De weerstand tegen de voortdurende oorlog en bezetting van Irak groeit bij de Amerikaanse bevolking. Terwijl Afghanistan op de achtergrond meespeelt.
Daarom is George Bush nu bezig met een PR-campagne.

De Amerikaanse Libertarian Party (LP) heeft ernstige kritiek op de “National Stategy for Victory in Iraq”. Zij constateren dat dit Bushplan vol zit met politieke retoriek en vage doelen.
Zoals “Failure is not an option” en “Victory in Iraq is a vital U.S. interest”.
Maar hij zegt niets over de manier waarop, of de datum wanneer, dit gehaald zal zijn.
Een beetje vage praat over de groeiende mogelijkheden dat Irak zelf de orde kan handhaven. Terwijl ondertussen nog praktisch dagelijks Amerikaanse soldaten sneuvelen. Om maar niet te spreken van al de Irakese doden.

De LP is de enige (Amerikaanse?) organisatie die een concreet realiseerbaar plan heeft gemaakt om nu netjes uit Irak te vertrekken.
Door maandelijks 11.600 militairen terug te trekken, zou over een jaar het hele Irak avontuur afgesloten kunnen worden.
Voor het uitgewerkte LP plan zie www.lp.org/plan

Behalve Irak zitten de Amerikanen ook nog met Afghanistan in hun maag. Daarom proberen ze natuurlijk om zoveel mogelijk militairen uit andere landen ook daarin te betrekken.
Nederland is één van de landen met politici die daar in trappen. Henk Kamp, de minister van oorlog, heeft voorbarig al toegezegd dat Nederland wel soldaten zal sturen. Het is echter duidelijk dat er dan, met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, Nederlandse soldaten zullen sneuvelen.
Daarom is driekwart van de Nederlanders tegen het sturen van soldaten naar dat land van de cocaïne.*)
Terwijl ondertussen de politici zich in bochten draaien om toch maar hun rol op het wereldtoneel te mogen spelen, en in Nederland de armoede toeneemt.
———————
*)We hebben ook nog nergens een hard bewijs gezien dat het in het belang van de Nederlandse bevolking is om in Afghanistan oorlog te gaan voeren.

12 REACTIES

 1. RTL-nieuws
  * Bij een bomaanslag vlakbij de Iraakse stad Fallujah zijn tien Amerikaanse militairen omgekomen. Ze waren te voet op patrouille toen een bom ontplofte. Er vielen elf gewonden.

 2. In januari 1933, werd Adolf Hitler onwettig aangewezen als rijkskanselier door Hindenburg. Hitler had geen meerderheid van stemmen achter zich.

  Op 27 februari 1933 brandde het parlementsgebouw af, hetgeen een grote maatschappelijke schok teweeg bracht in Duitsland. Hoewel de omstandigheden verdacht waren en veel sporen maar vooral het motief terugleidde naar de groep rondom Hitler zelf, werd meteen communist van der Lubbe aangewezen als schuldige en gebruikte Hitler de gebeurtenis om veel van de grondwettelijke rechten van zijn volk op te schorten. Hetgeen niet veel later nog eens formeel werd vastgelegd in de Ermächtigungsgesetz. Deze akte had invloed op de volgende grondrechten:

  • Free expression of opinion

  • Freedom of the press

  • Right of assembly and association

  • Right to privacy of postal and electronic communications

  • Protection against unlawful searches and seizures

  • Individual property rights

  • States’ right of self-government
  De speciaal opgerichte Schutzstaffel (SS) kreeg uitgebreide mogelijkheden om de civiele bevolking te observeren en controleren.

  De Reichstag-brand werd door Hitler handig aangegrepen om een oorlog tegen het terrorisme te beginnen en een proces van binnenlandse hervormingen te starten, controle door angst. Interne machtsstructuren werden enorm aangepast, oppositie monddood gemaakt. Bedrijfsbelangen werden beschermd ten koste van de burgers, het militaire apparaat werd enorm versterkt, de interne veiligheidsmaatregelen en politievolmachten werden in steeds verdergaande mate vergroot, het onderscheid tussen leger en politie werd steeds kleiner.

  In 1934 werden begonnen met de aanleg van detentiekampen die later zouden uitgroeien tot de beruchte concentratiekampen. Op dat moment was de bevolking daar echter nog niet door gealarmeerd.

 3. In november 2000, werd G.W. Bush onwettig aangewezen als president door corrupte rechters van het hooggerechtshof. Bush had geen meerderheid van stemmen achter zich.

  Op 11 september 2001 stortte drie torens van het WTC gebouw in, eentje zelf zonder dat er ernstige brand had gewoed of een vliegtuig op was gevlogen (toren 7), hetgeen een grote maatschappelijke schok teweeg bracht in Amerika. Hoewel de omstandigheden verdacht waren en veel sporen maar vooral het motief terugleidde naar de groep rondom Bush zelf, werd meteen islamiet Osama Bin Laden aangewezen als schuldige en gebruikte Bush de gebeurtenis om veel van de grondwettelijke rechten van zijn volk op te schorten. Hetgeen niet veel later nog eens formeel werd vastgelegd in de Patriot-act. Deze akte had invloed op de volgende grondrechten:

  • Free expression of opinion

  • Freedom of the press

  • Right of assembly and association

  • Right to privacy of postal and electronic communications

  • Protection against unlawful searches and seizures

  • Individual property rights

  • States’ right of self-government

  De speciaal opgerichte Homeland-security kreeg uitgebreide mogelijkheden om de civiele bevolking te observeren en controleren.

