Een week voor Kerstmis wil ik u deze vredesboodschap alvast geven: Terreur is het mooiste wat een overheid kan overkomen..

Terreur is ongedefinieerd en iedereen die er mee te maken heeft laat dat het liefst zo.
De angst voor het onbekende is per definitie groter dan de angst voor het gekende.
En laat ik daar (ongedefinieerd) aan toevoegen dat de terreur van wetgeving natuurlijk DE specialiteit is van overheden. Misschien is dat een van de redenen dat overheden terreurbestrijding belangrijk vinden: ze willen niet op hun eigen specialiteit beconcurreerd worden!
Op terreur kan dus prachtig op worden ingespeeld door elke overheid: veiligheid staat bovenaan op de schaal van menselijke behoeften. Alles wat dan na veiligheid komt, moet/mag wijken, zoals bijv. eerlijkheid of rechtvaardigheid.
Een mooiere truc om van alles te regelen of wetten te maken is er niet. De schoonheid van die redenatie is voor politici een geschenk.

Wij beschreven hier al talloze voorbeelden over hoe uw belangen verkracht worden onder het mom van terrorisme bestrijding; de Ausweiss truc: waardoor er nu maandelijks 10.000 boetes uitgedeeld worden omdat u uw ID bewijs niet op zak heeft, maar waarmee nog geen terrorist is gepakt, het (Luxemburgse) bankgeheim dreigde te versmelten, want er zou door terroristen gebruik van gemaakt (kunnen) worden, De Autoriteit Financiële Markten kreeg meer bevoegdheden om nog meer terreur organisaties te vangen ( wel gek dat ze er nog steeds geen te pakken hebben genomen, maar wel die extra macht gebruiken om uit te breiden en de financiële wereld te kleineren). Schiphol is een grote sociale werkplaats voor bureaucratische controleurs en bagagecheckers geworden. Telefoon en internet taps komen er steeds meer en hoeveel terrorisme bestrijding levert dat op? ( ja hoor het antwoord ken ik: we kunnen in het belang van de terrorisme bestrijding niet zeggen hoe succesvol het afluisteren is, dat bedoel ik nu met de schoonheid van het argument: bijna waterdicht). Enne waar blijft die Osama nou, nu er voor miljarden is besteed om hem te vinden?

Alles voor het goede doel: in het belang van terrorisme bestrijding. En wordt er even een tijdje niets over in de pers geschreven, dan komt er ‘vanzelf’ een of andere fase oranje of een ‘gerucht’ over een op handen zijnde aanslag waar dan ook. Gevolgd door een commentaar van een politicus dat we de persvrijheid ook maar moeten indammen, want dat soort berichten zou terroristen op een idee kunnen brengen. Oja en we kunnen natuurlijk niet vragen dat de Rekenkamer de uitgaven aan terrorisme bestrijding controleert: in het belang van…. die bestrijding dus!
Kortom, een pracht business en het verkoopt vanzelf.
Zie ook www.vrijspreker.nl/blog/?it…
Wat kunnen wij er aan doen?
Signaleren en blijven roepen dat hier de verkeerde belangen en verkeerde vrijheid worden gediend. En ook als voorbeeld gebruiken hoe verkeerd een overheid handelt; en als ze hier al zo fout mee zijn, waarom zouden ze dan goed zijn met hun andere dingen?

11 REACTIES

 1. Terrorisme-dreiging is inderdaad een non-issue. Volgens mij is verschijning van Osama Bin Laden net zo echt als die van Elvis Presley. Tot dusver zijn er een paar wannabe terroristen opgepakt die zijn vrijgelaten wegens imcompetente wetgeving en justitie, en misschien nog terecht ook? Verder wordt de bevolking hevig geterroriseerd door de staatsterroristen van Den Haag. Op het staatsjournaal van gisteren (zowaar keek ik weer een keertje) was er een mooi voorbeeld van die staatsterreur te zien: een razzia op de snelweg A1. Alwaar een bende terroristen in politieuniform met veel machtsvertoon verkeersdeelnemers bedreigde en vernederde met als enige uitkomst: het incassesn van wat achterstallige boetes die niet betaald waren. Hun bazen kon je tegelijkertijd bewonderen op Nederland 2 waar zij zich lieten feteren vanwege een of ander jubileum. Ik vond die show en het commentaar adembenemend! Net of ik naar de staats TV van Noord Korea keek…

 2. Prachtig artikel! De ‘war on terror’ is de grootse oorzaak van het verdwijnen van de traditionele vrijheden in het westen.

  Zoals er wel eens gezegd is; ‘War is the health of the state’!

  We kunnen dit alleen bestrijden door consequent onze ideeën te ventileren.

  Gelukkig hebben we deze site! 🙂

 3. Ja, ja. Zoiets als: ‘Die oorlog was fantastisch, want toen heb ik mijn vrouw leren kennen.’

 4. [5]
  Ik geloof niet dat democratische regeringen dat terrorisme fantastisch vinden, omdat dit goed is voor hun macht.

 5. Terrorisme of de dreiging van is inderdaad een uitkomst voor overheden, waar ook ter wereld. Er dreigde namelijk een eind aan de goedgelovigheid van de onderdanen te komen. Het publiek begon te ontdekken (via internet als aanjager) dat heel wat zaken anders lagen dan ze decennialang waren voorgespiegeld. Daardoor zijn bekende NGO’s als bijvoorbeeld GreenPeace ook in de gevarenzone gekomen. In de vorm van wereldwijd terrorisme kwam er een vluchtroute. Met dit ‘gevaar’ kunnen ze nu rustig de koers voortzetten. Persbeteugeling, privacy-ondermijning en belastingverhoging, alles in de naam van ‘in ons aller belang’.

 6. Churchill ‘blij’ met Hitlers’ aanval?
  Bush ‘blij’ met de aanvallen op Twin Towers en Pentagon?
  Regering-Balkenende verheugd over de moord op Van Gogh?
  Blair erg gelukkig met de 3 metrobommen?
  Spaanse regering in haar nopjes met die bommen in 4 treinen?
  Indonesie ook opgetogen na de zelfmoord-bommen op Bali?
  Regering Israel, die de zelfmoordterreur in bussen b.v. ook fantastisch vindt???
  Dat alles kan ik onmogelijk geloven.

 7. [9] Wladimir Lenin was zeer enthusiast over het uitbreken van WO I : Nu gaat het gebeuren,wist hij,de val van het kapitalisme en het begin van de wereldrevolutie.

  Eerder was de Duitse generale staf zeer blij met de moord op Frans-Ferdinand in Sarajevo : Ludendorff was erg gelukkig want er komt een oorlog die we snel gaan winnen en er komt Duitse suprematie in Europa.

  Herman Goering was zeer in z’n nopjes met de brand van de Rijksdag en wist : nu krijgen we de volmachten die we willen.

  En zelfs Winson Churchill schijnt opgelucht en niet ontevreden te zijn geweest na de Japanse aanval op Pearl Harbor want de USA zal in de oorlog stappen.We vechten niet meer alleen.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 8. Terrorime moeten we niet te licht opvatten: Het is de grootste dreiging waar ook ter wereld.
  Voor ons niet te berijpen dat terroristen geloven dat ze door hun gruwelijke daad in het paradijs komen.
  Waarom hun haat tegen onze westerse leefstijl.
  Ik ben het ook niet met hun eens maar vecht dat toch ook niet uit.

  Mensen onthoud: dit word nog een oorlog ook voor ons in Nederland

  Laten we samen en ook de regering ervoor zorgen dat dit ons bespaart blijft.

  Laat ze in hun eigen land blijven..

Comments are closed.