Weet u het nog, de overheidscampagne om iets te DOEN, wanneer u getuige ben van een misdrijf? Vaak gaat het bij misdrijven echter niet altijd om langdurige activiteiten. Voordat de alarmcentrale alles genoteerd heeft, de politie verwittigd is en deze daadwerkelijk ter plaatse is, heeft de dader vaak al lang de benen genomen.

Zoals zo vaak lijkt het ’tikken-advies’ ook nu vooral door de verkeerden opgevolgd te worden, en wel letterlijk.

In de Telegraaf lazen we gisteren: “‘Happy slapping’ in opmars in Landsmeer

“LANDSMEER – Het slaan van meestal jonge passanten en dit filmen met behulp van de mobiele telefoon, het zogenoemde happy slapping, lijkt een populair tijdverdrijf te worden in Landsmeer. Dat stelde de politie maandag naar aanleiding van de mishandeling van een 15-jarige jongen.

De jongen werd afgelopen zondag door twee 14-jarige jongens uit Landsmeer en Amsterdam en een 13-jarig meisje uit Amsterdam mishandeld, terwijl een van hen dit met een gsm filmde. Het slachtoffer wist te ontkomen toen een passerende automobilist ingreep. De daders konden worden aangehouden. Een woordvoerder van de politie meldt dat happy slapping vaker voorkomt.

Hoe vaak happy slapping voorkomt, is niet bekend bij de politie. “We krijgen signalen dat het steeds vaker gebeurt, maar het aantal meldingen is klein. We vermoeden dat jongeren uit angst geen aangifte doen”, aldus de politie.

Happy slapping werd voor het eerst gesignaleerd in het Britse Londen, maar komt steeds vaker voor in Europa en Noord-Amerika. In Nederland zijn pas sinds kort gevallen van happy slapping bekend.”

Meestal Google ik even wanneer ik een nieuw begrip tegen kom: 135.000 hits, waarvan 671 alleen al in Nederland. Zelfs Wikipedia heeft hierover al een pagina opgenomen. Iedereen weet het blijkbaar al, en voor mij is het nieuws! Er is zich een compleet nieuwe rage aan het ontwikkelen! Na het potten-rammen, steen-van-viaduct-werpen en bushokjes-stukschoppen, is het nieuwste vertier blijkbaar om willekeurige voorbijgangers kort en snel in elkaar te trimmen en dit vervolgens zelf te filmen, om stoer aan vrienden te kunnen tonen.

Natuurlijk zijn er al ook alweer varianten in omloop. Van passeerende dames hun topje naar beneden trekken zodat hun borsten ontbloot worden, of hun rokje omhoog en slipje naar beneden trekken.

Als je de diverse commentaren op internet leest, lijkt men zich absoluut niet bewust van het feit dat men hiermee het meest basale recht van mensen schendt, namelijk de integriteit van het eigen lichaam!
De kritiek van velen richt zich op de kwaliteit van de opname of het gebrek aan mooie borsten in Japan!

Ik denk echt steeds vaker dat ik van een andere planeet kom, en hier verdwaald ben. Het lijkt voor sommigen misschien kattekwaad, maar ik kan dit niet anders zien als volkomen gestoord, verwerpelijk en onacceptabel gedrag!

Stel dat een van de slachtoffers zich eens een keer omdraaid en het joch een geweldige schop verkoopt daar-waar-het-echt-zeer-doet, zodat de knaap een week of zes niet echt lekker meer kan zitten. Dat zou de arrestatie door de politie, een kwartier later, aanzienlijk vereenvoudigen: “Die jongen agent, die daar zo krom op de stoep ligt.” Ik denk ook niet dat zijn vrienden dan erg jaloers zouden zijn…

Hulde overigens voor de passerende automobilist die ingreep in Landsmeer, en niet eerst 1 1 2 ging zitten bellen! Wat mij betreft mag de schadevergoeding AAN HET SLACHTOFFER bij dit soort aanranding, gelijk op een paar ton gesteld worden. En een fikse vergoeding voor de hulpvaardige verdediger!

Opnieuw vraag ik me af, of dit soort excessen ook zouden optreden, wanneer deze zieke geesten het risico zouden lopen een getrainde hand met bijvoorbeeld een CS45 van de firma Smith & Wesson tegenover zich te vinden…

P.S.
De categorie “Terrorisme” is geen vergissing. De terreur door dit soort losgeslagen jeugd-met-een-ongetwijfeld-vreselijke-jeugd is naar mijn idee aanzienlijk ernstiger dan de heer Bin-Laden en zijn hele kliek. Ten onrechte laat Donner communicatiegegevens van goedwillende burgers een jaar lang bewaren en overheidsgebouwen bewaken voor veel geld, terwijl dit soort gespuis er nog steeds vaak met slechts een ‘stenge reprimande‘ vanaf komt.

13 REACTIES

 1. Resultaat van een doorgeschoten gedoogbeleid (van ouders, onderwijzers en gezagsdragers), hedonisme en ‘zaligmakend’ consumentisme gecombineerd met ontkerkelijking. De enige waarden en normen die gelden zijn bovenal respect voor jezelf ten koste van iedereen. Theodor Dalrymple schrijft hier heel zinnige dingen over.

 2. Grappig die topjes naar beneden trekken alleen een beetje lullig voor de persoon in kwestie! waarom ze dat niet met Burka s en hoofddoekjes durfen doen daar zijn ze ff te laf voor

 3. Ik onderschrijf je betoog volkomen Jodocus, alhoewel wat happy slapping onder de dames en heren politiekers naar mijn idee wel nieuwe mogelijkheden zou kunnen bieden.

 4. Heel goed, Jodocus.
  [5]
  En Sander, laten we niet vergeten, dat politici alleen zo’n grote bek kunnen opzetten, dankzij het feit, dat er zovelen zijn, die hardnekkig zweren bij de staatsterrorististische preken van misantropen als Rousseau, Marx en hun meelopers met hun uitgekauwde misbaksels, die men onder "volkswil" samenvat, met de hele santekraam daaromheen.

 5. [3] "waarom ze dat niet met Burka s en hoofddoekjes durfen doen daar zijn ze ff te laf voor"
  Heeft m.i. met lafheid niet zoveel te maken.
  Wat zie je nou het liefst: een lekker stel tieten of een moslima-kop?

  Los van bovenstaande beschouwing ben ik uiteraard fel tegen dit gedrag. Laat hier dus geen misverstand over bestaan.

 6. In de link van de UVA staat iets over ‘bufights’; dat zou volgens libertarische principes weer *wel* mogen.

 7. [7] Nou t gaat niet zozeer wat ik het liefst zie maar ik denk dat het hoofddoeken en Burkatrekkerij in de ogen van de islam op opheiligschennis neerkomt en deze mensen meer in actie zullen komen om dit te verhelpen ,al was het maar op eigen houtje

 8. Wat zouden deze jongens ervan vinden wanneer anderen dit met hún vader of moeder of hún broer of zuster zouden uithalen? En deze beelden vervolgens via internet heel de wereld overgaan?

 9. [10] Ik zou apetrots zijn als de hele wereld kon zien wat voor lekker ding ik heb weten aan de haak te slaan 😛

Comments are closed.