Virgin Galactic is de organisatie die de eerste particuliere ruimtevluchten heeft georganiseerd.
Dat was in Oktober 2004. *)

Zij gaan nu in New Mexico (USA) een “Spaceport” bouwen en maakten bekend dat reeds 38.000 mensen een aanbetaling voor een toekomstige vlucht gedaan hebben.

Het Britse bedrijf Virgin Galactic, dat gesticht is door Richard Branson, gaat nu een “Spaceport” bouwen van waaruit einde 2008 of begin 2009 toeristen een ruimtevlucht kunnen maken.
Experts voorspellen dat er daardoor duizenden nieuwe banen zullen komen en dat er voor vele miljoenen in dergelijke projecten geïnvesteerd gaat worden.

Behalve aan de ruimtehaven wordt ook gewerkt aan ontwerp en bouw van 5 ruimteschepen. Hierbij is ook de ontwerper van Spaceship One, Burt Rutan, betrokken.
Meer gedetailleerde gegevens zullen vandaag of morgen verstrekt worden.

Wij genieten ondertussen van dit bericht en bewonderen deze volgende stap voor menselijke mogelijkheden zonder overheden!
————————————————-
*) Zie Vrijspreker: Felicitaties Spaceship One
www.vrijspreker.nl/blog/?it…

4 REACTIES

  1. Voorspelling: Overheidsmaatregelen (accijnzen) tot het beperken van ruimtevluchten i.v.m de uitstoot van CO2

  2. [2] Ik heb zo’n vermoeden dat men een initiatief als dit graag de nek wil omdraaien omwille van ‘milieu beleid’. De NASA is van haar mythologische voetstuk gevallen. Wie weet kan Virgin Galactic voor 1/10e (of minder) van de NASA prijs betere Space Shuttles de ruimte in sturen…

Comments are closed.