Air-Marshall in Miami, Florida, schiet een passagier dood die verdacht doet, zijn bevelen niet opvolgt, roept dat hij een bom heeft en die naar zijn tas grijpt.
!++29++!

33 REACTIES

 1. Ik zou zggen " Mijnheer, zoudt U Uw bom even in die hoek kunnen zetten ?"

  Ik zou zeggen:" Mijnheer, zoudt U de bom even in die hoek willen zetten ?"

 2. Als airmarshall zou ik nooit schieten op een overduidelijk blanke, christelijke man, met een onmiskenbaar ik-ben-in-amerika-geboren-en-getogen accent, op een leeftijd (44) die atypisch is voor zelfmoordterroristen, in het gezelschap van zijn blanke, christelijke vrouw met een dito accent.
  Als airmarshall zou ik direct begrepen hebben dat deze man gewoon doorflipte omdat ik hem zonet zelf het bloed onder de nagels had uitgetergd met een overbodige en vernederende controle.

  Dit is een perverse ontsporing van een ambtenaar met kadaverdiscipline, van het soort die de gaskraan opendraaide zonder gevoel van persoonlijke betrokkenheid.

 3. [3] Zit wat in, maar hoe kun je in die split-second constateren dat die man en vrouw christenen zijn?
  En dan nog of het "goede"christenen zijn?

 4. Wel, christenen of atheisten in ieder geval, beide plegen geen zelfmoordaanslagen – ook niet als ze slechte christenen of atheïsten zijn.
  Ik ga er vooralsnog van uit dat westerlingen hoogst uitzonderlijk moslims zijn – zeker in Amerika.
  Het is zo’n beetje hoe je weet dat een indiaan een eskimo is … oeps, weeral een speech code trespassing.

 5. [5]
  ETA, IRA, etc. ………..

  En wat bedoel je met het zonder gevoel opendraaien van gaskranen, welke gaskranen, welk gevoel ?

  Stanley Milgram heeft toch bewezen dat het niet nodig is om jezelf aan een slachtover te binden zodat je deze zonder gewetensbezwaren "af kan maken"

 6. Toen ik nog verplicht zo’n groen pak moest of mocht dragen, heb ik ook in 2 gevallen gericht geschoten om mijn wachters te dekken. Doe het zonder twijfel weer.

 7. Free Rider @ met een pistool iemand in zijn been schieten? Je kan dan beter met een pistool gooien. Is waarschijnlijk effectiever.

 8. [7]

  ja, wat wil jij daar nou weer mee zeggen? hebben die ooit zelfmoordaanslagen gepleegd dan?

  valt niet mee voor jou he, nadenken. dat blijkt keer op keer.

  het enige wat wel meevalt voor jou is voorbarige conclusies trekken. ook dat blijkt elke keer weer.

 9. [11] Vlad, is dat niet een collectivistische vraag (en ook op de persoon spelen?)
  Ik weet het niet zeker meer, maar ik dacht wel dat er een geval was waarbij een IRA knul een zelfmoordaanval heeft gedaan.
  En als er één (1) is geweest, dan heeft jetze gelijk!
  Of niet?

 10. [11] Vlad, is dat niet een collectivistische vraag (en ook op de persoon spelen?)
  Ik weet het niet zeker meer, maar ik dacht wel dat er een geval was waarbij een IRA knul een zelfmoordaanval heeft gedaan.
  En als er één (1) is geweest, dan heeft jetze gelijk!
  Of niet?

 11. Gelijk neerknallen geeft een bijkomend probleem: verzekeringsfraude!
  Stel de man wil zelmoord plegen en heeft een leuke levensverzekering. Hij is geen terrorist, heeft geen bom, maar ziet het gewoon even niet meer zitten. Hij weet dat hij in boven besproken geval neergeschoten gaat worden en weet ook dat een verzekering niet zal uitkeren in geval van zeldoding. NU is er sprake van tenminste doodslag. In elk geval is zelfmoord nooit te bewijzen. De verzekering keert dus uit aan de nabestaanden! Dat gaat me een presedentwerking geven…

 12. [5] Onlangs pleegde een tot de islam bekeerde autochtone Belgische vrouw -een blanke dus- een zelfmoordaanslag in het Midden Oosten.

  PS dit is serieus bedoeld, ook al zal menigeen denken dat dit een Belgenmop is.
  Wie -en dan nog een vrouw(*)- is nu zo dom om zich tot zo’n geloof te bekeren?
  Helaas gingen naar verluidt reeds 400 landgenoten (m/v) haar voor, in het Brusselse alleen al!
  400 potentiele rondwandelende bommen in een stad van ca. 1.2mln. Ik moet er niet aan denken…

  (*) daarmee suggereer ik niet dat vrouwen minder dom zouden zijn maar dat dit voor hen extra nadelig is wegens de positie van de vrouw in de Islam.
  (Eigenlijk: als man moet het best tof zijn om een moslim gezin te hebben) 😉

 13. Hmm, ik weet het niet eigenlijk. Zou iemand die echt een zelfmoordaanslag wil plegen dat ook van tevoren aankondigen? Aankondigen doe je toch neem ik aan alleen als je bepaalde eisen hebt, en dan is er geen acuut gevaar, en ruimte voor onderhandeling.
  Hebben ze daar bij die veiligheidsdiensten geen protocollen voor? Zoiets als: eerst waarschuwen, dan in de lucht schieten (behalve als het vliegtuig op grote hoogte vliegt uiteraard), dan op een plek schieten die de potentiële dader uitschakelt, en als uiterste iemand doodschieten?
  Ik had bovendien gehoord dat de vrouw achter de man aanrende en luid verkondigde dat het haar geesteszieke man was. En de man rende uit het vliegtuig de "slurf" (hoe heet dat ding ook alweer?) in. Niet bepaald het gedrag van een zelfmoordterrorist. En nogmaals: welke zichzelf respecterende zelfmoordterrorist kondigt aan wat hij\zij gaat doen? Ik zou een baan als airmarshall waarschijnlijk niet aankunnen, zeker in dit soort gevallen, maar je mag toch verwachten dat die marshalls juist getraind worden op het beoordelen van dit soort dingen waarbij beslissingen vereist zijn in een zeer korte tijd.

