Ik copy-paste hier een artikel van het NOS nieuws:

“… 17 December 2005 08:45
Balkenende ” zeer blij” na EU-top. DEN HAAG. Premier Balkenende is erg blij met de uitkomst van de EU-top over de meerjarenbegroting van de unie. “Er is een eind gekomen aan de onredelijke situatie waarin Nederland met kop en schouders boven andere landen uitstak als nettobetaler aan de EU.”

Volgens Balkenende is het akkoord een ommekeer. “Er is iets rechtgezet wat in het verleden fout is gegaan.” Nederland heeft na zware onderhandelingen alsnog een korting bedongen van een miljard euro per jaar. De politiek in Den Haag gaat bepalen hoe dat bedrag zal worden besteed, zei de premier na afloop van de top. …”

Veel beloven en weinig geven doet de gek in vreugde leven…
Ik gok er op dat de fooi uit Brussel zal worden gebruikt om het zoveelste tekort op de begroting van de HSL-trein naar Brussel aan te vullen. Waar o waar is de Nederlandse Margaret Thatcher die net zo lang elk EU besluit wegstemt tot zij voor 100% haar zin heeft gekregen?

9 REACTIES

 1. Dat zou per werkende bijna 150 euro per jaar minder belasting moeten betekenen. Nu de rest van wat in het verleden fout is gegaan nog rechtzetten.

 2. Kan iemand mij uitleggen wat voor sommetje Balkenende, c.s. hier maakt, want ik snap er niks van. Ik dacht altijd dat als je een korting ergens op krijgt, je dan minder betaalt. Het bedrag wat je minder betaalt, kríjg je dus niet. In dit geval dus een miljard euro. Toch zegt onze premier dat hij nu gaat bekijken hoe dat bedrag zal worden besteed.
  Volgens mijn simpele geest valt er niets te besteden, maar zou de belastingbetaler nu een korting moeten krijgen!

 3. De buit (letterlijk) is dus weer verdeeld, terwijl er – officieel – nog een goedkeuring van het EU-parlement nodig is.
  Aangezien dit vast weer een ‘pro forma’ wordt, vraag je je toch af wat al die parlementariers daar eigenlijk doen en waarom we die ook al zo duur moeten betalen.

 4. Op nos.nl/nosjournaal het citaat van de dag:
  "Wij zijn een land dat opkomt voor solidariteit, maar het is ook goed als anderen solidair met ons zijn"

  Premier Balkenende over uitkomst EU-top.

  Janje geeft aan Pietje en dus moet Pietje ook maar aan Janje geven.

  ALS JANTJE EN PIETJE NOU GEWOON HUN EIGEN GELD IN HUN ZAK HOUDEN!!

  Dan hebben we al die dure, herverdelende ambtenaren tenminste ook niet nodig!
  De meest simpele feiten schijnen voor politici onzichtbaar te zijn… 🙁

 5. [4] "Dan hebben we al die dure, herverdelende ambtenaren tenminste ook niet nodig!
  De meest simpele feiten schijnen voor politici onzichtbaar te zijn…"

  Ik denk juist dat ze het heeel goed begrepen hebben.

 6. Volgens mij is de 80 jarige oorlog om nog veel minder belasting begonnen. Het blijft verbazingwekkend hoe we ons als willige varkens door de overheid naar de slachtbank laten brengen.

  Belasting betalen is NIET normaal, hoogstens (helaas) gebruikelijk!

 7. [2]
  Belastinggeld is, zoals ik al vaker geroepen heb, "EIGENDOM van DE POLITIEK". Maar dat hoef ik jou, Saartje, niet meer uit te leggen heh ?

 8. [2] Saartje, Saartje
  Je begrijpt er ook niets van. Simpel dorpsmeisje! Kijk mensen, zulke burgers hebben wij nou ook heel veel in Diever rondlopen. Die mensen moeten bestuurd worden. Die mag je niet zelf laten beslissen. Dan krijg je dat soort rare gedachten als Saartje net verkondigde.
  Neen,laat ons maar over jullie beslissen.

  Nou, nog vriendelijke groeten uit Diever, hè.

  Jullie grote oom Hans Wiegel.

Comments are closed.