  Het 9/11 incident werd door Bush handig aangegrepen om een oorlog tegen het terrorisme te beginnen en een proces van binnenlandse hervormingen te starten, controle door angst. Interne machtsstructuren werden enorm aangepast, oppositie monddood gemaakt. Bedrijfsbelangen werden beschermd ten koste van de burgers, het militaire apparaat werd enorm versterkt, de interne veiligheidsmaatregelen en politievolmachten werden in steeds verdergaande mate vergroot, het onderscheid tussen leger en politie werd steeds kleiner.

  In 2000 werden begonnen met de ombouw van verlaten vliegvelden tot detentiekampen en scholen met als mogelijke dubbelfunctie detentie.

  Het klinkt allemaal verdacht veel als een herhaling van geschiedenis.
  Weet dan ook dat de familie Bush haar kapitaal heeft vergaard met dank aan de Nazi’s.

  Het zijn spannende tijden.

 4. [4] "Hoewel de omstandigheden verdacht waren en veel sporen maar vooral het motief terugleidde naar de groep rondom Bush zelf, werd meteen islamiet Osama Bin Laden aangewezen als schuldige"

  Interessant.
  Heb je ook betrouwbare links die dit bevestigen?

  "Weet dan ook dat de familie Bush haar kapitaal heeft vergaard met dank aan de Nazi’s."

  Zelfde verzoek.

  Dank bij voorbaat.

 5. [4] Neem eerst de moeite om de US kieswet te bestuderen, voor dat je met zulk vergelijk komt.

  Overigens Hub heeft weer eens zijn natte droom gehad, gezien de foto.

 6. [3] Kim,

  In welk opzicht was de aanstelling van
  Hitler door Hindenburg onwettig ? De NSDAP had idd geen meerderheid in de rijksdag maar de op 30 januari aangetreden regering Hitler was een coalitieregering die wel beschikte over een parlementaire meerderheid (in tegenstelling tot de voorgaande regeringen Brüning, von Papen , von Schleicher en waren benoemd op grond van een uitzonderingsartikel in de Weimar-grondwet) ? Vanuit staatsrechterlijk standpunt was Hitler z’n benoeming geheel legitiem.
  De Weimar-republiek is 1 van de vele
  voorbeelden hoe democratie uitmondt in dictatuur.

  Dat GW Bush in 2000 geen meerderheid
  van stemmen heeft gehaald bij de verkiezingen is niet relevant daar de
  Us Consitutie dat ook niet verlangt.Hetgeen nodig is, is een meerderheid in het kiescollege (waar kleine staten een zwaardere stem hebben dan louter afgaande op hun bevolkingsaantal het geval is).Dat was niet de eerste keer dat zoiets gebeurd : bijv in 1889 won Benjamin Harrison de presidentsverkiezingen ondanks dat Grover Cleveland 100.000n stemmen meer had (echter Harrison had
  233 kiesmannen achter zich tegen Cleveland 168 (http://www.whitehouse.gov/h…).

  In tegenstelling tot wat de linxe kerk je probeert wijs te maken,waren de
  founders geen "democraten" en waren behoorlijk beducht voor "de dictatuur van de meerderheid".Vandaar dat ze vanalles in hun grondwet inbouwden om
  een democratie (de dictatuur van de meerderheid) tegen te gaan.Het kiescollege was zo’n beveiliging
  ( http://www.thenewamerican.c… ) .

  Het heeft wel iets cynisch dat een GW Bush die tienduizenden (2200 amerikanen tot dusver en 30.000 Irakezen) de dood injaagt in zijn "war for democracy" geen president was geweest indien de presidentsverkiezing
  geschiedde op louter democratische grond : 1 man 1 vote waarbij de meerderheid beslist…

  Groetz,

  Cincinnatus.

 7. [7] "geen president was geweest indien de presidentsverkiezing geschiedde op louter democratische grond : 1 man 1 vote waarbij de meerderheid beslist.."

  Hoe weet jij dat zo zeker?

  Onder het huidige systeem, kan ik me voorstellen dat een aantal mensen (ik denk bv. aan een democrat in Texas) niet de moeite neemt om te gaan stemmen.
  Anderzijds zijn er ook mensen die in Swingstates nu wel de moeite nemen, dat misschien niet zouden doen.

  Het stemgedrag (inclusief de opkomst voor zoverre die niet verplicht is zoals in Belgie) hangt voor sommige mensen mede af van het systeem waaronder ze opereren.

  Dus of bij een stemming zoals wij die hier kennen, Bush verslagen zou zijn door Gore, durf ik niet met stelligheid te poneren.

 8. Er staat een klein foutje in het artikel: Afghanistan is het land van opium (en indirect dan misschien heroïne), maar cocaïne moet je toch meer in Latijns-Amerika zoeken.

 9. Juist opgemerkt, Owl.
  Cocaine is een alkaloid (= natuurlijke alkalisch reagerende biologische actieve stof), afkomstig van de struik Erythroxylon coca, die in het Andesgebergte groeit.

  Opium is het gedroogde sap van onrijpe doosvruchten van Papaver somniferum (klaproos).
  Het bevat alkaloiden zoals morfine en papaverine. Morfine wordt uit opium geextraheerd. Heroine wordt door chemische synthese uit morfine bereid.

 10. [8] eM,

  Goed punt.

  Overigens vond (vind) ik Bush of Gore
  (Kerry) lood om oud ijzer : enge,collectivistische mediocriteiten.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 11. GRRRRATISSSS!
  Nu ook verkrijgbaar (zonder gratis lunch, UITERAARD, wegens principes!!!!)
  The Branch Davidians Strike Back, in The Polderrrr!
  On the Dutch VRRRRIJSPRRREEKERRRRR!!!!
  Read it NOWWWW!

Comments are closed.