO 4 dit bereiken dan ben je niet dom.

  Kooten en de Bie
  Bram Stemerding
  Thomas von der Dunk

  Allemaal rood maar zeker niet dom. Je zal moeten mixen in radicalisme en intellect. Hupsakee werkt alleen met de gratie van een goed uitgedacht kader. Hupsakee alleen is niet genoeg. Ik lees alleen maar een aanklacht in je interview maar geen visie. Dat lijkt me niet echt wenselijk voor een bestuurder.

 11. ik wens je veel succes met de campagne in Heilo en omstreken.
  Misschien is het wel verstandiger om het negatieve gevoel in je boodschap (wolven, monsterlijk, dreiging, maffia, chaos, etc.) om te vormen tot positieve bewoordingen. Hupsakee zal daarna een stuk makkelijker uit te leggen zijn.

  Je vangt meer vliegen met stroop dan met azijn.

 12. [10] ja, jan met de pet kijkt naar Freek en Youp enzo, die trekken toch alleen de linxe intelectuelen die doorgaans profiteren van dit systeem ?

  De arrebeider kijkt naar het platte vermaak van Jolink, Gordon en Hazes en zo.
  Maar goed, dit is toch de weg die ik wil volgen en we zien wel hoe het loopt.

 13. [12] Vergeet het maar. Het gaat je niet lukken. Zoals marcellus schrijft met stroop….
  Echter elk initatief is welkom. Hoewel ik van mening blijf dat het zijn doel in dit geval nooit zal bereiken.

  Een klein dingetje nog.
  Onlangs gaf ik aan een moeder van een jeugdlid van mij de lezing Theory and history van H.H.H. Nadat ze hem gehoord had mailde ze mij. Dat ze duidelijk kon merken dat het een facistische boodschap had. En dat ik als jong mens moest opassen om niet meegesleurt te worden op een vervuilde rivier van ideologie. Haar "gevoelens" zaten zelden mis en ze dacht dat H.H.H een gevaarlijk man was. Ook redeneerde ze als volgt. Het socialisme heeft enkel in haar optiek afgedaan omdat de dictatuur van de tsaar werd omgeruild door de dictatuur van het volk.

  Is hier sprake van enige notie waarom het socialisme niet werkt? Persoonlijk dacht ik van niet. Zolang we door gewone (eerlijke goede)burgers worden gezien als een verlengstuk van Hitler hebben we nog een lange weg te gaan.

 14. Mini-artikeltje maar inhoudelijk volledig mee eens.

  Of deze argumenten zullen aanslaan ?

  Allicht niet.

  Maar het capitulatie-libertarisme leidt ook tot nergens.

  Een vlo duwt nu éénmaal geen tyrannosaurus omver.

  Als de socialistische kolos ooit omvalt, zal het niet zijn omdat de libertarische lilliputter (hetzij met "hupsakee" hetzij ingesmeerd met "stroop" hetzij met "een mix van radicalisme en intellect") tegen hem zat te duwen maar omdat de reus implodeert aan "innerlijke tegenstellingen"

  Groetz,

  Cincinnatus.

 15. [14] Laat ik me er ook eens in mengen…

  Ik propageer het standpunt "Niet geschoten is altijd mis".

  Op voorhand er vanuit gaan dat het toch niet gaat lukken, lijkt met niet echt een positieve instelling. (Waarbij opgemerkt dat realisme het positivisme niet in de weg hoeft te zitten).
  en wens hem veel succes in het mmoie Heiloo!

 16. Ach, wat je tegenstanders ook zeggen, inhoudelijk klopt je verhaal en het artikel in de krant wél.

  Het is geloof ik een van de weinige keren dat in een dagblad openlijk en zonder er doekjes omheen te winden, gezegd wordt dat de Staat een criminele organisatie is. En dat de Staat bestaat dankzij roof en diefstal. Alleen al het feit dat dat eens open gezegd wordt in een krant, is al meer dan moeite waard!

 17. [12] Het lijken mij trouwens vooral
  pseudo- en wannabe-intellectuelen die
  naar Freek en Youp gaan (in België noemen we dat de Humo-lezers)…linkserige luitjes zo kneuterig en conventioneel als wat maar die zich hele vrijdenkers
  wanen want ze kijken toch naar "Freek
  en Youp" en lezen de Volkskrant ?

  Dat soort lui zijn wel de allerlaatsten die tot het libertarisme worden "bekeerd"…pas als de immer grijnzende meneer van NOVA hun elke dag indoctrineert dat "vrije markt goed en socialisme slecht" is, zal de gemiddelde
  Nederlandse intellectueel (of wat daar voor doorgaat) "om gaan" om vervolgens met dezelfde steriele en dogmatische betweterigheid waarmee deze zelfuitgeroepen vrijdenker nu de immer grijnzende meneer van NOVA napapegaait in z’n lofzang op het collectivisme dan de lof op het libertarisme te kraaien en daarbij nog steeds zelfgenoegzaam te glimmen alsof ie het warm water heeft uitgevonden.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 18. Ik vond het op zich een goed stuk(je). Probleem met weinig ruimte is dat je in een paar volzinnen moet aangeven wat je wilt dus je kan niet in details treden. Dat leidt in het gepamperde en overgereguleerde Nederland al gauw tot reacties a la ‘Amerikaanse toestanden & recht van de sterkste’ tot aan mensen die denken dat je de staat gewapenderhand omver wil werpen. Een combinatie van krasse taal met positieve punten lijkt mij het beste. Dit zal (als reclame) veel en vaak herhaald moeten worden wil de boodschap doordringen tot de stemgerechtigden.

