Wij vernemen dat “De burgemeester van de Braziliaanse stad Arraial do Cabo heeft de inwoners per decreet verboden om dood te gaan.

De begraafplaats is vol en er is nog geen nieuwe plek om lichamen ter aarde te bestellen. Volgens Braziliaanse media gaat het om het eerste sterfteverbod in de Braziliaanse geschiedenis.”

Kijk, nu moeten we als libertariërs misschien onze filosofie herzien of aanpassen. Ik ben het eigenlijk helemaal eens met dat voorschrift om niet dood te gaan! En uiteraard neem ik aan dat die burgemeester (overheid) ons ook de weg kan wijzen hoe we dat “niet dood gaan” kunnen verwezenlijken.

Geweldig dat een dergelijk bericht ons met kerstmis bereikt.
Hoe praktisch en hoe nuttig een overheid kan zijn!

4 REACTIES

  1. Ik vind als libertariër dat een mens moet kunnen sterven wanneer hij wil. 😉

  2. Lol!! Ik had het gelezen ja. Hij dat het overigens om de boven hem gestelden te dwingen meer ruimte op de lokale begraaf plaats te creëren.

    De waanzin van de bureaucratische dwangstaat! 🙂

  3. Ik begrijp eerlijk gezegd niet wat hier nieuw aan is… In Nederland geld al sinds jaar en dag zo’n verbod. Als je in Nederland dood gaat moet je namelijk een boete betalen naar draagtkrachtbeginsel. Deze varieerd van 5% tot 27% van het totale prive vermogen.

    Zie voor meer info: http://www.planet.nl/planet

Comments are closed.