 14. [17] Het blijft mogelijk om met 99.999 % zekerheid aan te duiden wie moslim is en wie niet, puur op basis van uiterlijke kenmerken.

 15. [6] Ja, een Japanner doodschieten, goed idee! Dat zou bijdragen aan de gelijkheid en de medaille van antiracist van het jaar opleveren.

 16. [20] haha, ik bedoelde dat Japanners ook zelfmoordaanslagen pleegden. (Kamikazes).
  Kunnen we niet een paar van die marshalls hier krijgen? Die hebben de snelweg zo weer verschoont van het brandweer ambtenaren personeel 😉

 17. Sommige grapjes moet je nou eenmaal niet maken tegen gewapende mensen die naar terroristen zoeken.

  Zoals zeggen dat je een bom hebt en vervolgens niet luisteren en iets uit je tas halen.

  Een betere vraag zou zijn: " Welk risico wil je lopen: Dat degene die zegt een bom te hebben een psychiatrisch patient met een bipolaire stoornis, maar zonder medicatie is; of dat diegene echt een bom of iets dergelijks heeft" Diegene kan natuurlijk ook gewoon een student met een slecht gevoel voo humor zijn, maar wil jij dat risico nemen in een vliegtuig vol passagiers?"

 18. [13]
  Hub,

  Ik wil geen gelijk hebben, maar in vrijheid kunnen leven.

  Hoe anderen over mij denken,
  dat is niet mijn probleem, en dat zal het ook nooit worden.

  Thanx,

  Jetze

 19. [23]
  Bekend psychologisch natte-vinger-werk, waarbij men in alle situaties alle kanten op kan, al naar gelang de betrokken persoonlijkheden en dikke duimen van de auteurs.
  Armoede: kan leiden tot terreur.
  Rijkdom: kan hangen naar terreur, wegens ???
  Macht: kan leiden tot terreur.
  Onmacht: kan leiden tot terreur.
  Losers: grijpen naar terreur.
  Winners: kunnen terreur gaan gebruiken.
  Verwende kinderen: kunnen terroristen worden.
  Middelmatigen: kunnen verlangen naar terreur.
  Onderdrukten: kunnen grijpen naar terreur.
  Gefrustreerden: kunnen verlangen naar terreur.
  Wreedaards: kunnen houden van terreur.
  Braverds: kunnen dromen van terreur.
  Naievelingen: kunnen zich laten meeslepen door terroristen.
  Enz.

 20. [22] Als het zo gebeurd is, dan heeft die man de draak willen steken met de controle door alvast ‘zijn bommen boven te halen en af te geven’. Dat vroegen ze toch? Ze zouden toch begrijpen dat hij, blanke born american, zich atypisch gedragend voor een zelfmoordterrorist, niet echt een zelfmoordenaar kon zijn.
  Nee, ik vind dat men moet kunnen etnisch onderscheid maken om niet iedereen lastig te vallen met controles en om het vliegen aangenamer en efficienter te maken.
  Ik wil het wel eens andersom zien gebeuren: stel dat blanke extremisten van één of andere secte zich de vernietiging van Arabië tot doel stelt en daar aanslagen pleegt.

  Ik vermoed bijzonder sterk dat arabieren op arabische vliegvelden beleefd begroet worden en mogen doorlopen, en dat uitsluitend blanken uitgebreid zullen worden gecontroleerd.

 21. Ik wed dat moslims zich bij zulke voorvallen een kriek lachen. De vijand die zijn eigen mensen doodschiet en zijn vijanden zijn vrienden waant.

 22. [22]
  Een nog betere vraag zou zijn: Wat voor zelfmoordterrorist is zo stupide om bij de vraag "Heeft u nog iets aan te geven", te zeggen: "Ja meneer. Ik heb nog een bom in mijn tas". Of het moet toevallig een man zijn die én psychiatrisch gestoord, én suïcidaal én een terrorist is. Maar ook dan kan hij zich net zo makkelijk gewoon in het gezicht van de beambte laten ontploffen. Een beetje raar om dan je kans te missen en jezelf te laten neerschieten.

 23. Het staat wél zo professioneel voor de marshalls om scenario’s te overdenken waarin een puberale volwassene met een Warner Bros gevoel van humor ijverig zijn tas begint leeg te laden, zich afvragende waar hij nou weer die bom gestoken heeft. Een scenario waarin niet geschoten wordt.
  Er zal nooit een moslim op deze manier worden doodgeschoten. enkel Brazilianen en Amerikanen (Japanners?).

 24. [26] Dat helpt slechts totdat van oorsprong blanken die tot de islam bekeerd zijn aanslagen gaan plegen. Zoals pas geleden nog een Belgische vrouw.

  Wie had Japanse toeristen ergens van verdacht totdat het Japanse Rode Leger op Ben Gurion airport bij Tel Aviv om zich heen begon te schieten? Of de dat Duitsers iets zouden ondernemen totdat de Baader Meinhoff Gruppe een Air France kist vol mensen op weg naar Israel kaapten en er mee naar Uganda vlogen?

Comments are closed.