 19. [15]
  Daarom stem ik straks ook op de partij van dat afval.

  Om hoogwaardig staal te kunnen produceren heb je immers schroot nodig…. 8)

 20. [20] Ik zag onderaan het stukje over Heiloo op die site een verwijzing naar de Libertarische Filosofie. Daarop clickend kom je dan weer op de Vrijspreker! Het kringetje was weer rond. Zó moeten we het hebben! 🙂

 21. [21] Jetze,

  Ben ff niet mee.Ga je straks PvdA of Groen Slinx stemmen ?

  Groetz,

  Cincinnatus.

  P.S. Ben helaas niet zo bekend met het produktieproces van staal maar dacht niet dat je er schroot voor nodig hebt.

 22. [23]
  Cincinnatus,

  Maakt niet uit; pvda, groen slinx, sp etcetera.

  Geert Wilders heeft evenals Pim, Wladi, de Klassiek Liberalen, Libertariers geen schijn van kans in het huidige politieke klimaat.
  Zoals Anomalie al zegt zijn er hele volksstammen (inclusief de huidige politici) afhankelijk van soepsidie en regelneukerij.

  Mij lijkt het alleen mogelijk een nieuw WEL werkend systeem te installeren door het huidige systeem zichzelf op te laten blazen.

  Bij de productie van hoogwaardig staal zijn cokes(KL), ijzererts (L), en schroot (slinx) nodig (volg de schrootprijzen op de LME maar eens).

  Jetze

 23. [24]
  Misschien overbodig te vermelden, doch om duidelijk te blijven:

  Schroot is afgedankte troep.

 24. [24] Jetze,

  In principe akkoord (we zijn het es eens.) zij dat ik toch wel de
  good guys steun.Moge mijn hand meteen
  worden afgehakt indien ik ooit vrijwillig het bolletje voor de PvdA ,
  SP , Groen slinx , VVD , CDA (of hun Belgische tegenhangers) zou rood maken.

  Wilders, Wladi, de LP…ze hebben iets van de "kerels in Vlaanderen" in Hendrik Consciences gelijknamige (briljante) roman die dapper stand houden tegen de Fransen…je weet dat
  als ze in de brandende toren zitten het niet goed gaat aflopen maar je sympathiseert er wel volop mee en hoopt tegen beter weten in toch dat ze winnen.
  Groetz,

  Cincinnatus.

 25. [26]
  Cincinnatus,

  Tegen beter weten in hoop ik dat Wladi de gemeenteraadsverkiezingen in Heiloo met meerderheid van stemmen wint, dat Hub een libertarische partij van de grond krijgt welke echt iets kan gaan veranderen in deze bananen republiek en dat collectivisten verzuipen in hun eigen (sorry) stront.

  Wat die Kerels in die toren betreft, dat is precies mijn punt in deze.(vandaar die natte droom)

  Jetze

 26. heiloo-Ook Leefbaar Heiloo doet in maart mee aan de verkiezingen voor de gemeenteraad. Doel van lijstaanvoerder Wladimir van Kiel: ,,De overlast van de huidige overheid, te beginnen bij de gemeente, zoveel mogelijk terug te brengen tot wat echt nodig is.” Van Kiel meent dat er dan niet meer dan twee procent van de huidige omvang van het gemeenteapparaat over hoeft te blijven.

  Van Kiel heeft vooral de strijd aangebonden met de Staat. ,,De Staat is feitelijk een ordinaire criminele organisatie die bestaat van belastingheffing, dus van geweldpleging, diefstal, afpersing, zwendel en bedrog en is heel goed vergelijkbaar met de maffia.

  Het doel van de Staat is niet het leveren van gewenste collectieve diensten, maar om zichzelf in stand te houden ten koste van de eigendommen en de persoonlijke vrijheid van de burgers. De Staat is de grootste aanjager van chaos en tekorten, dagelijks zijn miljoenen politici en ambtenaren druk doende om met een haast bovenmenselijke inspanning de bestaande chaos in stand te houden en nieuwe aan te maken”, aldus Van Kiel op http://www.leefbaar-heiloo.nl.

  Zelf bevestigt hij het standpunt nog eens telefonisch: ,,We willen de Staat afbreken, de gemeenten opheffen. Hoe meer overheid, hoe minder persoonlijke vrijheid namelijk. De Staat wordt steeds opdringeriger.”

  Volgens Van Kiel zijn er mogelijkheden het doel te verwezenlijken. Als voorbeeld geeft hij het ophalen van huisvuil. Volgens hem kan een particuliere organisatie dit vele malen goedkoper doen.

  ,,Ook willen we af van het subsidiestelsel. Daarmee dwing je namelijk mensen mee te betalen aan hobby’s van anderen.”

  (Dit even voor historisch oogpunt, de link werkt over een aantal dagen natuurlijk niet meer).

  Verder wat hard gesteld, maar de waarheid is hard. Of het kiezers trekt? Lijkt me niet.

 27. Wladimir, het zou de interesse voor het programma (van je lokale partij) goed doen als het een paar heldere standpunten met voorbeelden geeft. Afschaffen van stedenbanden, subsisidies, voorlichting, oud papier en glas ophalen, plantsoenendienst, ozb, politiek bestuur: heel goed, maar leg helder uit hoe het anders kan in Heiloo, noem een paar voorbeelden uit de gemeente, leg uit hoe het anders kan en vertel wat het afschaffen, anders doen of uitbesteden de inwoners per belastingbetaler aan geld, administratie en frustratie scheelt. In die Nederlandse sinterklaasmaatschappij is dat echt van belang. Maar hoe dan ook, ik wens je heel veel succes met Leefbaar Heiloo!

Comments are closed.