Newsweek vermeldt dat Jacques Chirac aan de makers van de film over de Da Vinci Code (naar de bestseller van Dan Brown) heeft aangeboden om te helpen bij het oplossen van problemen die kunnen ontstaan bij het filmen in het Louvre – waar de film (boek) begint en eindigt. Als tegenprestatie zou hij graag zien dat de vriendin van zijn dochter de vrouwelijke hoofdrol kreeg. Ook zou het leuk zijn als de Franse acteur Jean Reno, die in de film de rol van de detective speelt, een hoog honorarium zou krijgen.

De producer Brian Grazer en de regisseur Ron Howard waren stom verbaasd en blij dat het contract al was getekend, zodat ze er niet op in hoefden te gaan??
In de hoofdrollen spelen Audrey Tauto en Tom Hanks. De première is gepland op 19 mei 2006.

Een dergelijke gunst is natuurlijk klein vergeleken met wat er zich afspeelde bij het sjoemelen met het VN project “Oil for Food” waarbij grote sommen geld via Frankrijk werden gesluisd. Of in vergelijking met de 90 miljard fraude die deze week in China aan het licht kwam, of in vergelijking met de 60 miljard BTW-fraude in de EU waarover de Financial Times gisteren publiceerde.

Power corrupts, groot of klein.

3 REACTIES

 1. 60 miljard? Heeft iemand al iets via het NOS-journaal gehoord of gezien?
  Wim, zo kennen wij onze vaderlandse pers weer.

 2. Als er 1 land is, dat het oppportunisme hoog in het vandel heeft staan, dan is het Frankrijk. (NL op 2?)
  De egalite gaat VOOR de vrijheid.
  De fraternite gaat VOOR de normen.
  En de liberte gaat VOOR de waarden.
  En in dat verlichte land gedragen de presidenten zich alsof zij wederom een zonnekoning zijn, maar dan 1 van het ‘volk’.
  Verder is het wel een mooi land, qua natuur dan, en wijn, en klimaat.

Comments are closed.