Het waren niet de politici die Verdonk de beste politica vonden, maar het 2Vandaag panel, bestaande uit meer dan 21.000 Nederlanders. De reden die ze hiervoor opgaven was dat Rita Verdonk stellig was in haar mening en daar niet van afweek. De politici vonden haar daarentegen de derde slechtste politicus.

Maar ja wat is de mening van een stel professionele bedriegers eigenlijk waard? Een goed voorbeeld van zo’n bedrieger was Wouter Bos, die vertelde in het 2Vandaag-programma dat hij goed naar het volk had geluisterd na de afwijzing van de EU Grondwet, ook naar zijn PvdA-achterban. Op de vraag van Maxim Verhagen of hij nu dan ’tegen’ de Grondwet was, antwoordde Bos doodernstig en zonder een spier te verrekken, dat dat natuurlijk niet het geval was. Dus Bos luistert wel, maar wilt vervolgens niet doen wat zijn kiezers van hem vragen. Hij vond dat stelligheid best wel aardig klonk, maar dat politici de nuances moesten zoeken.

Nu weten we wat eindelijk de nuances van Bos zijn en dat is het volk als zwakzinnigen beschouwen. Kijk en daarom is Wouter Bos als beste politicus uit de bus gekomen onder politici, maar ja deze weten uiteraard voldoende wat een raspoliticus eigenlijk waard is en zijn goed ingelicht over de puur Machiavellistische taferelen die zich dagelijks afspelen in Den Haag.

16 REACTIES

 1. En die man maakt kans om in een volgend kabinet Minister President te worden ! 🙁
  Alle goden van de wereld: Sta ons bij !!

 2. Van links tot rechts: het is een zooi opportuun addergebroed! En het wordt bijna met het uur weerzinwekkender. Wat een theater. "Komt dat zien, komt dat horen". Ik ben bang dat er geen enkel ander alternatief denkbaar is dan een massale oproep aan Nederland om de eerstvolgende landelijke verkiezingen massaal te boycotten. En daarna natuurlijk een machtsovername…

 3. Het nieuwe plan van de PvdA blijkt een opgewarmde kliek te zijn van oude Melkert ideeen. Maar liefst 5 al dan niet door Ad doorgedrukte ideetjes moeten ons land gaan redden en zorgen dat we ‘weer trots op ons land kunnen zijn’.

 4. [2] Dit lijkt logisch Sander, maar "machtsovername" door wie?
  Het aantal personen dat vrijheid, libertarisme, begrijpt is daarvoor nog veel te klein.
  Wat alle libertariers kunnen doen, en nu, is met nog veel meer energie het libertarisch ideaal bekend maken.
  Een stapje in die richting is het promoten van de Vrijspreker.

 5. [4] ‘maar "machtsovername" door wie’

  Ik dacht eigenlijk aan jou Hub! Dan spring ik wel ergens op een tank in het 8 uur journaal! Met een flesje Heineken en Caballerootje in de hand natuurlijk!!!(ha, ha, ha!)
  Maar je hebt gelijk. Door wie? Dat is ook het probleem waar ik mee zit. Ben er nog niet uit, maar de verkiezingen zijn (vooralsnog) ook nog niet echt aanstonds.

 6. PvdA, wat een ongelofelijke troep.
  Ik hoor van dames, dat Wouter een lekker kontje heeft.
  Inhoudelijk heb ik nog nooit iets zinnigs van hem gehoord.
  Het nivo van Gerard Joling ,Gordon,
  Wiegel,Niehe,Braakhekke,Witteman,Pauw, Frans Bauer.

 7. Zeg, die aanhangers van Wouter hebben zelfs al een lofdicht over hem geschreven zie ik nu. Je kan zeggen wat je wil, maar zijn achterban heeft in elk geval geen gebrek aan niveau!

  http://www.lyrical.nl/song/

 8. Wat zei Woutertje Bos ook al weer op 24 mei jl.:

  HILVERSUM PvdA-leider Bos vindt dat het referendum over de Europese grondwet opnieuw moet worden gehouden als over anderhalf jaar blijkt dat Nederland als enige in de EU ‘nee’ heeft.
  Het Nederlandse referendum is volgende week. Volgens Bos is over anderhalf jaar bekend hoeveel landen tegen de grondwet zijn."Als Nederland dan als enige heeft tegengestemd,moet de bevolking zich er nog maar eens over uitspreken."

 9. Wouter, kan ik even wat geld van je lenen?
  Ik beloof je dat ik het snel terugbetaal. Maar dat moet je genuanceerd zien…

 10. @Saartje:
  Ik zie het juist heel positief: er is een gerede kans op een links meerderheidskabinet en ik kan me voor Nederland niets beters voorstellen. Die maken er gegarandeerd in 4 jaar zo’n puinhoop van, dat we voor de rest van deze eeuw van de socialisten verlost zijn. Het moet een keer goed mis gaan, voor het volk het echt door heeft. Vergelijk het met het studiehuis: één generatie leerlingen is opgeofferd aan dit gedrocht, maar nu weten we dan ook echt dat het niet werkt.

 11. [7] Dat lijkt me nu een heel vrolijk volkslied voor als Wouter dadelijk Minister President is. Een hele vooruitgang op het Wilhelmus ! 🙂

 12. [11]
  Klein probleempje: Hoe lang is bijvoorbeeld die gruwel-socialist van een Blair al aan de macht in het VK? Of de super-verspiller en vrijheidsberover Bush in de VS? Met de juiste retoriek en de juiste "verdeelsleutel", kunnen socialisten, fascisten en andere collectivisten het heel lang volhouden. Desnoods houden ze tientallen jaren een begrotingstekort of krikken de belasting net zo lang op tot de economie in elkaar stort. Tegen de tijd dat het land bankroet gaat, is het toch hun probleem niet meer. En dan mag hun oppositie lekker gaan snijden, wat een recessie en andere narigheid tot gevolg kan hebben terwijl de boel wordt hersteld, waardoor de bevolking ineens voelt dat het "slechter" gaat, wat de collectivisten dan de volgende periode weer in het zadel helpt.

 13. [13] Dat socialisme van Blair valt (vergeleken met de rest van Europa incl. Nederland!) heel erg mee. Zie zijn opstelling in de EU, waar hij nadrukkelijk pleit voor een aanzienlijke vermindering van de landbouwsubsidies. De Nederlandse socialisten zijn veel meer Den Uyl-adepten en dus veel collectivistischer, subsidiefans enz.
  De marges zijn tegenwoordig voor de staat (gelukkig!) wel wat smaller door de globalisering. Zo kan een bedrijf door het inschakelen van een dochteronderneming in het buitenland de winsten daar laten vallen, zodat belastingverhoging althans op ondernemers niet meer ‘pakt’. In Rusland geldt bijv. een belastingdruk van 13% (flattax!). Wij laten dus nu al een flink deel van de winst in dat land vallen door onze interessante opdrachten naar dat bedrijf door te schuiven.
  Hetzelfde met het begrotingstekort: dat zal Brussel echt niet accepteren (van Duitsland en Frankrijk wel, maar van Nederland niet! We zijn immers niet gelijk, zelfs niet eens gelijkwaardig).
  Dat bankroet komt dus veel sneller dan jij vreest. Ik zie het maar als een kapitalistische Verelendungstheorie.

 14. [14]
  Toch is de belastingdruk in Groot-Brittannië onder Blair toegenomen. En de hoeveelheid regulering en Quango’s (quasi non-governmental organisations) is ook alleen maar toegenomen. Ondertussen houden landen als Zweden het al sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog uit met hun hoge belastingen en regulering.

Comments are closed.