In de media worden aan het einde van het jaar allerlei grootste, beste, mooiste enz. verkiezingen en benoemingen gehouden. En dat voor zowat elk beroep of actie. We hebben echter nog niet gezien wie de grootste politieke leugenaar is.

In die lacune wil de Vrijspreker voorzien.

We hebben al eens eerder de vraag gesteld:
“Hoe kun je zien wanneer een politicus liegt?
Het juiste antwoord is: “Wanneer zijn lippen bewegen!”

En die lippen bewegen heel veel. De vraag echter is:
Wie vertelde de grootste leugen en wat was die leugen?
Die persoon zal dan, net als alle Politici van de Week, straks meedingen naar de “IJzeren Eikel Award” die waarschijnlijk wordt uitgereikt bij de viering van de Dag van het Kapitalisme in juni.

Voor de moeite van uw speurwerk zal onder de inzenders een boek verloot worden:
De Markt voor Vrijheid, 25 jaar libertarisme en klassiek liberalisme in de Lage Landen.
(Iedereen mag meedoen, behalve Hub!)

9 REACTIES

 1. Gerrit Zalm is de grootste leugenaar, toen hij liep te rechtvaardigen dat hij de complete bevolking voor 10% van hun vermogen heeft opgelicht, toen de gulden werd omgewisseld voor de euro. Strikt gezien is dat misschien geen leugen… maar wat zei hij ook al weer over het EU-referendum?

 2. Buitenhof, wegens het stelselmatig als waarheid verkondigen van halve waarheden en leugens door het prefabriceren van politiek nieuws en het voorkauwen van opinies. De bevoorrechte ‘mening’ krijgt altijd het laatste woord en mag het langst uitleg geven. Rob Trip en Paul Witteman treden niet op als discussieleiders, maar als regisseurs. Je moet als studiogast notabene vragen om uit te mogen praten. Wat vervolgens niet mag.

 3. Balkenende: Vlak voor het referendum Europese grondwet was hij aanwezig in een tv-programma waarin ook een aantal andere gasten waren. Één van de gasten had de grondwet bij zich en las een bepaald artikel voor. Balkenende ontkende vis á vis tegen de man dat het er stond. Hij deed dit twee keer achtereen. De derde keer gaf hij aan dat het niet zo gelezen diende te worden.De betreffende man gaf toen aan dat Balkenende , als jurist, juist moest weten dat als het er stond het ook zo gelezen kon worden en de burgers er dan niet onderuit konden. Balkenende gaf gewoon weer aan dat het zo niet gelezen moest worden. Terwijl Balkenende tegenover hem zat en hem aankeek loog hij gewoon keer op keer.
  Er was maar één ding dat in me opkwam en dat was:
  SLECHTHEID KENT GEEN SCHAAMTE!
  Het was gewoon bizar!

 4. De leugen zit op de troon; Het Kabinet van de koningin zou onder Algemene Zaken komen onder Balkenende,maar inmiddels is al weer gebleken dat het Kabinet van de koningin naast Balkenende staat;gelijkgesteld dus, Balkje moet gewoon weer ja en amen zeggen tegen Bea, zoals het altijd al was.Ze liegen ook nog in commissie,iedereen doet mee ter meerdere eer en glorie van oranjes die achteraf geen oranjes blijken te zijn.Anne

 5. Bennie Bot: Als het betreffende bericht van voltairenet.org juist is, is hij niet alleen de grootste politieke leugenaar van 2005, maar is hij bovendien medeplichtig aan de beschadiging van de relatie met de VS.

  http://www.vrijspreker.nl/b

 6. [3] Ik vind het allemaal maar onzin wat Balkenende zegt. Ik zou zeggen:"Ga eerst maar naar de kapper grote vriend, praten we daarna verder oke?"
  Dat wilde ik gewoon even kwijt. Maar onze vriend Balkenende spreekt zichzelf gewoon tegen met alles wat hij zegt.

 7. [6] Was het maar zijn kapsel. Het grote verdriet voor ons zit bij die man van binnen!

 8. [7] wat maakt het uit hoe hij eruit ziet? Hij mag dan geen goede premier zijn, maar ondanks alle kritiek op zijn uiterlijk blijft hij wel sirieus. Hij maakt er dan een potje van en is lelijk, maar hij doet zijn best!! Wat kan zo’n man er nou aan doen? Zo is hij geboren, daar helpt een kapper niet aan mee hoor!!

Comments are closed.