In navolging van Chicago gaat de Britse regering spijkerhard optreden tegen alle vormen van prostitutie. Het nieuwe zero-tolerancebeleid zal volgende maand bekend gemaakt worden, meldde de Britse krant The Guardian woensdag.
Plannen voor officieel goedgekeurde tippelzones verdwijnen in de la en “hoerenrijders” kunnen hun rijbewijs verliezen en openlijk aan de schandpaal genageld worden.

Is “hoerenrijden” dan een verkeersovertreding? Kun je pas vaststellen nadat er wordt- of gereden is.
(Te hard of te zacht)

“Mannen die ervoor kiezen prostituees te gebruiken steunen indirect drugsdealers en druggebruikers.
De bevoegdheid om hun het rijbewijs af te nemen bestaat al. We willen dat de politie daar vaker gebruik van maakt”, aldus Fiona McTaggart van het ministerie van binnenlandse zaken.
Uit haar woorden kun je opmaken dat drugsgebruik en drugsdealers inherent zijn aan de seksindustrie.
Dus vrouwen die er voor kiezen om seksspeeltjes te gebruiken steunen dan toch zeker ook indirect drugsdealers en druggebruikers. Dus ook verbieden en rijbewijs afnemen!

Eigenlijk moet ze nog een stap verder gaan. Namelijk het hele economische leven uitbannen, want indirect steunen ook zij de drugsdealers en druggebruikers.
De morele overheid in actie!
En dit wordt voorgesteld in een land waar menig minister moest aftreden, omdat hij zijn potlood in de verkeerde puntenslijper had gestopt.

Mensen ( dus opeens zijn het alle geslachten) die stapvoets langs trottoirs rijden om te kijken of er onder de tippelaarsters iets van hun gading bij staat of zit en die gepakt worden, dreigen met naam en toenaam in de lokale krant te worden genoemd. De politie moer er van McTaggart meer werk van maken om veilige huizen en andere programma’s op te zetten om vrouwen uit het vak te halen.
Is dit een taak van de politie?
Ook moet zij bordelen die schuilgaan achter een massagesalon of sauna, harder bestrijden.

Volgens het woordenboek is prostitutie; het zich tegen betaling beschikbaar stellen voor seksuele handelingen en het daarvan een gewoonte of beroep maken.
Het beschikbaar stellen duidt op een vrijwillige actie. Dus het is nog aan de overheid nog aan een andere willekeurige persoon of groepering om in te grijpen in een vrijwillige overeenkomst tussen partijen. In dit geval de dienstverlener en de ontvanger van deze dienst.
Ook dient iedereen zich te onthouden om hierover een morele uitspraak te doen.
Het is heel simpel: je handelt volgens je eigen morele principes. Met andere woorden je maakt wel of geen gebruik van de aangeboden diensten, maar dwingt anderen niet om jouw principes te volgen.
Natuurlijk is het de taak, in de huidige omstandigheid, van een veiligheidsdienst (politie) om ook deze prostituees te beschermen tegen dwang en geweld.

3 REACTIES

 1. Opmerkelijk beleid voor een land waar de vrouwen praktisch naakt over straat lopen bij een avondje stappen (straks in een burka?) en de plaatselijke sex shops opblaas-schapen in de aanbieding hebben…
  Het komt op mij over als een beroepsverbod voor vrouwen maar dat via de klanten wordt opgelegd. Ik miste in de nieuwsberichten nog het woord ’terrorisme’, of stond dat er bewust niet, aangezien de staat hier voor terrorist speelt?

 2. De overheid duldt geen concurrentie. Alleen zij heeft het alleenrecht om ’te mogen naaien’!

 3. En wat als je traag langs een etalage met opblaaspoppen rijdt?
  Overigens: die plastic poppen zijn helemaal niet milieuvriendelijk. Is dat geen reden om ze dan maar meteen te verbieden? (De rest van de chemische industrie, daar reppen we dan maar niet over).
  Wat een achterlijk besluit.
  Maar ach: het is wellicht goed voor onze economie: meer toerisme op de wallen.
  We zouden dit dus moeten toejuichen.

Comments are closed.