Tot nu toe hebben de politici een rechtstreekse belastingheffing door de EU niet durven invoeren. Ondanks dat dit een grote wens van hen is.
Ergens in de tijd voor het referendum heeft Jacques Chirac gewaarschuwd dat daardoor nog veel meer mensen zouden tegenstemmen.

De vervulling van deze wens moet wachten op de juiste gelegenheid en dan nog met de nodige listigheid worden ingevoerd.
Een dergelijke kans komt er nu aan.

Iedereen heeft de vorige week kunnen zien hoe de staatsopperhoofden in Brussel zaten te klungelen om het eens te worden over het budget voor de EU.
José Barroso, de voorzitter van de Commissie (een soort EU-president) heeft (nog) niet voldoende euro’s gekregen om alles te doen wat hij wil. Hij zegt nu openlijk dat de structuur en de methodes voor het budget niet goed zijn en dat het zo niet langer kan. Structuur en methodes die door de politici zelf zo ingevoerd zijn.

Onder ander de partij van Barroso, de Oostenrijkse Kanselier Wolfgang Schussel, de Beierse eerste minister Edmund Stoiber, en de Franse Nicolas Sarkozy hebben al verklaard dat ze vóór een EU-Tax zijn. Ook Angela Merkel is er volgens de Financial Times in geïnteresseerd.

Er wordt al een beroep gedaan op de Oostenrijkse President om aan de invoering daarvan te gaan werken. Oostenrijk is namelijk het komend halve jaar voorzitter van de EU en een dergelijk wapenfeit zou natuurlijk weer iets geweldigs zijn.
Ook worden al concrete mogelijkheden genoemd waar de belasting vandaan geplukt kan worden. Bij voorbeeld op financiële transacties, op energie, op CO2, op alcohol en op tabak.

Duidelijk is het streven naar machtsvergroting van de superstaat EU en de verdere beperking van de vrijheid van ieder individu.
Gaan al die individuen dat weer slikken? Wanneer komt het inzicht en daarmee de opstand?

9 REACTIES

 1. De waarschuwingstekst ’10 % van de opbrengst van dit pakje sigaretten’ gaat naar Europa’ helpt mensen misschien wel van het roken af.

 2. Klapsigaartje? Nog even en gans de bevolking van de EU ligt plat op bed om non-stop taxen op te hoesten. Overigens, het is even verdacht stil rond die EU kerosinetax (of heb ik iets gemist?). Dat was een lekker eenvoudig Fr-Du-opzetje voor lekker graaien en dan ver wegsmijten. Zelfs ‘pin-ball’ Zalm vond het leuk. Het wordt steeds beter wonen buiten de EU.

 3. Volgens de Eurobarometer van de EU blijkt nu opeens dat de meerderheid van het Nederlandse volk wel zou stemmen voor een Europese Grondwet.

  Zie de TeleVVD van vandaag:

  http://www.telegraaf.nl/bin
  Zo gaat dat dus. Er hoeven geen referenda’s meer aan de pas te komen of NIPO onderzoeken. De EU weet bijvoorbaat precies wat de burger wil.

 4. [4] Dit is interessant: Er staat:
  —"de steun voor de Europese Unie in Nederland gedaald van 77 naar 70 procent."
  en
  —"De Nederlandse steun voor de Europese grondwet is het afgelopen halfjaar gestegen van 53 tot 62 procent."

  Dus hoe minder mensen de EU steunen, hoe meer mensen de Grondwet steunen.

  How can?

 5. [5] Hub,

  En hoe komt men aan dat cijfer van 53 % van mensen die de "grondwet" een half jaar geleden zouden steunen.

  Bij de relevante opiniepeiling eind mei bleek dat 62 % van de Nederlanders
  die "grondwet" niet te hoeven.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 6. [2] "Het wordt steeds beter wonen buiten de EU."

  New Hampshire bijvoorbeeld:
  – NO GENERAL INCOME TAX.
  – NO GENERAL SALES TAX.
  – NO CAPITAL GAINS TAX.
  – NO INVENTORY TAX.
  – NO TAX ON MACHINERY OR EQUIPMENT

  Slechts 7,7% van het BNP wordt door de staat verkwist.

  En als we Kyoto onderuit krijgen en de global warming een handje helpen, dan worden de winters misschien ook draaglijk.
  http://www.freestateproject

 7. [7] EN aan de goede kant van de Atlantische Oceaan. Zondermeer een hele interessante optie!

 8. Voor jullie libertaire Nederlanders kan dit misschien wel raar zijn, Belgen koesteren de Unie nog (waarschijnlijk omdat we de hoofdstad in de wacht kunnen slepen hebben). Met als gevolg dat ik dit eigenlijk geen slecht idee vind, moest de Unie uiteraard transparant en hervormd zijn.

  Ik zou er geen erg in hebben moest ik Europese belastingen betalen op voorwaarde en alleen als ik dan ook geen gemeentelijke, provinciale, Vlaamse en Belgische belastingen betalen.

  In geval van Belgie zou ik dan minder betalen.

  De unie int en deelt uit (zou mooi zijn in een andere soort Unie, niet zo een van mensen als Barosso…eerder meer Junckers, Dehaenes en mensen zoals mij)

Comments are closed.